Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějak ve s vám textu zapomínáte, že koupí vysílací licence se Prima zavázala dodržovat zákon i etický kodex.

1 0
možnosti
Foto

O22t24a 81B52l11a48ž66e13k

6. 6. 2016 10:06

"Vyváženost" je 50% pozitivních a 50% negativních informací - o čemkoliv komukoliv, nebo jak si to máme představit ? Tedy i článků o Hitlerovi musí být 50% pozitivních ? :-P

1 0
možnosti

Jedno z mala chvalyhodnych dedictvi totality-lide zde jsou, na rozdil od Zap. Evropy, dost skepticti vuci mocenske propagande.

1 0
možnosti
Foto

Zde opět někdo v ČR objevuje zpětně Ameriku. Soukromá (tzv. korporátní) média mají vždy svůj jasný názor. Fox News fandí republikánském názoru na svět, íránská TV Press TV hlásí svůj šíítský islamistický náhled na svět a uporozňuje na nedostatky v politice USA a UK, na něž jejich maistreamová média nepoukáží. Využívají k tomu odvážných odborníků z USA a UK. Stejně tak Russia Today je propagandou Kremlu. A i zde se objevuje otevřená a dosti drzá kritika USA, jíž se veškerá ostatní státní média bojí jako čert kříže, protože všechny státy mají strach z napadení, když by to ve štvavé protiamerické kampani přepískly. Jen Kreml a PressTV se nebojí, protože vědí své. Většinou to funguje dnes asi takto, pokud některé státy, jež jsou na USA naštvané něco zjistí na USA anebo UK, nabonzují to jejich tajné služby tzv. whistleblowerům, kteří to pak hrdinně zveřejní jako svůj výsledek. V manipulaci médii lidmi jsou nejdál jako vždy v USA, ti si už odedávna vyrábí svůj poslušný vycvičený mainstreamem zmanipulovaný dav. Rusovév SSSR to od nich posléze jen kopírovali. V USA potají naplánovali útok na Afgánistán a poté na Irák, posléze sdělili sdělili žurnalistům, co mají sdělovat davu, aby se správně bojově rozfajrovali diváci, militarističtí specialisté začali narychlo tvořit novotvary jako přátelská palba, kolaterální škoda atp. Novináři, kteří měli opačný názor, domnívali se, že by bylo lépe celou situaci prošetřit a nedejbůh nalézt skuliny ve fungování tajných služeb v USA, v korporátních médiích USA byli nejprve upozorněni a posléze vyhozeni. Ostatní moderátoři si v korporátních médiích USA bojácně včetně Christinne Amanpour, jež si celá léta hraje na obrovskou drsňačku a sedí v OSN, netroufl ani pípnout, jinak v médiiích USA dostal padáka. I ta musela podpořit tamní miliatristické šílenství. Demonstrativně to odskákal jeden jediný moderátor zpráv, jehož vypíchali, protože stále protestně referoval natruc korporátním médiím přesně opačně nežli, jak byl udán směr.

