Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

kraken

9. 9. 2009 23:25
tezka otazka,

kdyz se nevi, kdo je dalsi na rade. Navic si nemuzu nevzpomenout na anarchisticke heslo "Kdyby volby mohly neco zmenit, davno by je zakazali". V tomto kontextu - nikde neni zaruka, ze novy kandidat nebude jen prebarveny Barroso.

Uznal jste, ze v tom umi chodit. Coz ale taky znamena naslibovat pred zvolenim hory doly, abych se v pozici udrzel. Cili z tohohle pohledu zadna vyhra.

Pokud pisete, ze nesouhlasite s jeho politikou a tim co prosazuje (a prosadil), proc vahate? Nevolit! Nebo myslite, ze se zlepsi? Na to bych nesazel, spis naopak... a i kdyby se zlepsit chtel, nastval by ty, co ho volili... Proste NE.

0 0
možnosti
JJ

Yurek

9. 9. 2009 20:25
Barrosa NE

Fillon efektivně nasíří malé státy a EU se díky tomu rozpadne o něco rychleji. A čím rychlejší bude rozpad toho EURVHP, tím méně krve bude přitom prolito.

0 0
možnosti
MS

kenzo

9. 9. 2009 15:40
Možná by nebylo od věci ponechat celou EU

vnitřní erozi. Volby do EP ukázaly, že prestiž a potřeba evropských institucí, jako např. EP není velká. Tím pochopitelně upadá celá legitimita těchto umělých politických institucí. Antidiskriminační politika a přistěhovalecké destruktivní šílenství EU udělá své. Pokud se EU nerozloží pod svou vlastní tíhou neschopnosti či nárůstu odstředivých sil proti EURVHP, bude EU jen společná zkratka kontinentu při odchodu do propadliště dějin a to je již celkem jedno, jestli to bude s Barrosem nebo Fillonem! Naše předsednictví nezajímalo dle průzkumů plných 62% občanů. Myslím, že jim také bude úplně jedno jaký umělý  politický výlisek tam bude! EP je politiky vnucená a dnes již i protispolečenská  instituce EU! Bezpáteřní Barroso nebo Fillon? Možná by se našlo i více dalších, na národních úrovní, odložených politiků! Vždyť dnes stačí být zabalen do sociálního smíru, multikulturní utopie Evropistánu a tezí v duchu Lisabonské strategie "dohnat a předehnat" s patřičných ekologickým akcentem!

0 0
možnosti
UH

Uhert Huiten

9. 9. 2009 15:14
NE

Jednoznačné NE, p.Barroso je sice velmi schopný politik, který dokáže dosáhnout kompromisu věcech, kde byla naděje na kompromis zpočátku malá, nicméně... Je třeba se oprostit od ideologie, a podívejme se na jeho program X výsledky jeho práce:

chytrá regulace - snížení objemu legislativy o...X za jeho volební období došlo přímo k explozi Evropské legislativy, dále viz náklady související s transpozicí směrnic do české legislativy (viz RIA + přiloženo k návrhu každého zákona)

Posílení Evropy a Lisabon Xztráta práva veta je pro malý stát ztráta vyjednávací pozice a s takovýmto programem se jako občan malého státu nedokáži ztotožnit.

0 0
možnosti
UH

Uhert Huiten

9. 9. 2009 15:15
Re: NE

Hynek Fajmon píše: "S většinou legislativy, kterou jím vedená Komise prosadila, ale

nesouhlasím. Zákaz žárovek, likvidace českého cukrovarnictví, šílená

antidiskriminační legislativa a nesmyslný "boj s klimatem" jsou věci,

které moji podporu neměly a nemají"

Na otázku, zda podpořit p.Barrosa, jste si dle  mého názoru právě odpověděl..

0 0
možnosti
S

samsula23

9. 9. 2009 14:52
těžko říci není sok

Bohužel jiné kandidáty neznám, a jak píšete vlastně je neznáte ani vy,takže je těžké k tomu cokoli říci. Mě je nepříjemná hysterie ohledně Lisabonské smlouvy s byrokracií nezatočí pořádně asi nikdo, některé zákazy a nařízení holt padají na hlavu byrokratického analfabetismu - (k danému téma je tolik informací že se v nich nemůžete ani orientovat natož je znát, a tak se z vás stává "analfabet ") já osobně jsem spíše pravicovější a tak by mi Barroso rozhodně nevadil, ale to musí nejprve přijít protikandidát aby se dalo rozhodovat, to že by byl socialista mi nevadí,. Schopný člověk by byl přínosem i tak. navíc jsem přesvědčen že v Evropě není taková histerie mezi pravicí a levicí jako u nás.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 9. 2009 14:33
ANO

Jednoznačné ANO, navzdory některým excesům je to pořád pravicový politik, pokud jsem zaslechl něco o alternativách, navrhovali by je socialisté. To mi samo o sobě stačí jako dostatečně pádný důvod, proč Barrosa podpořit.

Ostatně, pane Fajmone, proč si myslíte, že vás lidé podpoří v těchto volbách? Z mého pohledu jste také zvojtili, co jste mohli. Představujete pouze lepší alternativu oproti našim socialistům, do ideálu máte daleko. S panem Barrosem tedy máte více společného, než si zjevně dovedete představit.

Hlavně se probuďte, 80% voličů ODS si přeje hlubší Evropskou integraci, tak se tím řiďte a schvalte bez obstrukcí Lisabonskou smlouvu. I zde je to nikoliv ideální, ale krok spávným směrem. Svoboda společnosti je dána jen a pouze svobodou jednotlivců, ne svobodou jednotlivých skupin, reprezentovaných v tomto případě národními státy. A už vůbec ne svobodou rozhodování vlastní politické reprezentace. Už mnohokrát jsem děkoval EU, že ji máme a chrání nás před vlastními šílenostmi.

0 0
možnosti
DS

Streit

9. 9. 2009 14:29
Každá rada drahá

Také nevím, jestli bych podpořil Brežněva nebo Kosygina. :-/

Menší zlo se těžko vybírá.

Nějaký protilisabonský kandidát by tam nebyl? ;-) José z Liabonu to asi nebude.

Že by Němci dovolili Sarkovi další posílení Francie? Já bych Barrosa potrestal.

[>-]

0 0
možnosti