Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jsem velký aktivista co se týče práv gayů, a zkusím nezaujatě zareagovat. Nemám nic proti homosexualitě ve hrách typu Mass effect nebo Dragon age. Jedná se o hry kde jde o vývoj světa ale i postavy, a homosexualita do vývoje postavy patří. Nevím proč by tam homosexuální postavy být nemohli. Heterák si toho všímat nemusí, může postavu odpálkovat klidně i tím, že je to nechutné, zatímco gay má možnost přidat do postavy opět něco ze sebe.

Kupříkladu mě ale zarazily reakce na Zaklínače 1-3, kde si podle mě skupina vtipálku stěžovala, že Geralt nemůže být gay. Tohle je ale opět něco jiného. Geralt je už existující postava, ve hře máte vlastní rozhodnutí ale nikdy ne takové, které by nebyli i v knížkách. Jinými slovy, Zaklínač je vlastně velmi pro-homosexuální, protože tam naznačily, že homosexualita asi bude už vrozená, když jí Geralt nezměnil na základě ztráty paměti. Snad mě mě pochopí...

Jinak obecně k té korektnosti, u Assasin creed mám pocit, že se spíš jedná o důraz na to, že historická fakta i konspirační teorie pochází od každého, ne jen z jedné strany což by vzhledem k AC nedávalo smysl;)

1 1
možnosti
JF

Mně také nevadí výskyt homosexuálů v RPG. Proč ne. Ale v Mass Effectu 3 jich podle mého názoru bylo až moc. Pokud si správně pamatuji a správně prohlížím Wiki, tak FemShep má bez DLC na výběr 4 ženy a 3 muže (Kaidan, Garrus, Thane). Vztahy s nimi musejí být započaty v předchozích dílech; můj Kaidan navíc zahynul už v prvním díle, proto nastala situace, kterou uvádím v článku, kdy moje Shepardová mohla být buď sama, nebo lesba. Řečeno jazykem aktivistů: přijde mi to poněkud nevyvážené. (Výslovně zdůrazňuji, že tím nevolám po zákazech nebo odmítání, jen to na mě v jinak dokonalé hře nepůsobilo uvěřitelně.)

Vysvětlíte mi prosím tu část s Geraltem? Herního Zaklínače jsem nehrál, nelíbí se mi, ale jsem fanda knížek a tam je přece Geralt sukničkář a heterák, jak se patří.

0 0
možnosti
Foto

Černoši u nás v patnáctém století skutečně nežili, ale nevidím žádný důvod, proč by gayové a lesby nemohli ve fantasy nebo sci-fi hře prožít romanci. Je to prostě vstřícné gesto, které nikomu neuškodí a jiným pomůže.

1 4
možnosti
MN

A komu to pomůže? Gayům, nebo homosexualistům? Gaye zas bude víc lidí nenávidět, ačkoliv by měli nenávidět právě ty aktivisty, co se na tomto jevu snaží parazitovat a zviditelňovat.

2 0
možnosti
LS

Bohužel máte pravdu, je to úplně absurdní co se dějě a co za to lidi bojujou.

Místo toho, aby bojovali za něco co má smysl, tak řešej tohle.

Mám pocit, že někteří si z toho dělaj byznys na prachy i.

Viz třeba Anita Sarkeesian.

3 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2150x
אָדָם

Seznam rubrik

Oblíbené blogy