Eurosocialisté varují: Nevolte Hynka Fajmona z ODS

Strana evropských socialistů, jejíž součástí je i místní ČSSD, pověsila před několika dny na svůj web "seznam nestrašlivějších evropských kandidátů". Je jich tam celkem 11 a jediným Čechem na tomto prestižním seznamu jsem já. Kromě mne je tam ještě například italský premiér Berlusconi nebo slovenský kolega Peter Šťastný. Eurosocialistům hrozí, že v letošních eurovolbách budou opět poraženi a tak týden před eurovolbami útočí na své konkurenty z pravicového tábora. Musím řici, že zařazení na tento seznam považuji za vyznamenání. Pokud přede mnou eurosocialisté občany varují, znamená to, že svou práci dělám dobře.

Když jsem se včera večer dozvěděl, že jsem byl zařazen na seznam "nejstrašlivějších eurokandidátů", tak ve mně hrklo. Ptal jsem se sám sebe, co jsem provedl tak hrozného, že jsem byl takto "vyznamenán". Vyhledal jsem si tedy na webu eurosocialistů jejich oficiální zprávu a hledal zdůvodnění své nominace. S překvapením jsem zjistil, že jsem byl nominován za jeden europarlamentní projev týkající se politiky EU vůči klimatické změně. Konkrétně jsem 4. února 2009 řekl tato "strašná" slova:

"Vážený pane předsedo, dámy a pánové,

hlasoval jsem proti zprávě poslance Florenze s názvem "2050: Budoucnost začíná dnes". Přijetí této zprávy je špatnou zprávou pro občany v EU. Klima na Zemi se měnilo, mění, a bude měnit bez ohledu na to, zda si to přejeme nebo nikoliv. Nic na tom nezmění jakékoliv nesmyslné závazky, které si EU v této oblasti klade.

Florenzova zpráva tvrdí, že klimatické závazky, které EU přijala v roce 2007 jsou nedostatečné a je nutné je dále zvýšit. S tím nemohu souhlasit. Pokud bude EU jedinou částí světa, která snižuje své emise, tak se cíle snížení globálních emisí nemůže nikdy podařit dosáhnout. Dosáhneme pouze toho, že se velká část evropského byznysu odstěhuje pryč a nám zde zaniknou pracovní místa. Snaha o řešení problému globálního oteplování omezováním emisí by se měla brát s rezervou, protože není zdaleka jisté, že jsou to skutečně emise skleníkových plynů, které oteplování Země způsobují.

Autoři zprávy hodlají měnit v Evropě úplně všechno počínaje jídelníčkem (máme jíst méně masa a pít méně mléka) a konče turismem, kde se oficiálním cílem stává "sociální turistika". Za takovou "kulturní" revoluci, kdy vše staré je odvrženo a nahrazeno novým přístupem by se nemusel stydět ani Mao-Ce-Tung.

S takovým přístupem nemůže žádný racionální člověk souhlasit. Pokud jsou klimatické změny skutečnou hrozbou, tak se jí lidé přizpůsobí ve vlastním zájmu sami. Snaha nahradit jejich vlastní rozhodnutí usnesením Evropského parlamentu je fatálním omylem, který bude všechny občany v EU stát obrovské množství zcela zbytečně utracených peněz."

Posuďte sami, zda je na tomto projevu něco neracionálního nebo "strašlivého".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hynek Fajmon | pátek 29.5.2009 19:31 | karma článku: 29,08 | přečteno: 1251x