Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bernard_Gui

16. 4. 2010 17:04
Potrefena husa se ozvala

neniliz pravda ReznicekRv;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

16. 4. 2010 12:11
varovné zavrčení národa

mýlíte se, mladíče. ;-D Jedná se spíše o varovný signál ze strany veřejnosti, že bude silně vystupovat proti omezování svobody slova jako nejdůležitějšímu atribudu demokracie vůbec.

Nenápadné, "bohulíbé" záminky k potlačování svobody slova (zde korektnost k menšině - ale přibudou časem i další veledůvody) vedou cíleně k posílení moci těch, kteří si demokracii nepřejí.

USA už dnes jsou policejním státem. Toho bych se tu dožít nechtěl. To i ta byrokratická EU to ještě na US v tomhle nedotáhla (i když se občas nějaký hypercorrect wohon snaží):-)Rv

0 0
možnosti
N

nottingham

16. 4. 2010 11:58
Autore, jste blazen.

Vubec nedokazete cist mezi radky a pochopit principy. Doporucuji Vam se nastehovat tedy do Janova, Chanova... sam vyhledat vsechna dila se zminkou o cikanech a navrhnout jejich zakaz.;-ORv

0 0
možnosti
RH

Kruton

16. 4. 2010 8:54
Jed politické korektnosti

Spíš mi připadá, že lidem dochází trpělivost s tzv. politickou korektností, která se často vyznačuje trapným bojem proti pravdě. Slovo "cikán" je součástí českého jazyka cca 500 let, a my ho vyměníme za slovo Rom, které nositeli vyhovuje lépe. Proč? Jedním z dalších kroků je útok na Josefa Ladu, nikoho už nezajímá, že v době vziku této knihy byly krádeže domácí zvěře tzv. cikány běžnou realitou. No a co? Zakážeme všechny historické knihy, které se zmiňují negativně o Němcích, o církvi nebo o Turcích? Je to trapné, v současné době se tváříme, že romský problém neexistuje (protože se o něm nesmí mluvit) a vymýšlíme, jak tento "neproblém" vyřešit. Nelze se ani dovědět, jestli programy pro Romy, které stojí stamilióny mají nějaký výsledek. Pokud mají Romové nějaký problém, pak to není Mikeš a křičet, že byl Lada rasista jim respekt ostatních nepřinese, spíš naopak. Rv

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

16. 4. 2010 8:38
Uvědomte si jedno

Pohádky o kocouru Mikešovi jsou staré 75 let. Vypovídají tak o době, ve které vznikaly. Jakákoli úvaha o tom, že by se měly zakázat nebo upravit tak, aby nedráždily dnešní morálku, jsou absurdní.

-

Ladova kniha říká jedno - v té době kočovali Cikáni po kraji a jedli jakékoli zvíře, které se nechalo chytit. Pokud to dnešní Cikány rozčiluje, je to zřejmě proto, že se zas tak moc nezměnili.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

16. 4. 2010 11:04
Re: Uvědomte si jedno

Protoze muslimsti aktiviste jeceli tak v nekterych britskych skolkach zakazali tradicni pohadku o trech malych prasatkach, pripadne ji prevypraveli na "tri mala stenatka". Co vlastne brani tomu abychom stejne absurdne nezakazovali treba Mikese?

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

16. 4. 2010 8:14
Zkuste se trochu porozhlédnout po Evropě,

co multikulti už napáchali. V některých státech se doporučuje, aby dívky nechodily oblékány příliš vyzývavě, protože hrozí nebezpečí znásilnění jedincem muslimské minority, odstranily se symboly křesťanství ze škol, byť Evropa je vlastně křesťanská, muslimští pošahanci vyvolali ve Francii regulérní válku, kdy hořely auta, rozbíjely se výlohy. Nikdy nevíme, kdy čeští multikulti v rámci análního alpinismu udělají další pitomost. Nejdříve to bude Mikeš, pak přestaneme jíst vepřové, abychom nepopudili muslimy, potom začneme po vzoru Číny ženám" tvarovat" nohy prostřednictvím malých bot. Je třeba zastavit ústup a stanovit pevná pravidla. Mimochodem, moc by mě zajímalo, kdo to Mikovi prozradil, když obecně Romové považují vzdělání za naprostou zbytečnost.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

16. 4. 2010 10:39
Re: Zkuste se trochu porozhlédnout po Evropě,

U nas to probehne nasledujicim zpusobem: ministerstvo skolstvi se diskretne domluvi s nejakym nakladatelem aby Mikese vydal bez one pasaze a nasledne toto vydani doporuci skolam. Kdyz se nekdo ozve bude se kazdy tvarit ze o nicem nevi, ze to je jen nejaka nahoda ci co.

Lidi si zkratka privyknou a dalsi cenzurovani historie uz bude mnohem snazsi.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 4. 2010 8:11
ptejme se za měsíc

Neboli, zatím je ta vazba leda internetová. Největší námaha je v těch písmenkách co myslí do klávesnice.

Neboli, jestli Romové opravdu poslali stížnost na ministerstvo školství, tak to musí do měsíce rozhodnout. A shodou okolností pár dní potom jsou volby, kde skoro určitě vyhraje levice. Tak uvidíme, jaka vozová vazba se skutečně postaví, až po Mikešovi zakážou číst Havla, Kunderu, knihy o sametové revoluce, zločinech komunismu...

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

16. 4. 2010 7:51
Máte pravdu a zároveň se těžce pletete..

Je nepochybné, že ta prudká reakce svědčí o "nejistotě a obavách" možná i dokonce strachu. Ale jde o obavy poučené, víte. Nevěřil byste, co aktivisté hnutí za práva černoschů a přívrženci diskriminace a politické korektnosti udělali se svobodným vyjádřením v Západní Evropě nebo v Americe...

V Americe např. zakazují na školách Marka Twaina a další klasické autory, dokonce i ty, kteří psali vyloženě proti otroctví, jenom proto, že používají ve své době běžné a nestigmatizované slovo "negr". Zákazy sice nejsou plošné, ale lokálně často fungují dobře. Myslíte, že to u nás není možné? Abyste se ještě nedožil toho, že to možné bude.

0 0
možnosti
L

Livrak

16. 4. 2010 7:31
Další major .-/

A vy budte proti tomu, at jste správně in.

0 0
možnosti
JH

sent

16. 4. 2010 7:00
Nepochybně-

máte velký kus pravdy.Jenže ve společnost,kde je jakákoliv kritika vůči této menšině považována za rasismus,neni čemu se divit.Přitom všichni vime,co tahle skupina provadi,jak se chová k ostatnim,notabene umi tolerovat a uznávat jen sebe.Těch pár normálnich lidi z jejich strany to nezachráni,nebot v okamžiku jejich přuzpůsobeni-se normalnimu životu jsou označeni za gadže.Všichni to každý den vidime,jen prsim nejmenovat.Zkuste se podivat na osazenstvo věznic.Je povinnosti být v kriminale?Vietnemci jsou zde řekněme 30 let.Viděl jste jejich děti?Vite že patři ve školach mezi premianty?Proč mezi nimi nejsou děti těch,kteři jsou zde přes 50 let?A jsme u začatku věci.Nema cenu to dal pitvat a rozvádět.Vime to všichni je prosim nejmenovat.

0 0
možnosti
PP

fidel

16. 4. 2010 7:03
Re:souhlas

není co dodat..... [>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2089x
אָדָם

Seznam rubrik

Oblíbené blogy