Diskuse

Válka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

weitinger

22. 3. 2011 20:04
***

Pěkný článek.

Teď mě tak napadá, že komunisté, ti hanební parchanti, nás během 40 let hrůzovlády do žádného válečného konfliktu nezatáhli. Připomeňte, když tak. Kdežto tihle demokrati nás za posledních 20 let vehnali už minimálně do třetího. Což je taky na úvahu. Asi jdou s heslem br/vrahů Mašínů, že demokracie se musí prosadit za každou cenu, a kdyby bylo nutné vybít zeměkouli, tedy do toho!

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

23. 3. 2011 16:49
Re: ***

Podporovali jsme válku v Afghánistánu, pamatujete, když tam byli Rusové. Teď ji podporujeme zase. :-)

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

22. 3. 2011 14:47
Souhlasím Fajkusi

prezident Klaus je opravdu pako R^

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

22. 3. 2011 13:31
To se to mluví o míru,

když na vás netáhne armáda vašeho nejvyššího... Pokud jsem si všimla, impuls ke svržení Kaddáfího vyšel od jeho poddaných... Po letech k tomu sebrali odvahu, když viděli, co se děje u sousedů. O pomoc požádali a svět se na tom výjimečně shodl. O okupaci není řeč. (Mimochodem: pochybuju, že by Klaus použil takové prostředky jako Kaddáfí. I když - kdo ví?).

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 3. 2011 13:43
Hmm

v Egypte bol prvotný impulz nepokojov katastrofálna životná situácia. V Líbyi bola aj pod vládou "tyrana" jedna z najvyšších životných úrovní tejto oblasti. Skutočne myslíte, že muslimovia tam dostali chuť na slobodu a demokraciu? To je ale zaujímavé, že muslimské komunity žijúce v západnej európe jej majú dostatok a nijak o ňu nestoja. Robia skorej všetko preto aby presadili cirkevnú diktatúru.

Takže skúste premýšľať. Nejde tu skorej o boj iného klanu o výdatné ropné koryto? Alebo príležitosť pre fundamentalizmus? Eufória je jedna vec, na druhej strane je ale skostnatelý islám, ktorý je nereformovateľný a špecifikum danej oblasti kde o žiadnu demokraciu a slobodu v našom chápaní nestoja. Asi to nebude také jednoduché a čiernobiele ako to vidíte, že?;-)

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

22. 3. 2011 13:24
Jsme prostě nepoučitelní.

Kdysi jsme se domnívali, že není boha kromě Boha a ve jménu Ježíše Krista jsme uspořádali "osvětové a osvobozující" křižácké výpravy, protože "jak jen vy chudáci můžete bez křesťanské víry vůbec žít?". A když nás náš vlastní Bůh opustil, vtrhli jsme do Ameriky a opět jsme ve jménu " naší lepší civilizace" začali prastarým jihoamerickým civilizacím a severoamerickým Indiánům ohněm a mečem "vysvětlovat" ty správné zásady víry a způsobu života. Tak dlouho a tak usilovně, až jsme je ve jménu pokroku, víry, civilizace, svobody a demokracie vyvraždili. Od té doby, co jsme si uzurpovali právo na rozum a schopnost vědět všechno lépe než ostatní, dál po světě rozséváme jen smrt, nemoci, bídu, sociální nerovnost, svár a války. A stále trváme na tom, že kdo nežije jako my, je špatný. QUI BONO?

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 3. 2011 13:23
Napísal ste to dobre

ale myšlienky ktoré uvádzate patria skorej do hláv naivných euforických podporovateľov konfliktu a tzv. "humanitárnej pomoci". Myslím zmanipulovaných príslušníkov "lidového davu". Tí, čo ten konflikt spustili síce používajú tieto myšlienky ako kryciu nálepku, ktorá na niekoho evidentne funguje, ale ich pohnútky sú úplne iné.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2150x
אָדָם

Seznam rubrik

Oblíbené blogy