0 0
možnosti
Foto

Idea že veřejnoprávní média by měla odlišovat zpravodajství od komentářů je dost uhozená. Žádná veřejnoprávní média to nejsou sto dodržet. Protože to prostě nejde. Všichni dobře víme, že žádná TV nemá na to, aby ve všech státech světa měla své zpravodaje a tak dochází k prodeji informací přes zpravodajské agentury, jež udávají tón. Pokud je ve zpravodajství ze zahraničí něco jiného, tak to většinou nemůže být nic od nich. Vždy se třeba u nás sleduje nejprve, co zveřejní určitá agentura, posléze, co o tom napíše první pohotovější tamní tisk, kde se událost stala a to se pečlivě vyhodnocuje a zpřesňuje. Nejpreciznější je v tom u nás ČT 24, kde na to mají své vyškolené lidi. Dobře si počíná občas server aktualne.cz. Prima je primárně obal na reklamu. A jako takový se chová. Nabízí divákům, co si myslí a co si myslí jejich vedení. Je celkem dobře možné, že EU bude časem muslimizována, ale je celkem dobře možné, že bude polovina obyvatelsta převážně islámských zemí zmasakrována našimi vendetovými odvetnými nálety. Pravděpodobnost šíření gerilového terorismu na naší půdě EU se zvyšuje přímou úměrou k tomu, jak moc a jako dlouho bude tamní obyvatelstvo na určitém vytypovaném místě masakrováno. Tomuto systému boje zhruba 3 kontinentnů Asie (Ruska, Turecka a celého kontinentu) USA a Kanady, EU, se neříká boj náboženství, ale spíše vendeta. tato vendenta je jak na rovině kmenových záští, tak na rovině odlišných geopolitických zájmů. EU má ten problém, že jako idiot přispěchala její koalice ochotných k nesmyslnému útoku na 2 islámské země. Demokratizace se nezdařila, zahynulo při tom mnoho tamních lidí a konfikt se nezahasil haldami peněz z USA, jež se pokusily země neúspěšně demokratizovat.

0 0
možnosti

To je ale blábol, že já blbec to četl ...

6 8
možnosti

Řekl bych, že blábol je spíš váš příspěvek, když se v něm dá souhlasit pouze se šestým a sedmým slovem...

6 3
možnosti

Doporučuji poslechnout , paní redaktorka se velmi snažila , jako kdyby měla příkaz od vedoucího potopit Primu ::-)

Dvacet minut Radiožurnálu

ČRo Radiožurnál

2.6.2016 17:05 Rozhovor s předsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ivanem Krejčím o tajné nahrávce z redakční porady televize Prima, o pravomocích Rady i o analýzách médií. Moderuje Karolína Koubová

http://hledani.rozhlas.cz/iradio/?query=&reader=&stanice%5B%5D=%C4%8CRo+Radio%C5%BEurn%C3%A1l&porad%5B%5D=Dvacet+minut+Radio%C5%BEurn%C3%A1lu

1 0
možnosti

A vy myslíte, že v Charitě pracují lidé zadarmo? A jaký má vlastně ta charita statut? Církevní organizace nebo prostě jen spol. s. r. o.?

0 0
možnosti

podepisuji...karma R^

6 1
možnosti

Vy všichni, co se zastáváte Primy, mám pár otázek. Co kdyby se místo negativního informování o uprchlících rozhodla adorovat Severní Koreu a Kim Čong Una? Nebo by na běžícím páse chrlila reportáže o tom, že Dalhgren je nevinný. Pořád by jste se jí zastávali?

Já vidím problém v jedné věci. Prima má samozřejmě právo na svůj názor, ale tento názor musí být jasně oddělen od zpravodajství. Je totiž obrovský rozdíl mezi komentářem k nějaké události a zprávou o té události.

Protože bez nezabarveného zpravodajství budeme všichni žít jen v bublinách "zpráv", které nám budou potvrzovat náš pohled na svět, definitivně ztratíme schopnost diskutovat se svými názorovými oponenty a pak se definitivně jako společnost rozložíme.

7 11
možnosti

"...ale názor musí být jasně oddělen od zpravodajství. Je totiž obrovský rozdíl mezi komentářem k nějaké události a zprávou o té události..." S tímto názorem se naprosto ztotožňuji.

Bohužel, můžete mi poukázat na nějaké informační médium, které se tohoto dřívějšího pravidla objektivního informování drží? Dnes neexistuje jediná odvysílaná či napsaná zpráva, aby v ní nebyl rovnou zakomponován komentář. A přeborníci v tom jsou česká veřejnoprávní média, která rovnou do svých příspěvků vsunují politicky korektní "návod", jak tu či onu zprávu mají posluchači přijmout. TV Prima udělala jen jednu jedinou věc - tuto politickou korektnost do svých zpráv nechce.

9 0
možnosti