Máme náhradu za Rosického !

Zase se potvrdilo, že všechno zlé je pro něco dobré.  Jirka Paroubek se na základě výsledků interního průzkumu sociální demokracie  rozhodl pomoci národnímu týmu před blížícími se  kvalifikačními zápasy  na MS v kopané ( 28.3. – Slovinsko a 1.4. 2009 – Slovensko ).  Přetrvávající zdravotní problémy Tomáše Rosického byly impulsem comebacku Jirky Paroubka na zelený trávník. Od prosince loňského roku Jirka  zahájil přísnou dietu  a  pod vedením kondičního trenéra  Sobotky   4x  týdně tvrdě trénoval na hřišti pražské Dukly Na Julisce. Možná jste si sami všimli, že Jirka poslední dobou ve tváři výrazně zhubl a zmenšila se mu i bradavička na tváři. To nemluvím o trenýrkách, ty tam jsou doby, kdy měl velikost XXXL, teď jsou mu velké i  XL.  

Málokdo ví, že Jirka Paroubek hrával fotbal I. A. třídu za Sokol Hrdlořezy na postu levého halva a dle pamětníků prý výborně. Měl vynikající nákop a překvapivé pasy za obranu soupeře. Již tehdy projevoval při hře ohromnou herní inteligenci. Neměl rád prohry, to býval vzteky bez sebe. Jednou po prohraném zápase pokousal  rozhodčího  Ivana Veselku ze Stochova u Kladna za neodpísknutý  pokutový kop, prostě srdcař každým coulem.

 

Popravdě řečeno, k obnovení sportovní kariéry a pomoci národnímu mužstvu, Jirkovi moc pomohla i jeho současná manželka Petra. Právě ona ho přesvědčila, že by se svým geniálním mozkem mohl být národnímu mužstvu prospěšný. Jirka ihned skončil s moravskými klobáskami a začal hubnout. Pod dohledem Petry najel na zdravou výživu, ačkoliv předtím např. skoro vůbec nejedl ryby, nyní je konzumuje 4 x týdně a nade vše miluje pangasia  na zelenině s bramborem. Únorové kondiční testy dopadly na výbornou. Šedesátku měl za 16,7 sekundy,  5 kg medicinbalem Jirka hodil 14 m,  400 m zaběhl za 2 minut 15 sekund a konečně i na 3000 m dosáhl slušný čas  22 minut. Na svůj  věk měl  Jirka  nadstandardní výsledky. Především jeho silové vybavení je nyní na vysoké úrovni. V současné době má perfektně vypracovanou muskulaturu obou stehenních svalů ( na levé noze o trochu více ). V čem je Jirka skutečně fenomenální, to jsou nožičky, za tři minuty jich udělal 234 – však se pak  právem čepejřil . Velkou radost mu pak udělal kamarád Tvrdík, který mu za předvedený výkon daroval  5 kg mraženého pangasia, kterého sehnal ve slevě v MAKRU.

 

Jediné co Jirku trochu mrzelo je to, že po dobu tréninků za ním Na Julisku nepřišel jediný novinář z Čs. Sportu. Jirka za celé 3 měsíce poskytl jediné interwiew redaktorovi Zemědělských novin Stoklasovi ohledně kvality travnaté plochy  Na Julisce.

 

Podle posledních informací a dohody s trenérem Radou, by Jirka na začátku zápasu se Slovinskem zůstal připraven na lavičce a do hry by nastoupil, pokud by se zranil některý stabilní člen záložní řady ( zřejmě by střídal Plašila ).  Protože Jirka bývá při sledování důležitých utkání velmi nervózní a neustále si okusuje nehty na rukou, někdy i  na nohou, bude mít během kvalifikačního zápasu na rukou palčáky a zároveň bude pumpovat 150 nových balónů, určených jako dar  ČMFS slovinským školákům.

Můžeme jen doufat a těšit se, aby Jirkovi to pumpování i případná hra šla od ruky, pardon od nohy.

  Foto autor Petr Novotný – ukázka z tréninku J.P. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Evžen Doležal | pátek 13.3.2009 17:07 | karma článku: 14,35 | přečteno: 916x
  • Další články autora

Evžen Doležal

Novoroční přání blogaře.

1.1.2010 v 12:50 | Karma: 13,32

Evžen Doležal

Vánoční salamandry – DDR 1982.

29.11.2009 v 17:49 | Karma: 14,53

Evžen Doležal

Pane Paumere, díky !

17.11.2009 v 12:40 | Karma: 18,14

Evžen Doležal

Malé zamyšlení a vzkaz blogera.

1.11.2009 v 18:30 | Karma: 12,36