Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HS

Tady se pořád opakuje argument, že společnosti vyrábějící vakcíny brání použití levných léků na Covid. Vždyť to je naprostý nonsens. To jako že se lidi nenechají očkovat a radši počkají, až ten Covid dostanou, a budou doufat, že neskončí na JIPce? A že se radši budou léčit odčervovací pastou, než by se tomu vakcinací vyhnuli? 8-o

Lék a vakcína jsou dvě odlišné věci a lék tu vakcínu rozhodně nenahrazuje.

0 0
možnosti
Foto

Nenahrazuje? To se ještě uvidí. ;-D

0 1
možnosti
LH

Když bychom léky neobjednali byl řev zabíjíte naše lidi, když je objednáme - tak je řev na co jste to objednlai proboha

1 0
možnosti
ZZ

My jsme tu měli několik lékařů, kteří se bohužel nakazili a nechali si velmi rychle dovézt z Rakouska ivermektin. I Rakušané ho používají na léčbu svrabu. Do pěti dnů byli všichni negativní. U žádného se nevyvinulo ani středně vážné onemocnění covidu. To znamená, že v podstatě velmi dobře přešli přes celou tu proceduru, a po nějakých sedmi osmi dnech byli v práci. Nikomu nezůstalo žádné reziduum.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ivermektin-leci-covid-19-ale-v-cesku-nesmi-proc-40351613

https://zezdravotnictvi.cz/zpravy/brnenske-nemocnici-se-ivermektin-osvedcil-lekari-ho-budou-podavat-i-nadale/

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-nakaza-pandemie-nemoc-covid-19-izrael-ockovani-eli-schwarz-antiparazitikum-lek-ivermekti.A210215_142930_zahranicni_dtt

Má ovšem jednu velkou nevýhodu - protože jedno balení stojí míň než 100 Kč i s DPH - a to je ve srovnání s tím, co doporučuje EMA, žalostně málo.

Takový rendesivir, který je spíš placebem, než lékem, stojí 55 tis Kč / balení - a tak je to správné. To by se mělo kupovat !!!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PK

Četl jsem na netu info od primáře Rezka z fakultní nemocnice svaté Anny v Brně, který použití léku zná z působení v Bulharsku a mj.v něm uvádí. že na lék mění pohled i americký Národní institut pro zdraví, který přehodnotil své původně negativní stanovisko. V současnosti podle primáře nelze jasně argumentovat proti jeho podávání....

1 0
možnosti
JJ

J57i71ř88í 95J48o34h73n

25. 3. 2021 23:19

O tom, jestli ivermexin pomáhá nebo ne by mělo být jasno z porovnání výsledků nemocnice Motol, kde ho odmítají používat a nemocnici sv. Anny, kde ho naopak používají a tvrdí, že pomáhá.

Farmakoncerny mají hodně peněz a tak mohou "motivovat" úředníky i lékaře, aby dávali přednost drahý lékům před levnými generiky. Potřebují peníze na úhradu nákladů na vývoj nových léků a vykázat zisk. Někteří lékaři se rádi podívají na odborný kongres, pořádaný farmakoncerny v exotických letoviscích....

2 0
možnosti
Foto

Doporučuji diskutujícím přečíst si 5 bludů o ivermektinu zde: https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/pet-bludu-o-ivermektinu-40354087#seq_no=7&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=xg0wjSoNLhd-202103161330&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

a vzít na vědomí, že ta slavná "kolumbijská studie" byla sponzorovaná výrobci vakcín proti covidu. Kšeft je až na prvním místě. I na epidemii se dá vydělat, stejně jako na válce. Tak proč léčit levně, když jsou "moderní léky", tisícinásobně dražší? Více o tom tady na iDnes v mém blogu.

O to větší poklonu si zaslouží pan primář Rezek z Fakultní nemocnice U sv. Anny v Brně za svou odvahu jít proti farmaceutickým koncernům a ve prospěch pacientů.

