U blbejch na dvorku... tedy na přejezdu

Tak jsme za několik desítek miliard postavili koridory, opravou D1 naučili lidi jezdit vlakem a teď zase zpět na stromy...

Nemohu věřit vlastním očím, když vidím diskuse a návrhy, jak u nás chceme řešit bezpečnost na železničních přejezdech.

Stavět přes cca 8 000 přejezdů nadjezdy a podjezdy... v době, kdy není na opravy mostů na okresních silnicích... tak nevím, jsem mimo já nebo ministerstvo? Při vší úctě, kolik mrtvých je na přejezdech, kolik způsobí tragický stav silnic?

Ještě vtipnější kaši jedli odborníci navrhující brždění před přejezdy. Tak jsme za několik desítek miliard postavili koridory, narovnali oblouky stavbami mostů a tunelů za stovky miliónů kus a tím zkrátili čas z Prahy do Brna o 20 minut. Později, blahé paměti, ČD brzdily Pendolina, aby jim vyšel harmonogram jízdního řádu. To byl taky veselý pokus o hromadné šílenství, rád ho zde připomenu :)

Nyní tedy těch 20 drahých minut velkoryse probrzdíme před přejezdy... no, nejezděte pak vlakem, nikde se tak nenasmějete.

Co třeba zkusit za pár peněz toto řešení? Na přejezdy nainstalovat kamery, online propojit do skvělého registru aut a evidence, automaticky poslat složenku s fotkou řidiči a strhnout body. Jen tohle zavést a zveřejnit a spořiví Češi zase někde uberou na své řidičské agresivitě. Jak je vůbec možné, že ve Studénce kamera byla a řidiči nebyli postihováni za opakované průjezdy na červenou?

U blbejch na dvorku, nepřipadáte si tak? Hanba vystřízlivět...

Autor: Martin Fafílek | středa 29.7.2015 11:04 | karma článku: 38,32 | přečteno: 2448x