17. listopad: tohle jsme chtěli?

Tak zase přišel 17. listopad. A nějak se z těch oslav vytratil rok 1939, zato přibylo normalizačního patosu a kýče. Stbáci a komunisté už přišli položit své věnce a zapálit svíčky. 
1989, Václavské náměstí

A na rohu Babiš o morálce káže. Prý jsme pro něho vybojovali možnost podnikat, svobodu a demokracii. Každý měsíc přibývají další a další buzerace a omezování svobody slova. Teď se v tichosti chystá fízlování občanů na internetu, jaké mají v UK nebo v totalitních režimech. Poslouchám projevy z Albertova. A vidím sjezd SSM, či shromáždění studentů k výročí VŘSR.... Dnešní blahobytní studenti totalitu vítají, zatímco ti v devětatřicátém se proti ní postavili a zaplatili za to svými životy. To je vývoj, co?  Za potlesku novodobých svazáků se suneme k další totalitě.

Jak řekla moje kamarádka Elen: "Jak to jen říct a necítit se trapně? - Po 27 letech od cinkání klíčemi cítím takovou hořkou pachuť. TOHLE jsem FAKT nechtěla. Hůř už bylo, ale líp už taky bylo. Teď to nestojí za nic. Pocit marnosti střídá obrovská chuť nakopat všechny neomarxisty, jež jsou za současný stav odpovědní, do prdele a bez sametu. Tak!"

Pocit z toho mám stejný, jako tenkrát, za vlády Dobra a Jediné Pravdy. A o to víc cítím, že to, na čem teď záleží nejvíc, je rodina a přátelé. Kašlete dnes na svazáky a aparátčíky, bývalé i současné. Tohle je běh na dlouhou trať a ti kdo nás drží, si zaslouží vědět, že jsme tady pro ně. A zítra zase do nich!

"Vrcholní zástupci lidu dnes položili věnce u pomníku nezabitého studenta. Oslav se zúčastnili, vedle významných státních představitelů, také zástupci studentů a pracující inteligence. Uctili společně památku bojovníků za svobodu a demokracii a vyjádřili svou jednotu v boji proti reakčním myšlenkám jinak smýšlejících.Společně pak uvítali delegaci americké ambasády, přinášející pozdrav přímo od samotného George Sorose. Svými vyjádřeními demonstrovali své jasné odhodlání nenechat narušit naší svobodu a demokracii oportunistickými živly a ruskými agenty, kteří požadují svobodný přístup k informacím a právo běžného občana vyjadřovat se k zásadním otázkám státní politiky. Čelní představitelé se pak v společné jednotě odebrali pokřtít knihu "Náš Václav Havel"Byly zaznamenány snahy o narušení akce skupinkami odlišně smýšlejících, situaci však vyřešili policisté z antikonfliktního týmu ve spolupráci s kolegy z pořádkové policie. S Bruselem navždy a nikdy jinak!Volně převyprávěno. Asi jsem doživotní rebel. Takhle to na mne působí, ať jsou myšlenky sebekrásnější a pohnutky sebečistší. Nějak se to nafoukne a vyčpí. Fuck off system."  

FB, Daniel Hradský

 

17. 11. 2016, Václavské náměstí. Chybí mi česká vlajka - jsme v Tibetu, v Bruselu, na Ukrajině, nebo slavíme český státní svátek?
17. 11. 2016, fakulta UMPRUM. Smutný pohled, že?

Dnešní blahobytní studenti totalitu vítají, zatímco ti v devětatřicátém se proti ní postavili a zaplatili za to svými životy. To je vývoj, co? 

 

Autor: Eva Svobodová | čtvrtek 17.11.2016 18:55 | karma článku: 41,86 | přečteno: 3217x
  • Další články autora

Eva Svobodová

Pravidla lži

17.2.2023 v 12:20 | Karma: 29,24

Eva Svobodová

Žijeme v éře vzpoury hlupců

18.12.2021 v 12:52 | Karma: 47,24