3 0
možnosti
FL

Michal Rezek, primář I. interní kardioangiologické kliniky nechápe tažení proti léku Ivermektin. * Co říkáte argumentaci Evropské lékové agentury (EMA) o tom, že ivermektin je používán v příliš vysokých koncentracích? Je to ten argument, který se užívá opakovaně a je od počátku také vyvracený. Používáme koncentrace velmi podobné těm, které se používají v léčbě parazitárních nemocí, a to v rámci těch léků, které jsou opakovaně prokázány jako léky s minimálním počtem nežádoucích účinků, a jsou odzkoušeny jak v léčbě parazitárních nemocí, tak v léčbě nemoci covid-19. Lék je považován za bezpečný.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/porad-nechapu-co-se-tu-deje-rika-brnensky-primar-rezek-40354786

1 1
možnosti
DE

D27a67v95i40d 98E64v41a16n

25. 3. 2021 21:46

Tento rozhovor s Rezkem vyšel den po té, co Evropská léková agentura doporučila ivermektin pro léčbu covidu nepoužívat. Ve fakultní nemocnici U sv. Anny v Brně podávají ivermektin "vhodným pacientům" při experimentální léčbě kolem 20 mg ivermektinu ob den, například pondělí, středa, pátek. Je samozřejmé, že v nemocnici nedostanete ivermektin v koncentracích, které převyšují doporučenou dávku, takže nechápu, proč to sem dáváte.

Lidé zasvěcení do tohoto problému poukazují na konkurenční boj mezi fakultní nemocnicí U sv. Anny a fakultní nemocnicí Brno, odkud je ministr Blatný. Dodávka dvaceti tisíc balení za patnáct milionů korun putovala do nemocnice u sv. Anny, co s tím budou dělat není vůbec jasné, ale za pokus to prý stojí.

Stejný problém je s Bamlanivimabem, jenže ten je podstatně dražší, jedna dávka stojí dvacet tisíc, a nemocnicím prý chybějí vhodní pacienti. Ze sta nemocnic se ozvalo šest desítek, které převzaly šest set balení. Česká republika jich přitom objednala tři tisíce.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/bamlanivimab-nemocnicim-chybeji-pacienti-40354803

1 0
možnosti
LP

Zřejmě to bylo na základě Babišova Čau lidi!, kde Babiš o ivermektinu básnil jako o velmi nadějném léku na covid-19. Lidé potom začali ivermektin shánět pokoutně

Zdroj: https://evan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768050

Máte to popletený, pane autore. Ivermektin začal být zmiňován, že může zmírnit průběh nemoci, takže se o něj lidé začali zajímat. Pravděpodobně na to pak reagoval Babiš ve svém Čau lidi. Nebo myslíte, že Čau lidi sledují i v zahraničí ? A že EMA ivermektin začala posuzovat poté, co zhlédla Čau lidi ?

0 2
možnosti
DE

D74a22v66i92d 79E28v87a41n

25. 3. 2021 21:29

Vážený pane Petrzalko,

pro Vaši informaci, Babiš mluvil o ivermektinu v Čau lidi! v neděli 28.2., Hamáček začal lobovat za ivermektin v pondělí 1.3., nevím o jakém zahraničí mluvíte. Kdybyste si přečetl můj článek pořádně, tak byste zjistil, že Evropská léková agentura žádný požadavek na schválení ivermektinu pro léčbu covidu-19 neeviduje.

Ivermektin se k experimentálnímu léčbě covidu-19 používá pouze v Česku a na Slovensku na základě národních výjimek. Takže popletený to máte Vy.

0 0
možnosti
VB

Ještě že Češi nežijí v USA, kde je v rozsáhlejší populaci mnohem více podvodníků, kteří nabízejí "zaručenou vakcínu" proti covid-19 nebo zaručený lék proti němu nebo zaručený přírodní přípravek nebo dokonce i "čaj proti covidu". Americký úřad FDA varuje občany s tím, že zaručeno je jen to, co schválí tento úřad, a mají hlásit jakoukoli tuto inzerci, protože např. vakcínu nelze sehnat přes internet a léky na vážné nemoci jsou zpravidla na lékař. předpis. Češi bohužel nalítnou na kdejakou ptákovinu.

0 0
možnosti
ZZ

Nazajistí-li ivermektin, je špatně, pokud jej zajistí, je špatně taky !!!

;-D;-D;-D

2 2
možnosti
RK

To je zajímavé. Že je o čtvrtinu dražší, tak to hodil na nemocnici v Brně. Tak jak je to marmeládový Zdendo? Zajistil nebo nezajistil?;-D

1 1
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik