Nečekaně brzy jsem zpátky. Může za to Vinyl.

Byla to jízda... Naposledy jsem se takhle cítila při Mad Max: Fury Road. Na dvě hodiny vás něco kompletně pohltí, donutí vypustit všechno ostatní z hlavy, pak vás to vyplivne zpátky a vy zíráte. Ano, viděla jsem Vinyl... 

I když jsem člověk, který nepotřebuje k životu mimo občasných bublinek a ibalginu žádné podpůrné esence a prvního a zatím posledního jointa jsem vykouřila ve svých padesáti bez zásadní změny nálady, protože jsem strachy nešlukovala, pilotní dvouhodinovou epizodu nového amerického seriálu Vinyl jsem prožila v takovém rauši, jako kdybych si šňupla byť jen zbyteček kokainu po hlavním hrdinovi.

Oficiální podtitul netrpělivě očekávaného desetidílného seriálu z produkce HBO, Martina Scorseseho, Micka Jaggera a Terence Wintera zdůrazňuje sexem a drogami nasáklý newyorský svět showbusinessu sedmdesátých let, kdy o své místo na slunci bojovali Rolling Stones a Led Zeppelin a přicházel punk, disco a hip-hop. V této džungli se pohybuje protřelý, ale značně znavený ředitel nahrávací společnosti Richie Finestra (vynikající Bobby Cannavale), bývalý narkoman a alkoholik, který se snaží upadající firmu postrádající zajímavé interprety prodat západoněmeckému konglomerátu. Jeho plány ale zkomplikuje nečekaný zločin, do kterého se zaplete... Jako by se objevil další Tony Soprano, muž s mnoha problémy, ale s tím rozdílem, že nechce zničit každého, kdo mu přijde do cesty.

V hlavni roli seriálu kraluje ovšem hudba této vinylové doby, jejíhož opojného ducha epizoda výtečně využívá a bohatě prezentuje, přičemž scény z koncertů jsou jedinečné. I když je příběh fiktivní, odkazuje k množství skutečných hvězd, producentů a celebrit a Mick Jagger, jehož syn James si v seriálu zahrál problematického zpěváka punkové fiktivní kapely Nasty Bits, je navíc i hudebním producentem seriálu. Zároveň s uvedením seriálu vychází i exkluzivní první část soundtracku, který bude každý další týden rozšiřován o hudbu z následující epizody. Před uvedením závěrečného dílu 18. dubna 2016 vyjde druhá část.

A závěrem to nejdůležitější. Seriál Vinyl bude mít celosvětovou premiéru 15. února 2016 na HBO a HBO GO a úvodní epizoda bude k vidění na HBO GO zdarma a to tady. Stačí jeden klik :-) http://www.hbogo.cz/content/vinyl-1--513878999

 

 

Autor: Eva Štěpánková | neděle 14.2.2016 21:17 | karma článku: 9,61 | přečteno: 455x