Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Za všechno může naše vláda. A v ostatních státech za to může také Babiš?

1 0
možnosti
JU

J19o20s73e39f 74U66l57m23a23n

19. 12. 2020 13:02

Na počátku pandemie bych hodnotil vládu známkou 1-, teď by to byla 4ka. Je třeba ale uznat, že všechno je to o osobní zodpovědnosti lidí a ta je tragická bez ohledu na vládu...další věc je ta, že situace je špatná tak nějak celosvětově s výjimkou zemí jako jsou Thajsko, Vietnam, apod. Současnou situaci zvrátí až vakcinace, proti které bohužel rozumově slabší jedinci aktivně bojují.

2 0
možnosti
AP

Nesouhlas. Lidi zodpovědní jsou, jen když jim někdo tlačí pořád dokola nesmysly do hlavy, tak jejich bojový duch opadne. A to je dobře. Jediné, jak můžeme "porazit" vir, je naučit se s ním žít ...

1 1
možnosti
MK

...je velmi laciné říci,že za koronavirovou krizi může vláda. Za každou z vln můžeme my lidé,kteří svým chováním způsobujeme jednotlivé vlny. Kdyby to bylo tak jasné,jak píše autor,je každá vláda na světě špatná. Tento vir je vysoce nakažlivý,poměrně neznámý a nepředvidatelný. Když se podíváme kolem sebe,nebo večer na zprávy,je zcela jasné,že za vše si můžeme sami a žádná vláda to zcela neovlivní.

1 0
možnosti
AP

Jak píšete, "je velmi laciné říci,že za koronavirovou krizi můžeme my lidé". Vir přišel bez našeho (či vládního) pozvání a my musíme nejen bojovat s virem, ale i např. živit děti, platit nájem,... A abychom toho byli schopni, musíme nejen pracovat, ale i relaxovat, jinak ta práce bude za chvíli stát za houby. A ještě se z toho nesmíme zbláznit.

0 0
možnosti
Foto

J18a20n 78C78i36b94u88l95k85a

19. 12. 2020 7:16

Výsluhy zdravotníkům měly být už dávno. A pokud něco víte o systému SLUŽEB lékařů, nenajdete ospravedlnění pro výsluhy vojáků a policistů, kteří je bez námitek veřejnosti zcela samozřejmě pobírají.

A spolek Rekonstrukce státu... neblázněte.

0 0
možnosti
MK

Zdravotník je povolání stejně jako spousty dalších. Je specifické,jako spousta dalších a je důležité jako spousta dalších. Ano,mělo by být a je dobře ohodnocené,jako málo dalších....

0 0
možnosti
MN

Počet hospitalizovaných s Covid-19 už cca od 20. listopadu pomalu ale jistě klesá. To je prostě nesporný fakt Babiš Nebabiš. To, že vláda v létě totálně uvolnila restrikce a došlo k promoření obyvatelstva byl v podstatě geniální čin i když uznávám, že oni to patrně provedli mimovolně aniž by tušili jak to je chytrý nápad.

0 0
možnosti
Foto

Pokles počtu hospitalizovaných začal dřív - kolem 10. listopadu. Ale na začátku prosince se zastavil a teď spíše stagnuje. Takže to jisté klesání je asi třeba brát hodně opatrně. Navíc v posledních dnech roste počet pozitivně testovaných. POčet hospitalizovaných prozatím takový trend následovaly se zhruba týdenním zpožděním.

0 0
možnosti
JZ

J94a93n 61Z76í96m89a

18. 12. 2020 17:11

Lidi nemaji disciplinu. Ne jako v Nemecku. . A tom jsou nejvic spoluvinni aktivisti a kritici kteri ta opatreni neustale torpeduji...

6 1
možnosti
RK

Jakou nese vláda spoluzodpovědnost? 50% za to, že zaspala a dělá kompromisy, což je zrovna v této situaci špatně. Zbývající 50% je nezodpovědnost a nedisciplinovanost lidí, jejich rozcapenost, přehnaná svobodomyslnost a neochota se na čas podřídit a uskromnit. Státy, kde toho jsou lidi schopní, tedy např. Asie, mají koronáč na víceméně háku. Na vyspělosti věcí jako je zdravotnictví či infrastruktura u koronáče záleží až v druhé řadě. No a Čína s povinným domácím vězením a neustálými povinnými testy si to vyřešila šmahem a teď se jen směje. Tím samozřejmě nedělám propagandu totalitám. Ale proč by Evropa jednou nemohla také něco obšlehnout od Asie, nebo Číny? Opačně to funguje permanentně. To se fakt musí projít dlouhým chaosem a bahnem, aby to lidi pochopili, přestali brblat a přijmuli krátká drastická opatření?

3 1
možnosti

L17u81b46o58š 39Š77i27m87o43n

18. 12. 2020 14:11

Nejsem Babišův příznivec, ale opravdu to byl on kdo chodil a roznášel nemoc mezi lid? Nebo jsme spíš národ debilů nemající vlastní mozek ?

6 1
možnosti
AK

No a kdo tady nejvíce řval o rozbvolnění??No přeci CK pak milionáři a miliardáři aby mohli chtít po státu peníze.Na živnostníky se jako vždy nedostalo.Vždyť prezident asociace CK byl přímo u Babiše orodovat o otevření hranic,tak to jako nepochopíš.No a vtomto duchu se jede pořád dál.Jenže se to nikde moc neventiluje.

1 0
možnosti
MB

Souhlasím. Populismus letního masivního rozvolnění, otevření hranic, koronavirové vlaky a absolutní nečinnost vlády v průběhu léta byl recept na průšvih. Že se nenosily v létě povinně roušky v obchodech a na ulicích? Že se chodilo do hospod? V tom podle mě problém nebyl. Řada expertů včetně pana Flegra varovala před cestováním za hranice kvůli možnosti importu nákazy z jiných zemí.

Poprázdninové selhání vlády v oblasti podpory hygieny při trasování a změť honění bycha ve formě protichůdných a smysl nedávajících opatření už vše jen urychlil. Absence trasování, nefunkční semafor, nemožnost dělat přesné zásahy na úrovni okresů... dalo se to zvládnout jinak. Když na jaře zvládli izolovat oblast Litovle nebo v létě MS kraj, proč v tom selektivně nepokračovat?

1 0
možnosti

zakladnim problemem vlady je chybejici koncepce (ktera by prezila aspon mesic) a z toho vyplyvajici chaos

jak jinak si vysvetlit, ze rozvolni opatreni a za 14 dni se divi, ze je pripadu najednou vice :-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik