Proč jsem podruhé naposledy volil ODS

Někdy před cca 20 lety jsem naposledy volil ODS. Nedržel jsem se svého tehdejšího rozhodnutí a sorry jako pane Fialo, už lituji. Den poté.

Asi není důvod popisovat, proč jsem 20 let ODS nevolil. Prošli jste si tou dobou taky. Letos mě přece jen dohnala ani ne tak kvalita jejich pražské kandidátky, jako spíš (z mého pohledu) zoufalý výběr jinde. Piráti se mi zdáli od posledních parlamentních voleb krapánek nalevo od Lenina, jinak by to snad i šlo. ANO raději NE a ten zbytek... tak nějak zbýval.
Takže OK, jeden z mých 3 lístků byl po letech s hlavičkou ODS. Omlouvám se.
Pan Fiala výsledky nekomentoval špatně, přes nulové charisma dokázal jako vůdce definovat okamžitě další cíl. Po sice absurdní, ale asi jediné prezentované vizi v posledních letech (země v TOP 10 celosvětově) příjemná změna.
No a den poté - Kladno. No TVL. Kromě toho, že se opakuje situace, kdy vítěz voleb nemá na nic vliv, což zcela jistě podporuje důvěru občanů ve smysl voleb a systém jako takový, je spojení k zblití:
ODS+ANO+SPD+Kladeňáci =  WTF?
Zdůvodnění Jiránka z ODS: "Hledali jsme programové shody a jiná varianta než ta, jež vzešla, možná jednoduše nebyla. Ukázalo se, že jsme podobně naladěni a naše priority jsou takřka stejné."
Ani nepředstírali jednání a Zagorku hráli tak hodinu. Křeslo je křeslo. Zvyk je zvyk. Volič je vůl. Chodníky nejsou levé, ani pravé... morální zásady nejsou ani pevné, ani nezapomenutelné.
No Tě pic. Tak to jsem to špatně četl, tolik shod s SPD jsem v programu ODS neviděl. Tak se omlouvám, že jsem to blbě četl a už teda FAKT nikdy. 
P.S.: co takhle dát do Ústavy, že zastupitelstvo/vládu sestavuje vítěz s dalšími v pořadí až do dosažení minimálně 51%? Třeba by se předem méně plácalo, že s Jirkou ano, s Petrem ne a hledal by se kompromis, aby se naplnila přání voličů. Třeba se toho ujme ODS, protože víte co? Tu Prahu ve stejné situaci naruby vám teď teda doooooost přeju. Kiš kiš.

Autor: Martin Fafílek | neděle 7.10.2018 19:30 | karma článku: 37,16 | přečteno: 5179x