Žhářský pozdrav ze Štrasburku

Včera jsem přijel po měsící opět do Štrasburku na zasedání Evropského parlamentu. Hned za mostem přes Rýn mne udeřil do očí pohled na vypálenou bývalou celnici. Po dalších 200 metrech následovala vypálená bývalá benzinová pumpa a naproti zcela vyhořelý hotel. Tak vypadá Štrasburk po nájezdu levičácké chátry. Proč to udělali? Nelíbilo se jim, že se zde nedávno slavilo 60 leté výročí vzniku NATO.

Večer jsem se ptal v hotelu německého recepčního co se vlastně během summitu NATO ve Štrasburku a v Kehlu dělo. Říkal, že na německé straně hranice bylo vše v pořádku a k žádnému rabování, podpalování a ničení majetku nedošlo. Na francouzské straně hranice to ale bylo podstatně horší. Veřejný pořádek chránilo údajně 35 000 německých a francouzských policistů. Demonstrujících gaunerů bylo údajně pouze 5 000. Přesto po nich zůstala tato spoušť.

Jaký vzkaz nám posílají účastníci těchto "demonstrací"? A proč je policie k tomuto ničení soukromého a veřejného majetku tak tolerantní? To jsou otázky, které jdou k samé podstatě dnešní západní civilizace. Proč se jim nelíbí NATO? Chtěli by snad, aby se Západ před svými nepřáteli nebránil? Chtěli by, abychom se dostali do područí nějakého totalitního režimu? Proč a proti čemu protestují?

A proč při protestech využívají násilné metody? Je to normální? Já myslím, že není a že by to nemělo být vůbec tolerováno. Vyjádřit svůj "názor" tím, že podpálím hotel je hanebnost, drzost a terorismus. Účastníci těchto akcí by měli být přísně potrestáni. Svoboda demonstrovat končí u práva na soukromí jiného a ochraně životů a majetku jiných. Politici by se neměli bát dát rozkaz k rozehnání takových akcí.

Dnes ráno jsem vypálený hotel vyfotil a pověsil na tento blog.

Autor: Hynek Fajmon | středa 22.4.2009 11:11 | karma článku: 19,30 | přečteno: 1619x