Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Litinu kupoval jsem na blesim trhu a to ze je prava jsem poznal podle toho jak mne boleli ruce po cestě domu.

To vše za 50,-kc

Na internetu nic nekupuji,jen si ctu diskuse😊

0 0
možnosti
MS

Já na internetu nakupuji už hodně dlouho a zatím na mne udělali podraz jenom jednou, a ani mě to nestálo moc peněz (asi 300 Kč). Vcelku dobrá bilance, ne ? :-)

0 0
možnosti
ED

Všem diskutujícím děkuji. Chtěla jsem vymazat dva příspěvky, kde jsem předala svůj kontakt, místo nich se ale mazaly jiné. To jsem nechtěla a všem jejich autorům se omlouvám.Požádala jsem o pomoc adminy,tak snad to s nimi dám do pořádku. :-(

0 0
možnosti
MS

Dobře jste se do výrobců nádobí obula. :-) Jen bych ještě upřesnil, že jak litina, tak ocel, jsou směsí surového železa, uhlíku a dalších přísad, přičemž rozhodující je procentuální obsah uhlíku (při méně než 2,14% jde o oceli).

0 0
možnosti
JJ

Jsem šťastným majitelem oválného pekáče,černého s modrým smaltem.O litinu se nepřu,o pekáč ano.Mám ho asi 20 a nedám na něj dopustit,stejně tak moje žena.A zrovna teď se v něm peče kačenka do rozsypava.Bohužel nevím,která firma ho kdysi vyrobila,ale odvedla skvělou práci.A ta váha je málem litinová...R^:-)[>-]

0 0
možnosti
JJ

Omluva,mělo být 20 let.

0 0
možnosti
PU

P59e22t14r 32U85h38e96r

21. 2. 2016 8:25

Není reklama v blogu zakázána?

0 0
možnosti
ED

Velice se omlouvám, že jsem se nechala unést, neměla jsem nikoho jmenovat ani poskytnout kontakt. Jinak primárním důvodem k napsání článku bylo poukázat na klamání spotřebitele, ke kterému tu zjevně dochází.:-(

0 0
možnosti
AK

Svata pravda o te litine. Zacal jsem vyhradne pouzivat litinove panve a prave hledam pekac na kacenu. Dalsi bude kolo na pizzu:)

0 0
možnosti
AK

Dekuju za info. Kdybych nemusel platit to zbytecne DPH, tak bych si ho urcite ted na jare odvezl zpet do US.

0 0
možnosti

Máme starý litinový pekáček po babičce, která už skoro třicet let kouká na nás shůry a pekáček používala snad celý život a to i na kamnech na pevná paliva. Dodnes pekáček slouží (zejména na pečení řízků), jen na plynový sporák musíme dávat plotýnku. Myslím si, že takový skvost se bude i dědit, stejně jako jeden smaltovaný rendlík, který pamatuji jako úplně malá holka a stále slouží a spadnul xkrát a nic se neodrazilo. Já si před cca 2 lety koupila smaltovaný plecháček s dekorem levndule. Jen jednou mi spadnul a odrazil se kus smaltu...

0 0
možnosti
JN

J80i73ř20í 36N91o11s12e17k

20. 2. 2016 22:22

Tak pravda je, že průměrná litina by stála třikrát tolik :-/

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek a užitečné čtení. Je dobře o tom psát, karma

1 0
možnosti
IM

I22v46a65n 11M70i85n37á51ř

20. 2. 2016 21:16

Bohuřel, skvělé vlastnosti starých litinových pekáčů a forem na bábovky již mladá generace asi nezná, ale dosud nebylo vynalezeno nic, v čem by bylo možno dokonaleji upéci buchty! Vždy mě potěší, když se někdo zastane a upozorní na kvalitní výrobky našich předků - tentokrát i s objasněním - nijak snadné technologie výroby! Díky, paní autorko R^!

4 0
možnosti