Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

AdamKracik

21. 7. 2011 19:16
Staré zátěže musíme likvidovat a nové vznikají

Je to vlastně paradox, protože momentálně se řeší obří zakázka na likvidace ekologických zátěží. Stále se mluví jenom o tom, kolik to bude stát a kolik se na to musí dát peněz. Jenže žijte si se sklady kyselin za hlavou a spěte v noci v klidu. To prostě nejde. Jistě, mělo by se na ekozkázku dohlédnout a bude to jedině dobře, ale na druhou stranu se na to nesmí koukat pouze optikou peněz, ale taky optikou toho, že se s tím něco musí dělat než nám to přeroste přes hlavu a na tomto článku je vidět, že jedy se budou ukládat stále a navíc i blíž.

0 0
možnosti

Martin V2

20. 7. 2011 12:45
Kde tedy?

Kde je "tam jinde"? Kam doporučujete ten sklad přestěhovat?

0 0
možnosti

AdamKracik

21. 7. 2011 19:11
Re: Kde tedy?

Toto je vhodná otázka. Vřele doporučuji autorovi, aby například přidal konkrétní varianty, o kterých by se mohlo jednat a další možnosti řešení. To výrazně zlepší vyjednávací pozici sdružení a navíc to zpřesní celou diskuzi. Jinak s autorem souhlasím, že je to velmi nestandardní řešení, které se mi ani trochu nelíbí a chomutovským nezávidím. Navíc se z takových skládek často stávají také velké problémy a je potřeba na ně vynaložit ohromné peníze.

0 0
možnosti

debater

20. 7. 2011 11:43
Nebudete mít vůbec snadnou práci

vím o čem mluvím, jako člen OS Krušno se snažíme zabránit výstavbě Větrného parku Chomutov, více zde:  http://vladimirstastny.blog.idnes.cz/c/184369/Vetrny-park-Chomutov.html  Zjišťovací řízení EIA probíhá jen formálně, stavební a ostatní řízení ještě formálněji. Investor do zmíněných dokumentů může nakecat co chce, příslušné úřady nic nezjišťují, jen to pořádají do šanonů. Občanské sdružení jako právnická osoba je jedinou cestou, která může poukazovat na nesprávnosti a vyslovené lži, které se investoři nerozpakují v dokumentech uvádět. K severozápadním Čechám a Chomutovsku a Mostecku se zbytek republiky chová jako k latríně do které může všechno hodit a všeho nebezpečného nebo nepotřebného se zbavit, případně tu z celeého kraje udělat průmyslovou zónu. Je to hnusné. Přeji Vám ve Vašem úsilí hodně štěstí. V.Šťastný

1 0
možnosti

pedr64

20. 7. 2011 11:35
"Chceme, aby vybudovali skladiště někde jinde..."

jenže tam "někde jinde" budou místní obyvatelé chtít asi to samé. Bohužel, nedisponujeme  tolika čtverečními kilometry pusté krajiny, abychom pokaždé nenarazili na něčí zájmy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2730x
Evžen Staněk, předseda občanského sdružení Pozor!

Seznam rubrik