Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Camino.

8. 1. 2012 1:04
Prominte, ale odkud vite, ze Cs. normy na potraviny,

byli nejprisnejsi??? Cim to muzete prokazat??? Zila jsem delsi dobu ve Svycarsku a myslim, ze neexistuji prisnejsi normy, podobne je to v Kanade. Pochopitelne, ze existuji nejake lunch meaty v konzervach, ale to kupuji bezdomovci a nebo nekdo, komu je to jedno.

0 0
možnosti
J

jirkan01

6. 1. 2012 23:05
Komunistum se da priznat jedna vec

Kdyz se zrovna daly sehnat spekacky, lovecak nebo treba uherak, mohl se clovek spolehnout, ze bude mit urcitou chut, vzdycky stejnou a co mu chutnalo v malem obchode na vesnici, bude stejne v masne v Praze. Dneska treba muj kdysi oblibeny lovecak sezenu aspon trochu chutny vyjimecne, radsi ho neberu nikde krome dvou prodejen, ktere znam. Tehdy jsem jedl i sunkovy salam, ktery obsahoval vic masa nez vetsina dnesnich sunek, dneska se da koupit maximalne vyberova sunka a to jenom tam, kde je osvedcena. Ale proste necham se nachytat jednou, a treba k Supovi ve Vrsovicich jsem dlouho nechodil kvuli nechutnym parkum. V Tescu kupuju u pultu jenom dva druhy uzenin, v LIDLU jednu sunku, jednu znacku videnskych parku a obcas neco v akci typu Italske tydny. Je to slozitejsi nez driv, ale vybrat se da.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

6. 1. 2012 19:10
tak nevím

kupuji si špekáčky v Globusu, jsou za 69.-/kg a chutí i kvalitou se rovnají těm socialistickým,  párky tam mají nejlevnější za 90.-.  Vaší uzeninu za 36.-jsem viděl před mnoha lety a a ani jsem se nepokusil ji ochutnat. Ono to asi tak černobílé nebude.

0 0
možnosti

mamina2

6. 1. 2012 19:37
Re: tak nevím

V Globusu jsou uzeniny opravdu výborné a vbýběr je asi tak 10x větší než v minulých dobách.

1 0
možnosti
MZH

Martin z HK

6. 1. 2012 11:42
Důvodem je

česká nenažranost. Hlavně ať je to levné a ať je toho hodně. Prostě za málo peněz hodně muziky. Co na tom, že žeru otruby...

1 0
možnosti
MP

Vrah

6. 1. 2012 12:12
Re: Důvodem je

Neměl by taky zapadnout vztah mezi obezitou a chudobou. měl bych k tomu jeden odkaz:

http://fafejta.blog.respekt.ihned.cz/c1-45937400-obezita-znak-chudoby

0 0
možnosti
K

kion121

6. 1. 2012 11:38
Dobrý článek

R^

0 0
možnosti
PV

La Chamiza

6. 1. 2012 11:24
Viník? Spotřebitel!

Hlavní viník určitě není nenažraný kapitalista... Já myslím, že hlavní viník je spotřebitel, který kupuje za půl darma mraky blafů, obchodník a výrobce pouze jdou napřed poptávce. Až bude poptávka pouze po normálních potravinách připravených normální recepturou, nebudou obchody nic podobného jako dnes nabízet.

1 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

6. 1. 2012 10:34
No já vám nevím.

Vycházím z toho, že snad valná většina zákazníků je svéprávná a gramotná. Tudíž by neměl být takový problém si třeba složení na výrobku přečíst.

K tomu, že spousta lidí na kvalitní výrobky nemá -co myslíte, je z výživového a nakonec i finančního hlediska lepší si koupit 10 dkg kvalitní šunky nebo 2O dkg gothaje? To je trošku problém lidí u nás, raději nakoupí hromadu svinstva, aby se pořádně nažrali (což je ovšem subjektivní, neboť do sebe za vlastně těžké peníze nasoukají hafo balastu, škrobu, popela a jiných naprosto bezcenných sajrajtů), než aby se střídmě najedli něčeho kvalitního. Ve finále by udělali něco pro zdraví, a navíc by i ušetřili...

To je totiž celé o zákonu nabídky a poptávky. na obchodníky se zlobte v momentě, kdy na marmeládě s 10% ovoce bude uvedeno, že je ho tam 60% (to ale snad nebylo předmětem zjištění inspekce). Pak půjde o jasně žalovatelný podvod.

0 0
možnosti

Tramp_007

6. 1. 2012 10:33
Prý:

"Na počátku svého podnikání v České republice byla nabídka zboží

srovnatelná co do kvality s vyspělým světem na západ od našich hranic." ;-D

1 0
možnosti
C

Camino.

8. 1. 2012 1:05
Re: Prý:

To je vtip;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 1. 2012 10:12
Ale neobjevila Ameriku

Takové sdělení slýcháme tak dvakrát do roka. Ukazuje se pouze, že pokuty jsou neskutečně nízké (když neodrazují).

Mimochodem: myslíte, že opravdu chceme ČOI zrušit, neb nám její pracovníci jen užírají z rozpočtu?

0 0
možnosti
SN

kuča

6. 1. 2012 9:48
Když už jste zmínil.......

:-).......to mléko ! Není to dlouho, co sedláci začali prodávat syrové mléko z automatů. Hlavní hygienik tohoto státu

okamžitě vystoupil s vehementním protestem, že je ohroženo zdraví lidstva, při konzumaci tohoto syrového mléka a pro dokreslení uváděl případ, kdy se z toho pos.ala, celá dědina kdesi v již. Čechách. Samozřejmě odbyt klesl. Já si pro toto mléko chodím, od počátku nabídky, dělám si pro sebe i dceru z něj domácí tvaroh,(není pasterované a zakvašuji ho ušlechtilou kulturou , mikyška), kupodivu zatím žiju a jsem velmi spokojen. Hygiena získávání mléka před 3O roky

a dnes, je rozdíl nebetyčný. Minimálně 6 x měsíčně(kdo prodává mlékárně), jde vzorek do laboratoře a čistota musí být téměř absolutní, bez reziduí na př. antibiotik. Nesvařené, syrové, mi vydrží v chladničce (+ 3 st.) 1O dní a to už o kvalitě něco vypovídá!

0 0
možnosti

mamina2

6. 1. 2012 10:16
Re: Když už jste zmínil.......

Bože, cvo furt melete. Hlavní hygienik upozornil, že nepasterizovaným mlékem se mohou přenášet nemoci a to je pravda. Nic nikomu nezakázal prodávat a už vůbec neřekl, že z každého nepasterizovaného mléka budete nemocný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2575x
Jsem liberální pravičák, kterému není lhostejno v jakém světě žijeme.

Seznam rubrik