Zelení šílenci opět na komíně

Tak a máme to tady zase. Sotva se veřejnosti podařilo odeslat zelené politiky pod čáru 5% podpory, už je tu máme zase zpátky. Opět vylezli na komín jedné české elektrárny. Tvrdí, že tato elektrárna ročně svým provozem "zabíjí" 40 lidí v chudých státech světa. Je toto jejich tvrzení pravdivé? A měli bychom s tím něco dělat?

Zelení šílenci jsou všude na světě stejní. Příroda je pro ně důležitější než člověk a údajné ztráty životů způsobené vedlejší činností současných technologií jsou pro ně důležitější než reálné přínosy, které tyto technologie pro současné lidstvo nepochybně mají. Zelení se mýlí úplně ve všem. Jejich fanatismus a extremismus je vážnou hrozbou pro svobodu a prosperitu celého světa. V jistém smyslu jsou stejnou nebo dokonce větší hrozbou než pravicoví a levicoví extremisté pochodující našimi městy.

Poslední akce spočívající v lezení aktivistů Greenpeace na komín v prunéřovské elektrárně patří do jejich osvědčeného repertoáru. Pominu to, že se jedná o nelegální činnost, protože vstup do areálu elektrárny je pro veřejnost zakázán. I to ale o něčem podstatném vypovídá, protože to ukazuje, že respekt k zákonům a pravidlům férového jednání je u zelených nulový. Pro ně je důležité, že média na tuto jejich propagandistickou akci okamžitě skočí a budou této akci dělat zadarmo reklamu. A o to právě zeleným šílencům jde. Dostat se zadarmo do médií a vnucovat veřejnosti své zcestné představy. Je smutné, že česká i světová média těmto akcím poskytují tak velký prostor. Plní tak v plánech zelených šílenců roli osvědčených "užitečných idiotů".

Podívejme se ale ještě na jejich zdůvodnění poslední akce. Sami říkají, že chtějí donutit firmu ČEZ, které elektrárna patří k tomu, aby ji modernizovala "nejlepší dostupnou technologií" nebo ji zavřela. Současný provoz elektrárny údajně dle těchto zelených šílenců ročně zabíjí 40 lidí v chudých státech světa. Jak? Prý prostřednictvím "globálního oteplování". Kolika lidem provoz elektrárny dává práci a kolika lidem z ní vyrobená elektřina prodlužuje nebo dokonce zachraňuje životy je vůbec nezajímá. Proto je celá jejich akce zcestná a nesmyslná.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hynek Fajmon | středa 10.6.2009 9:59 | karma článku: 24,20 | přečteno: 1225x