Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

kraken

12. 9. 2009 14:15
jeste jste zapomnela jednu vec

ze ti ducyhodci, kteri jsou plosne opovrhovani a je jim vselijak spilano a berou se pomalu jako prizivniky (vetsinou) cely svuj zivot platili jak socialni "pojisteni" na soucane duchodce, tak dane statu, ktere vyuzil pro vsechny lidi. Takze duchodci uz venovali statu cely zivot a maji pravo na trochu pohodli a dustojny zivot (a to nesouvisi s nesmyslnyma a populistickyma 13. duchodama, ale tim, jak se k nim bude pristupovat obecne).

Nevim co me k tomu tehdy hnulo, ale na tema duchodcu jsem jsem napsal jeden z mych prvnich clanku na blogu, mozna ladne trochu jako tento:

http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/74193/Be-quick-or-be-dead.html

0 0
možnosti
S

stepulka

12. 9. 2009 10:45
Přesně tak to je

Také to tak vidím. Ale  na druhou stranu kolem sebe vidím "důchodce" už třicetileté.

Je to o enerdii a dobré vůli!

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

12. 9. 2009 8:35
Máte skvělého dědu

Máte skvělého dědu, ale ne každému se tohle podaří. I daleko dříve může začít selhávat tělo nebo mysl.

Těžko budete čekat od 65 letého bodyguarda výkony chlápků polovičního věku. Nebo plné pracovní nasazení 8 a více hodin denně. Sama byste se necítila dobře v autobusu, který řídí 70 letý řidič.

Člověk má své limity a ve vyšším věku je potřeba s tím počítat. Tak proč by třeba učitel v důchodu nešel dělat na půl úvazku nočního vrátného? Jsou to práce, za které není moc peněz na to, aby to člověka dobře uživilo, ale jako přivýdělek k důchodu se to může hodit.

A konečně, ten PRDUCH je hlavně záležitost pracovně-právní (daně, odvody, ale třeba i to, že PRDUCH nemůže převádět část dovolené do dalšího kalendářního roku). Jestli to nějaký mladší osel používá pejorativně, platí na něj skvělá replika ze Tří veteránů: "Taky... budete!"

0 0
možnosti
RP

radim36

12. 9. 2009 9:25
Re: Máte skvělého dědu

Učitel v důchodu by nejspíš  klidně šel dělat nočního vrátného. Jenže to by nesměl být na ddělení Personal Human příslušné firmy manažer provádějící personální racionalizaci. Protože ten hravě zdůvodní, že firmu vyjde levněji, když místo dvou takových učitelů v důchodu zaměstnají jednoho 25 - 30 letého svalovce. Protože ten udělá stejnou "hlídací"  práci jako ti dva důchodci a ještě si lépe poradí s případnými zloději.

Podle této personalistické logiky jsou potom lidi starší než 40, 50 let kromě specialistů se zkušenostmi  lidi vesměs  důchodového věku, protože jejich výkon je nízký a zaměstnávat se je nevyplatí. Zatímco podle státu důchod dostanou až v 65 letech a do té doby mají naopak v práci na skutečné důchodce vydělávat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4449x
Jsme ze škol skvěle připraveni na svět, který už neexistuje, je tu informační věk, který mění nejen trh, ale i nás, každý den. Od r.1998 je mým místem č.1 internet, který je součástí informačního věku a urychluje rozvoj mnoha oborů. Protože jsem si tuto oblast zamilovala, snažím se v rámci své firmy ALS-Euro pomáhat především novým firmám a lidem s dobrým nápadem ke vstupu na internet a maximálnímu využití potenciálu internetu, informačního věku a nových technologií - vč. digitální fotografie.