Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezká fotka. To jsem fotil já. :)

0 0
možnosti
Foto

Musim si to pochválit přece. ;)

0 0
možnosti
RC

Dotace jsou hlavne forma uplatku - ja ti dam dotaci a ty mne priste zvolis

5 0
možnosti
PK

Nejsem žádný dotační hujer, ale proč křišťálově čisté tržní pojetí je deformováno, když by samo o sobě přineslo takový blahobyt? I v rámci státu existuje velké přerozdělení, dávají se dotace, protože bez nich např. určité regiony či potřebné aktivity můžete odepsat. Komunisté to řešili industrializací venkova. Schwarzenbergský kraj byl tak zaostalý proti Sudetům, že strana a vláda "zaplatila" založení podniků jako ZVVZ Milevsko, Jitex Písek aby kraj pozvedla. Když nepodpoříte části severní Moravy tak to půjde ke dnu. 

A stejné je to v Unii, je-li určitá integrace vzhledem k úrovni ekonomiky potřebná. Tak průmysl v té sutuaci byl, ale Francouzi by do toho bez vydotování zemědělství nešli. Osobně bych ale dotace omezil např. na dopravní infrastrukturu, žádná golfová hřiště.

4 1
možnosti
Foto

J16a62n32a 71M50a36j91o43v12á

15. 2. 2014 22:46

Na dopravní infrastukturu? Proč zrovna na ni? Tam mi přijdou na místě a roli státu v tomhle rozumím.

0 0
možnosti
MD
MK

je to jednoduché a snadné, 1 dopis a je hotovo:

Milý Brusele, po vyhodnocení dotační politiky EU se dobrovolně zříkáme veškerých dotací pro Českou republiku.

1) za dotace se staví nepotřebné věci, a na potřebné potom nejsou peníze jen protože se nevešly do tabulky

2) dotační akce stjí 2x více než běžně provedené stavby, atd.

3) v neposlední řadě dotace živí především mafii politiků, lobistů a úředníků a zrušením dotací je vyhladovíme

7 1
možnosti
PJ

Dotace jsou v první řadě silný mocenský nástroj. Představte si dospělého syna, který musí svoji výplatu odevzdat tátovi. Když si chce něco pořídit, musí u táty žádat o potřebný obnos. Fotřík ho má v hrsti. Dotace jsou vlastě způsob, jak ze zabavených peněz ovládat životy lidí.

7 0
možnosti
JF(

Ale jsem si jist, že si tímto syn nevyřizuje finanční vztahy s otcem, tedy se mnou. Ale je to samozřejmě chlapec ještě nezralý a občas i nerozumný, i když by to přece  nemuselo být až tak špatné, kdybych mu jeho peníze a jeho přání nějak reguloval, jako ten stát nám! On třeba klasickou hudbu až tak nemusí, Rudolfinum mu moc neříká, i když jsme tam i spolu byli a líbilo se, ovšem La Scala, Luciano Pavarotti, Elina Garanca a Anna Netrebko, Vargas a Villazon, to jsou pro něj zcela neznámá cizí jména, on preferuje zase pro mne exotické hudební směry, kdysi hardrock, teď už poněkud zjemnil (chlapec stárne), už se občas poslech dá i přežít, ovšem zde figurují zase pro mne zcela neznámá jména, v tomto se tedy už od jeho puberty zcela míjíme.

A nyní k meritu věci, určitě bych mu za jeho peníze predplatil v Rudolfinu a v ND abonmá, aby si užil té správné kultury, kterou bych si i já osobně rád dopřál, ovšem z důvodů jiných nemohu, tak bych to přál alespoň jemu. Ovšem nemyslím, že bych ho tím nějak potěšil. A zde je to jádro pudla, stát řekne, že toto je to správné, co se musí dotovat, ti ostatní ho nezajímají. Neměl by mít raději každý z nás možnost sám rozhodnout, kam své peníze dá? Nemusíme chodit daleko, když vidím, co mi dává za moje peníze třeba ČT, Česká pošta a jiné povinně placené organizace, i ČEZu se to týká, raději bych kupoval jinde. A o tom to je!

2 0
možnosti
TK

Jsem pro zrušení všech dotací. Ale řekněte, jak zastavit pendolino v plné rychlosti na 1 metru? Chybí mně návrh řešení.:-)

4 1
možnosti
MP

Dotace mohou skončit za jediné podmínky. Pokud by se stal boží zázrak a vládla by skutečná pravicová strana. Ale to většina voličů nedopustí, aby se museli starat sami o sebe...

5 3
možnosti
JF

J67a42n 56F73r42o61l60í33k

15. 2. 2014 13:58

U těch dotací EÚ je také dobré mít na mysli, že kromě německého daňového poplatníka se na ní podílí i poplatník řecký nebo portugalský. Zatímco 1/3 Řeků je nezaměstnaných a nemají obrazně co do huby my stavíme za i jejich peníze rozhledny v údolí nebo farmu Bolka Polívky.

4 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2150x
אָדָם

Seznam rubrik

Oblíbené blogy