Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Evžen Staněk

13. 10. 2010 9:04
Autor opět děkuje všem diskutujícím

Pouze několik reakcí:

Ministerstvo financí řízení dokončit musí až do fáze předložení finančních nabídek, nedalo do zadávací dokumentace možnost zrušení zakázky v průběhu výběrového řízení. Nemusí vybrat vítěze.

Prosazuji zprůhlednění zakázky, nikoli rušení nebo tříštění do menších (což nepovažuji za cestu k úsporám). Doporučuji reportáž v ČT1 na téma „Ekozakázky“ (11.10.2010). Obsahuje nové informace o rozdílném přístupu MF ČR ke kandidátům + nový cenový odhad (neoficiální). Je na Internetu.

Firmy jsou známé: Máte-li schéma vztahů  a skutečných majitelů, zveřejněte hzo. Vůbec to není jednoduché a jasné. Pokusím se v blízké budoucnosti zveřejnit vztahové a organizační schéma. Bude zajímavé vidět, kdo všechno v tom jede.

115 miliard:  Jde o součet státních garancí, poskytnutých sanovaným firmám. Byl jsem upozorněn na informaci, která unikla pozornosti. Číslo je zastaralé. Výše státních garancí stoupla na 161,7 miliardy korun (viz. informace ČTK z 27.8.2010). Omluva.   

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 10. 2010 16:03
Víte, že mě až tak nevadí společnosti na držitele

(absolutní většina a.s. v tomto státě; všechny a.s. kotované na burze).  Mnohem důležitější jsou přehledné soutěže s jediným kritériem a minimum tří firem.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 10. 2010 16:00
No, nejsem idealista

Ale musím se zeptat: opravdu myslíte, že odhad 750 miliónů byl reálný? Z čeho vycházíte?

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

11. 10. 2010 12:27
Jak to bude s ekozakázkou

Před pár lety sanovali Škodu Plzeň. Státní garance se vyšplhala během prací z nějakých 2 mld korun na 12!!! miliard. Temný muž za tímto špinavým obchodem, Ing. Michal Korecký, tyto peníze použil na nákup Škoda Transportation. Bohužel nikdo z informovaných nechce tyto informace veřejně potvrdit. Člověk svázaný s minulým vedením Škodovky mi do očí řekl, že není blázen, aby vystoupil proti Koreckému. Takže takhle se dělají a budou dělat sanace starých ekoškod, pokud se něco nestane. V tomto případě věřím Nečasovi a doufám, že se Kalousovi postaví.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

11. 10. 2010 12:15
Autor je demagog

Informace o částce je zcestná (záměrně) a žádné "utajené firmy" nejsou. Navíc se jedná o dokončení výběrového řízení, které nemusí vybrat vítěze. Navíc rozfrcání zakázky na malinkaté dílky je... dražší. Tedy se vloudí otázka, PROČ nám tu lžete?

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

11. 10. 2010 12:53
Re: Autor je demagog

No, já jsem pochopil, že autorovi nejde o rozfrcání zakázky na menší, jen mu jde o to, aby tato superzakázka byla průhledná a pod kontrolou. A to se neděje. A pokud jde o utajené firmy - otázka je spíš v tom, zda tři uchazeči náhodou nejednají ve shodě a proto bude ve výsledku jedno, kdo z nich to vyhraje. Jejich struktura je skutečně neprůhledná a především, jak jsem psal už jinde, neručí svým celým majetkem a tudíž může dojít k velkému podtrhu na stát. Takže - ač nejsem příznivcem demagogie, musím se autora zastat - v tomto zkorumpovaném prostředí se mnohdy kontroly a transparentnosti dovoláme jen tak, že budeme nahlas a demagogicky řvát. Je mi líto, ale je to tak. A to říkám jako člověk, který je apriori postaven proti různým nátlakovým sdružením.

0 0
možnosti
J

Jindri

11. 10. 2010 11:29
takze

nejsem zadnej ekonom, ale mela jsem moznost videt, co verejnost nema moznost videt, a to jak se rozhazuje a to fakt ve velkym, me sokovalo, ceska verejnost vi akrat blaboly z novin a to je lehouckej odvar, takze jsem radsi cr dala sbohem, a jsem za to rada, uz jsem se na tu spinu nemohla divatRv

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

11. 10. 2010 11:21
o zadnych 115 mld

se v te zakazce nejedna. vase lhani je trapne...

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2730x
Evžen Staněk, předseda občanského sdružení Pozor!

Seznam rubrik