Na chytrá vejce musíte mít koule

Tahle vejce nejsou chytrá, ale vychytralá. Na to je jíst, musíte mít žaludek. Na to je vyrábět, musíte mít koule. A věc má nečekaně střízlivý konec. Hurá

Nevěřil bych tomu, ale opravdu někdo vyrábí vejce v krabičce. Říká tomu chytrá vejce. Lidi už jsou líný i roztloukat vejce, když si chtějí uvařit. Tak proč si nekoupit pasterované „cosi“ v krabičce a nenalít to na pánev, do těsta atd. Horko těžko chápu použití v profi gastronomii svázané nesmyslnými předpisy rádoby hygieny, ale v retailu??? Jedna z věcí, co má křehký, přesto ale relativně rozumný přírodní obal a my se ji snažíme nacpat do tetrapaku, který příroda opravdu neumí strávit (lze je jen přeměnit na další obtížně recyklovatelné výrobky)

No dobře, je to kravina, ale nechme na trhu, zda se uchytí. Věřím, že ne. A doufám, že ne, protože co ještě by šlo dál pokazit…
Nicméně jednou tahle zhůvěřilost existuje a co s ní??? Podpořit dotací marketing tohoto výrobku.

Ideálně pak z programu na podporu malých, regionálních výrobců. To jsou typičtí dodavatelé do Kauflandu a majitelé takto složitých výrobních linek.
Nepříjemné je, že v rejstříku výrobce jako matka svítí Agrofert. To je sice moloch, ale když se zavřou oči, můžeme si představovat, že to je malý a regionální výrobce (porovnej s Nestlé, Kraft Foods třeba… pak snad ano).
Dále je potřeba splnit podmínku počtu zaměstnanců… rozbijeme kolos na spoustu malých firem pod 200 lidí a čerpat můžou všichni.
Sem tam v rámci podpory odpustíme nějakou tu pokutu od Ministerstva životního prostředí (opět respekt k přírodě a okolí) a ony se ty malé firmy zmátoří a něco z nich dohromady v konsolidovaném účtu dostaneme…

To je podobné, jako když Čapí hnízdo chvíli je a chvíli není součástí koncernu. Taky malá firma. Aspoň někdy.
Hnízdo se řešilo, už se neřeší a je ticho (zatím, snad), tak proč takové chucpe neudělat v menším znovu?
U lidí to projde, lidi jsou blbý a nechají si to líbit. 
Že by ty peníze mohly jít jinam? Mohly… ale o tom sníte, když spíte, třeba vy, nemusí to tak mít přece každý, že…
A navíc, některé sny o odčerpání zdrojů drobné konkurenci a navýšení bariér vstupu do odvětví také nejsou špatné, jen si to zkuste :)

P.S: Věc žila svým životem dál a nakonec, sláva rozumu, MZČR tuhle ptákárnu nedovolí. I proto mají lidovci ve vládě smysl. Nezbývá než to nekupovat, už s ohledem na planetu a sebeúctu.

Autor: Martin Fafílek | středa 19.7.2017 18:52 | karma článku: 20,22 | přečteno: 811x