Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

lakynom

23. 6. 2010 5:41
Re:

Jesle si vymysleli dospělí, aby se mohli dětí zbavit. Mateřskou školku by si vymyslely děti samy, kdyby to dokázaly (Zdeněk Matějček, expert na citovou deprivaci v dětství).

Smůla pro mne a pro mou holčičku, které bych to moc přála.

Mojí hočičce jsou tři roky a pláče, že chce chodit s větším bratrem do školky. Bude plakat  bohužel ještě jeden rok, jestli to nějak nevyřešíme.

0 0
možnosti
R

roman_35

23. 6. 2010 6:11
Re: Re:

Kdyby větší bratr do školky nechodil, holčička nebude plakat, protože by ani netušila že nějaká školka existuje. Holčička pláče, protože bratr odchází bez ní. Řešení je jednoduché. Matku takových dětí pořádně střískat. Třeba by se jí v makovici konečně rozsvítilo. Mimochodem co to je za blbej zvyk být doma s jedním dítětem a druhé vrazit na krk někomu jinému?

0 0
možnosti
ML

lakynom

22. 6. 2010 22:01
Dvojitý boom

LETOS KONČÍ PRVNÍ TŘÍLETÉ MATEŘSKÉ.  A kdo mohl si určitě vybral tříletou mateřskou. (Mně to bohužel nevyšlo, nebyla jsem před mateřskou zaměstnaná, takže žádná volba a bída s nouzí..) Zároveň končí čtyřleté mateřské matkám, které šly na mateřskou o rok dříve. TEORETICKY MŮŽE BÝT DĚTÍ AŽ DVAKRÁT TOLIK NEŽLI V ROCE MINULÉM A PŘÍŠTÍM. Takže pro nás chudáky matky s tříletými dětmi prostě smůla..;-(

0 0
možnosti
R

roman_35

23. 6. 2010 5:18
Re: Dvojitý boom

Smůla? Takže vy byste ráda tříleté dítě strčila do nějakého zařízení abyste se ho mohla zbavit? Proč jste si ho vůbec pořizovala když se o něj nedokážete postarat?8-o

0 0
možnosti
H

hafusak2

22. 6. 2010 20:54
Školka je věc potřebná,

už jen proto, že dítě najednou zjistí, že musí poslouchat i někoho jiného než rodiče, že existuje také nějaký řád, který je nutno dodržovat, že když se bude šprajcovat, tak mu to bude houbeles platné a že jíst se bude to co se přinese na stůl a pro nikoho se nic extra dělat nebude. Když potom nastoupí do školy, má to takový mrňous o mnoho lehčí. Už jen pro tohle bych ze současných školek udělal spíše jakési "předškoly" s povinnou docházkou, aby dítě v podstatě bezproblémově postupovalo o další a další stupínky až po univerzitu. V Japonsku to tak údajně už dávno mají.

0 0
možnosti
ZK

jezule_bambule

22. 6. 2010 21:38
Re: Školka je věc potřebná,

Souhlasím s řečeným, až na návrh povinné školky (ačkoliv jste nenapsal/a) od kolika let... Nyní je povinný poslední ročník školky, právě kvůli adaptaci na školu - s tím souhlasím a je to podle mne nutnost. Ale aby byla povinná školka např. již od těch 3 let? S tím souhlasit nemohu, opravdu ne každé dítě školku (v tomto věku) zvládá, tak proč je nutit? Z toho děti mohou mít opravdu traumata, takže "prospěch" se úplně vytratí... Zde bych důvěřovala rodičům, že toto u svého dítěte odhadnou a buď jej do školky dají, nebo s tím počkají .... Jenže tady je problém v něčem jiném - ti, co jej do školky chtějí dát (anebo potřebují), tu možnost většinou nemají (není místo). To by se mělo řešit ...

0 0
možnosti
DK

dakram1

22. 6. 2010 20:04
To je...

To je stále dokola...dnes jsou nevyužité školy...ale je jich stále stejně....když já měla děti, tak také nebyly jesle...školky....jen se mi nechce věřit, že v době PC a za 20  let tohle nešlo předvídat a optimalizovat...jen si vzdychnu...také nebyla místa v Domovech seniorů....v Domech s pečovatelskou službou...a dnes také nejsou...a nebudou...kde je tedy chyba? (hm...stále je nás kolem 10,5 milionu)...!!!!!!

0 0
možnosti
D

duhacenzor

22. 6. 2010 18:23
Já bych navrhoval

to samé, co se mnou v tomhle věku rodiče udělali za komunistů, do školky mne docela jednoduše nedali, ač místa byla. Co takhle kdyby se i dnešní "maminky" namísto kariéry po vzoru mojí (a řady jiných, nebyla sama) věnovali péči o svě děti, ty děti to později velice ocení, to mi věř. Kariéra není zajíc, neuteče.

0 0
možnosti