Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

jeste asocialnejsi grupa

3. 4. 2012 12:53
eehm ...

tim "nespravedlivym zabavenim  majetku" myslite jako konkretne co ... ze si nekdo nabral pujcky, nasekal dluhy, nesplacel a ted se strasne divi, ze veritelum se to nelibi ?

2 0
možnosti
VP

vlastmá

3. 4. 2012 13:48
Re: eehm ...

JSEM DLUŽNÍK. Jel jsem ve vlaku, který narazil do auta. Během čtyř měsíců jsem dlužil přes 50 000 Kč a nemohl jsem za to. Každým měsícem pak dluh narůstal a po ztrátě práce již nejsem schopen dluhy platit.

Každý dluh má svoji historii. Není možné je dávat jen do toho špatného pytle.

0 0
možnosti
H

Halfunx

3. 4. 2012 12:49
Postup

Exekutor koupí pohledávku za vámi, hravě ji můžete zaplatit, ale nevíte o ní a nikdo vám to neřekne (nemusí). Exekutor číhá na váš odjezd na dovolenou (stačí sledovat komunikaci vašich dětí na veřejné síti). 3 týdny a více idealní dovolená, exekutor podává návrh na platební rozkaz soud ihned vydá (nemusí nic zkoumat), zásilka nepřevzata, nařizuje se exekuce za přítomnosti policie (pořád nejste doma). Přijíždíte a všechno oblepeno. Podáváte odpor a návrh na předběžné opatření o kterém ale soud z nedostatku času rozhodne tak do půl roku (když to pude dobře). Do té doby je v dražbě i váš pes. Do roka nemáte nic ani manželku, pořád chodíte k soudu, ale jednou už vás tam nepustí, smrdíte a vypadáte jako terorista.

Doporučuji státu ještě přitvrdit, protože tenhle člověk má dokonce nárok na nějaký dávky. Vlastně sorry tady se taky zapracovalo. Nárok ještě neznamená, že vám je vyplatí. Co takhle poslat na stát exekutora, když to funguje na jednu stranu...... UTOPIE

1 0
možnosti
G

gumidos

3. 4. 2012 13:13
Re: Postup

Váš fantazmagorie má několik slabin:

1) pokud "za vámi existuje pohledávka" - je divné, že o ní nevíte

2) platební rozkaz bez přítomnosti žalovaného soud nikdy nevydá. Bývá nařízeno běžné soudní řízení, kde již vaše přítomnost není nutná. Určitě se to nestihne do 3 týdnů. Máte-li navíc zajištěno vyzvedávání poštovní schránky, pak se dozvíte, že máte obsílku. 3) Pokud pohledávku koupí exekutor a je tak sám stranou žalující, nemůže sám vykonávat vlastní výkon rozhodnutí.

4) Pes za posledních 10 let nikdy do dražby dán nebyl,  a před tím taky ani jednou.

5) A HLAVNĚ - pokud byste přijel z dovolené a všechno bylo jen oblepeno, pak jste v pohodě, protože můžete v pohodičce uhradit dluh + náklady řízení, jak popisujete ve větě první a o nic  nepřijdete. Mnohem horší by bylo, kdyby byt byl prázdný a věci již prodané v dražbě.Tento poslední bod je důkazen, že rozumíte problému jako koza petrželi a měl byste zvolit mluvčího, který to před zveřejněním nejdříve přečte a koriguje.

2 0
možnosti
JP

johnpeters

3. 4. 2012 11:41
Utahování šroubů-

úspěšně založeno Leninem etc.a bolševiky za VŘSR v 1917 goda.Jak vidno,české manýry českých(moravských slezských) pomazaných se nezapomínají...Slovač to má podobně.Inu-bratři...:-/P.S. Mladí volové se učí orat od starých(české přísloví)...[>-]

0 0
možnosti
PB

arrosage

3. 4. 2012 11:47
Re: Utahování šroubů-

Je kouzelné, jak někteří dokáží úplně cokoliv překroutit a uvrtat do toho komunisty. Vsadím, že byste to dokázal i u článku o středověké architektuře a nálezech nástěných maleb z dob pravěkých. ;-D

4 0
možnosti
M

mamsrb

3. 4. 2012 11:38
Čekla jsem komentář

k novele zákona usnadňující vyvlastnění v tzv. veřejném zájmu a ne kritiku sice necitlivého, ale jinak pochopitelného řešení zcela vědomých dluhů učiněných svéprávným občanem.

1 0
možnosti
KV

Vartenberg

3. 4. 2012 11:49
Re: Čekla jsem komentář

Pokud máte pro současný systém pochopení tak jste na správném místě. Současné zřízení vás musí zbožňovat. S autorem musím souhlasit. Stávající systém je neudržitelný. Už nás bulvár zásobuje zprávami o narůstající agresivitě dlužníků. Bude hůř. Nejhorší je útok zvířete zahnaného do kouta. Nic než zvířata z dlužníků současný systém nevytváří. Obávám se jen, že první mrtvý exekutor jen umožní ještě větší utažení šroubů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2575x
Jsem liberální pravičák, kterému není lhostejno v jakém světě žijeme.

Seznam rubrik