Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Znám. Dopad 50 let staré beletrie o komerční bance na dnešní situaci centrální banky mi uniká...

0 0
možnosti

A) Sberbank nebyla odstřižena od SWIFTu

B) Založit účet v bance si může pouze osoba svéprávná. A svéprávná osoba nepotřebuje, aby jí státní správa říkala, kam si má dát peníze.

C) ČNB už z principu nemůže nikoho varovat, že jsou ohroženy jeho vklady. Pokud to udělá, nastane útok na banku, který ji spolehlivě položí.

Suma sumárum - Pláčete blbě, a ještě na špatném hrobě.

6 0
možnosti
Foto

Víte co, Lumíre, já jsem normální ženská, důchodkyně, která někdy před čtyřiceti lety četla knížku Penězoměnci, kterou napsal Arthur Hayley. A nějak mi to stačilo, aby zhruba pochopila fungování bank. Mimo jiné tam byl krásně popsán i run na banku. Krásné čtení, jako skoro vše od tohoto autora.:-)

0 0
možnosti
Foto

Ta banka byla neschopná dostát svým závazkům dávno před tím, než bylo Rusko odpojeno od SWIFT. A bylo to právě proto, že klienti chtěli vybrat svoje vklady.

Mě by spíš zajímala inteligence toho, kdo si uloží miliardy do ruské banky.:-/

5 0
možnosti

Jistě, stát co pořádá akce Český kapr, Klasa a jiné podpory české výroby by si měl hlídat, kde má české peníze... Snad příště. To ale nemění nic na řešení současnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
pomalý půlmaratónec, neostrý fotograf, špatný golfista, fanda dobré muziky, majitel ruční pily a do toho všeho umírněně přesvědčený zastánce základních ideí EU

Seznam rubrik