Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

L45a89d92a 71N25o25v81a53k

3. 4. 2016 23:01

a co víš o klecovém chovu...? Znáš normy EU na prostor v klecích...? Připadá ti lepší tisícihlavé hejno slepic hlava na hlavě na podestýlce v hale...?;-D

0 0
možnosti
JO

Po cestě je možné narazit i na sorbentové kuličky v poli, zde došlo k úniku provozních kapalin...

Zdroj: http://evan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=500426

A není to třeba jen obyčejné hnojivo, odborníku?

0 0
možnosti
LN

..takže už máme čtyři velikosti vajec...???

...malé...větší...největší....a německé.....???

0 0
možnosti
VV

Asi jsem vajecnej negramota, ale ja opravdu na chuti nepoznam rozdil mezi vejcem ktere koupim v krame a mezi supercerstvym vejcem co prinese soused.

0 0
možnosti

Vy asi nevaříte, že?:-)

0 0
možnosti
DT

Víte, ony ty halové chovy nejsou žádná výhra. Hrabat na betonu? Tisíce slepic, sem tam nějaká mrtvolka uklovaná k smrti, slepice ve stressu, protože nemají dost místa. Všude špína a smrad, umělé světlo stejně jako v klecích... no a u toho německého vejce navíc celá paráda přibarvovaná chemií.

Pokud chcete skutečně dobré německé vejce, u kterého vám před očima nemusí běžet film dohola oklovaných ubohých slepic plných ran, co nikdy neviděly skutečné světlo... musíte jít do eko-vajec nebo do vajec z tzv. vnějšího chovu. Ekovejce jsou označovány nulou, vnější chov (Freilandeier) pak jedničkou.

Jak vypadají halové chovy si můžete prohlédnout třeba tady: http://www.peta.de/eierrecherche2012

3 0
možnosti
DE

D30a76v21i62d 91E45v17a34n

18. 3. 2016 14:20

Špínu a smrad můžete mít i v chovu s volným výběhem...spousta lidí chová zbytečně moc slepic, a potom takový chov smrdí na desítky metrů daleko, i když bude venku...

To německé vejce bylo, jak jste si asi všiml bílé barvy, takže zřejmě od plemene lenghorn bílý, proto je mi divné proč uvádíte ten odkaz na úplně jiný chov...a s tím světelm nemáte taky vůbec pravdu...do haly může světlo pronikat, tak jako zde na obrázku z německého chovu nílých lenghornek...

http://www.hofladen-lohhof.de/images/p1000383_480.jpg

1 0
možnosti
JO

Jak vyplývá z příspěvků níž, nemáte ani za mák vědomosti problematice, do které jste se pustil.

0 0
možnosti
JP

Porovnat čtyři vejce, to má opravdu velkou vypovídací schopnost. Při jiném náhodném výběru mohou být výsledky zcela odlišné. S českými vejci obvykle nemám problémy a ty z obchodu jsou dokonce chutnější, než vejce od našeho souseda.

0 0
možnosti
DE

D76a38v17i97d 97E37v22a23n

18. 3. 2016 14:37

české vejce a vejce z českých obchodů je trochu něco jiného...ale to je jedno, že jste to nepochopila...

0 0
možnosti
MK

škoda, že máte o chovu nosnic pouze pár vytržených informací na základě kterých děláte mylné závěry. Nejsem zastáncem klecových chovů, jsem hobby chovatel a vejce pro sebe i pro rodinu mám od vlastních slepic, které mi běhají po zahradě. Dělám to hlavně proto, že mě to baví, ale rozhodně si nemyslím, že by moje vejce byla zdravější než ta průmyslově vyráběná. Někdy spíš naopak - obsah cholesterolu ve vejcích je ovlivněn intenzitou snášky - čím víc nesou, tím míň cholesterolu. Velikost - to je otázka stáří slepice, plemene a můžete ji ovlivnit tím, jestli slepicím přisvítíte, když nastupují do snášky - ty které začnou snášet o týden dřív mají víc, ale menších vajec. S klecema to nemá nic společného. Pevnost bílku je dána stářím vajec - za 14 dnů, už je to jen voda. A ten žloutek opravdu za syrova nepoznáte, jestli je z umělého barviva nebo ze surovin. Uvařte vejce a uvidíte :-). A zdaleka se nepoužívá jen cantaxanthin...směsi se přibarvují ještě mnoha jinými barvivy. Na Bio vejce přitom pokud jde o tato barviva neexistuje žádné omezení...Ale to co píšu je také jen zkratka. A ještě jedna poznámka - klecové chovy jsou zdaleka nejekologičtější - přečtěte si něco o uhlíkové stopě nebo LCA evaluation....

3 0
možnosti
DE

D80a66v90i15d 96E35v50a86n

18. 3. 2016 14:02

Já jsem snad někde napsal, že velikost vajec souvisí s klecema? Že slepice začínají snášet první vejce kolem 50g i míň taky pro mě není nic nového, druhým rokem jsou už větší... Když jsem měl těžká plemena, tak vejce nad 100g nebyl problém, pevnost bílku nesouvisí jenom se stářím, to se pletete... proto je to německé schválně o jeden den prošlé...pokud mluvíte ještě o jiných barvivech, napište jaká to jsou prosím a kde je používají, jinak nevím jaké vytržené informace máte na mysli, mám svoje vlastní zkušenosti a ty rozhodně nijak vytžené nejsou...

1 0
možnosti
VC

Také o vejcích něco trochu vím. Slepice pěstuji na zahradě, takže mají celoroční výběh na trávníku. Chuť mají vejce výbornou. Naprosto neporovnatelnou s vejci kupovanými. Co se však týká barvy - mají nepřebernou škálu od žluté, až po temně oranžovou. Co se týká velikosti - velikost se pohybuje od 50g do 140g. průměr je asi 70g. Takže to, co porovnáváte, je více méně irelevantní. Jediné co je skutečným kritériem je chuť. Samozřejmě, jsou důležité i další informace. Ale ty nám poskytne poze chemický rozbor, a ten jste zřejmě nedělal.

2 0
možnosti
MK

slepice se nepěstují pane chovateli :-) a pokud máte slepičí vejce vážící 140g, doporučuji ohlásit se do Guinnesovy knihy rekordů :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1996x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik