Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musíme vyjít z této definice:

Diplomat je člověk, který v cizině lže ve prospěch své vlasti.

0 0
možnosti
VG

pražská demostoka chtěla naštvat hrad to je celé

1 0
možnosti
Foto

Myslel jste jistě hradostoku. ;-D

3 0
možnosti

Musím uznat, že na rozdíl od většiny Vašich kolegů kritizuje nejednoznačnost české zahraniční politiky, nejen ty kroky, které se nelíbí Vašemu vnímání světa.

Nicméně, musíme si uvědomit jednu věc. Jako vždy, obě cesty mohou být špatné i správné. Když budeme mít jednoznačnou zahraniční politiku od všech politiků, bude to znamenat, že se držíme politiky "drž hubu a krok". Když to bude cochcárna, nebude to také stát za nic. Proto by byl asi ideální kompromis. Říct si, že opoziční politici si mohou dělat co chtějí. Ostatně, jsou v opozici díky tomu, že nesouhlasí s těmi, co byli zvoleni. A měli bychom chtít, aby drželi linii jen politici vládnoucích stran.

1 1
možnosti
TT

Vidíte, to je vývoj situace. Kroky zahraniční politiky některých představitelů státu se vám zdají kontroverzní.

Před deseti lety by požadavek na úlisnou příchylnost k východním režimům byl brán, slušně řečeno, za naprosti exotický. A dnes .... (se zdá být některým předstvitelům státu - a evidentně i blogerům - vazba málo úlisná a pevná).

0 0
možnosti
ZD

Nepodceňuji ani jednoho ministra či člena vlády z nedostatku intelektu. Především písemná vyjádření jsou přísně účelové kroky chytrých lidí. Zbývá prastará kriminalistická otázka - komu ku prospěchu? Zviditelnění může být jedním z motivů jak píšete. Ale i tam čeká ta samá otázka - zviditelnit před kým a komu ku prospěchu?

3 0
možnosti
Foto

Zahraniční politika je pokračování politiky vnitřní.

A pokud amícký prezident Trump dělá zahraniční politiku na Twitteru, tak dovolme Petříčkovi alespoň to, aby ji dělal v novínách. A protože Trump a Natanjahu z toho udělali veřejnou záležitost, tak proč by se proti tomu v téže záležitosti nemohl vyslovit náš ministr zahraničí.

Vystrčil to je jiné kafe, protože OSN od roku1972 uznává Tchaj-wan za nedílnou součást území ČLR.

5 0
možnosti
DE

D33a36v70i52d 40E94v37a79n

14. 6. 2020 9:02

Že americký prezident má účet na americkém twitteru a "jede" si tam svoje, je jistě zajímavé, ale že mu český premiér přes tuto sociální síť dává rady, aby Američané nosili roušky, prosí ho o tzv. retweet, a končí slovy "God bless America!", to mi přijde ještě zajímavější...

Twitter v nouzovém stavu posloužil ale i k tomu, aby si ministr zdravotnictví s ministrem vnitra vjeli do vlasů ohledně 200 tisíc roušek, nebo k tomu, když premiér sděloval občanům, aby si zřídili datovou schránku...:-P

1 0
možnosti
PK

Diplomacie je umění říct lidem aby šli k čertu takovým způsobem že se tě ještě zeptají na cestu.“ prý pravil WCH v případě naší zahraniční politiky myslím, že není jasno koho se vlastně zeptat....;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik