Pásla husy na přechodu

Již delší čas se zájmem sleduji chov hus na Chodově v Praze, vedle frekventované silnice. Jak si získaly moji pozornost? Jedu si takhle na dálnici přes Chodov, míjím celkem známý kolorit města. A najednou se do této běžné šedi dostal vcelku nevídaný obraz - paní s několika husami jde na semaforu po přechodu pro chodce. Chvíli jsem měla podezření že se mi mísí nějaké vzpomínky z dětství s realitou.

Ale ukázalo se že to je skutečně realita, a paní pokračovala následována hejnem hus v přecházení na druhý chodník. Husy spořádaně pochodovaly na zelenou a já si říkala - proč vlastně ne?

Paní s husami se vryla nezapomenutelným dojmem do mé paměti, a příště při průjezdu tímto místem jsem věnovala nemalou pozornost hledání husího domova. A podařilo se. Na rohu oné křižovatky stojí postarší domek se zahrádkou, kterou kromě stromů a keříčků s rajčaty obývají husy. Mají výhled do křižovatky. Jejich život ale ubíhá jako by nic, pasou se v zahrádce, na pohled úplně spokojené. Jako kdybyste viděli husy z vesnice.

Dům se zahradou a husami by v tomto místě v Praze nikdo nečekal. Je to jako kdybyste protnuli dvě časové osy. Nečekané, neuvěřitelné, překvapivé.

Pěstujete nějaké zajímavé zvíře v Praze?

Napište mi váš příběh, ať zanikne ta šeď silnic a chodníků. Nejzajímavější Vaše ohlasy shrnu v samostatném článku.

 

Ilustrační foto:

Autor Erika Pospíšilová

Autor: Erika Pospíšilová | čtvrtek 16.10.2008 1:14 | karma článku: 12,80 | přečteno: 1483x