Paroubek se zbláznil

Jiří Paroubek je znám svou vášní pro průzkumy veřejného mínění a také slabými nervy. Celý národ má ještě v živé paměti jeho nechutný povolební projev z roku 2006, za který se pod tlakem veřejného mínění i svých spolustraníků nakonec musel omluvit. V posledních dnech se začíná schylovat k podobnému scénáři. Průzkumy veřejného mínění totiž ukazují, že ODS by mohla v evropských volbách zvítězit. A Jiřímu Paroubkovi opět ujíždějí nervy. Dnes oznámil, že ODS údajně chystá "atentát" na socdemácký mítink.

ČSSD má velký problém, protože v posledních dnech jejich volební kampaň viditelně ztrácí dech. Je to vidět na každém kroku. Billboardů ČSSD už je najednou mnohem méně. Začal nový měsíc a měly se zaplatit nové, ale asi v Lidovém domě došly peníze. Podstatné je ale to, že se od ČSSD odvrací veřejné mínění. Vidím to v posledních dnech při setkáních s lidmi. Pozitivní kampaň ODS funguje a nachází dobrou odezvu.

Už jsem volebních kampaní zažil hodně, ale musím říci, že letos je vůči ODS atmosféra přívětivá. Počet lidí, kteří odmítají volební materiály je nízký a počet lidí, kteří jsou navíc hrubí nebo neomalení je minimální. To jasně ukazuje, že ODS má reálnou šanci v těchto volbách uspět. Ostatně ukazuje se to už i v několika posledních průzkumech veřejného mínění.

Z toho je Jiří Paroubek nervózní. Snaží se proto vytvořit dojem, že je "obětí" vajíčkových atentátů. Za házením vajec prý stojí ODS a navíc údajně hodlá přitvrdit a házet i něco ostřejšího. Je to samozřejmě nesmysl. ODS má dost práce se svou vlastní kampaní a nepotřebuje nic takového organizovat. Paroubek pouze sklízí plody své "práce s mládeží", kterou započal při rozhánění Czechteku v roce 2005. Mladí lidé si to dobře pamatují a nyní se ozvali. Pikantní je, že jsou mezi nimi i děti členů ČSSD.

Do voleb už zbývají pouze dva dny a atmosféra houstne. Pokud ČSSD volby prohraje, tak se možná dočkáme i reprízy Paroubkova povolebního projevu. Byla by to smutná podívaná. Celý národ by si asi řekl, že se už "úplně zbláznil".

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hynek Fajmon | středa 3.6.2009 22:42 | karma článku: 34,64 | přečteno: 1815x