Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Sio07

24. 9. 2010 10:18
Perfektní analýza

Není co dodat, autorce to pálí a přemýšlí o životě.

0 0
možnosti
VS

vita.s

19. 7. 2010 20:55
Je tomu tak...

Autorka má samozřejmě pravdu, navíc to velmi dobře (po všech stránkách) líčí, není k tomu co dodat. Myslím, že každý průměrně inteligentní člověk s nějakou tou životní zkušeností už by tomu mohl zcela rozumět a též jen pokývat...:-) Když tedy vidím některé z těch reakcí níže, uff......:-/ Chystám se právě odvážně založit taky nějaký ten blog - no, je se na co těšit...:-)) Jinak - jo jo, hlásám totéž, ačkoli sebekriticky doznat a dodat musím - hlásal bych nejraději toliko ženám cizím:-), normální přirozené mužské ego pudí mne pro "mou" takováto moudra cenzurovat...:-))) Jste tu též nově, zdá se? Doufám a těším se, že budete psát dál. Oba vaše doposud zveřejněné blogy mne zaujaly. VS

0 0
možnosti
V

Vikina

5. 7. 2010 21:27
Tak Julča zůstala

věrnicí, jóóó ;-D? Tak, blbá byla dost, ale že by až tolik 8-o? Děvenko blogerko, tomu snad sama nevěříš. S kým by asi ten Romeo zahýbal, než zase s nějakou cizí manželkou :-P ? Nebo že by si všichni ti nevěrníci pořizovali jen svobodný holky? :-)

P.S. Kde se ve vás ženských bere ta drzost všechno házet na ty hnusný mužský? Takže muži = automaticky záletníci, ženy = ubohý chudinky, co doma posluhují, nic si na sebe nekoupí, nematlou na sebe nějaké hnusy a hlavně: jsou věrné až za hrob. Ježíš, to jsem se ale nasmál.

0 0
možnosti
D

danastol

2. 7. 2010 16:25
oddanost

No k článku sice moc nemám, ale na druhou stranu, někdy si za to ženy můžou samy.Snaží se vyhovět muži a on si jí přetvoří k e svému obdivu,avšak obdiv nakonec ztrácí. To, že mu dělala první a poslední nějak muže nezajímá. Proto ženy, pokud chcete vyjít s mužem,nedělejte od začátku vše po čemtouží.Buďte sama s sebou, vždyťtakovu si vás přál.Jinak jsem zvědavá, jak dlouho bude nová paní Petra obdivovat svého velkého Jyrku, takového velkého politiku,představovala se manželkou předsedy,nyní bez předsedy, premiéra a prezidenta.Taková naivita dospělé ženy ve středním věku se jen tak nevidí. Jo ono je něco jiného se jako mladá žábaúdajně zamilovat do podnikatele, který něco znamená a využít toho, než se snažit přetvořit svého manžela k obrazu svému. Na druhou stranu musím přiznat, že se to paní Petře opravdu povedlo.Zničila mu všechno v co věřil.

0 0
možnosti
V

Vikina

5. 7. 2010 22:02
Re: oddanost

přesně totéž dělá i spousta mužů; se stejným výsledkem ;-(;-(.

0 0
možnosti
JB

Leto_Atreides

2. 7. 2010 15:50
Ano milé vadnoucí Julie. Buďte k***y, Váš Romeo to jistě...

...ocení a Váš vztah se tím moc posílí.

Ach jo, ach jo. Evoluční biologii byste si měla prostudovat, paní autorko. Evoluční biologii. Kdepak jedinec, kdepak samotný muž nebo žena, kdepak národ! Gen všem vládne! Jsme jen nuzné smrtelné stroječky, které si naše - úspěšné - tedy "nesmrtelné" geny postavily, abychom jim sloužili.

Muži mají ve všech kulturách co psané záznamy sahají větší tendenci k náhodné nevěře - velmi snadno přenesou na to správné místo své geny díky obrovskému množství energeticky "levných" spermií. Kolik že je zdravý muž schopen ročně počít potomků? Nuže, abychom, ho moc nezatěžovali, dejme tomu 300 - a že takové historie opravdu poznala, viz např. Čingischán. A žena? Kolik ta je schopna dítek ročně povít? Nuže, abychom ji příliš nepřetěžovali - 1. A teď pozor. Chování muže i ženy neřídí především svobodná vůle ani mozek, řídí jej především geny. Geny jsou často sobecké až běda - chtějí se především lavinovitě šířit. Jaké je tedy evolučně logické chování genů u mužu?

0 0
možnosti
JB

Leto_Atreides

2. 7. 2010 16:04
...

Řečeno poněkud nekorektně, opíchej všechno co se hýbe, pokud možno za cenu co nejnižších nákladů, abys mohl zítra v této genulibé činnosti pokračovat s neztenčeným nadšením, neb "střeliva" máš dostatek.

A jaké je evolučně logické chování genů u žen? Dobře si vyber otce svého budoucího potomka. Pokud podržíš nemocnému chcípákovi, tvé geny pravdědopodbně prohrály, neb budoucí potomek zdědí polovinu vloh chcípáka. Rozdáš si to vášnivě s neznámým svůdníkem, o kterém dobře víš, že s tebou nevydrží, nebude přispívat k energeticky extrémně náročné péči o potomka? Tvoje geny pravděpodobně taky prohrály, sama toho zmůžeš samozřejmě méně než ve dvou. Sakra, skara, to je ale zapeklitá situace, jak z toho ven? Princů je málo... A aby toho nebylo málo, přijdou nánosy civilizačního bahna - nejdřív různá náboženská dogmata, která se snaží vychýlit rovnováhu v jeden extrém, pak přsně druhý extrém - antikoncepční pilulka, emancipace, sociální inženýři, kterým připadá naše biologické založení "nízké"...

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

2. 7. 2010 14:40
Dano,

Vítám Tě mezi námi. Kdysi jsme spolu venčily psy na Hanspaulce. Článek skvělej. Čau - čau !!! ;-D ;-) Ludmila R^

0 0
možnosti
DE

Emžojs

2. 7. 2010 15:28
Re: Dano,

Ahoj, tys měla toho psa s dlouhýma ušima? Gastona? Nebo jsem to spletla...

0 0
možnosti
A

antitop

2. 7. 2010 13:57
nevěra

Nekouřím, nepiju, nejsem nevěrný a stejně jsem pořád podezříván, že mám nějakou ženskou, tak si ji asi narazím.

0 0
možnosti
PVBAN

papaya v banánu a naopak

2. 7. 2010 14:07
Re: nevěra

;-D hodně štěstí !

0 0
možnosti
I

ingchemik

2. 7. 2010 13:30
Je to zajímavé

Asi žiju v nějaké konzervativnější části společnosti (pozor - nejsem ortodoxní katolík ani ortodoxní cokoliv jiného). Věkem se blížím k padesátce. V příbuzenstvu znám dobře osudy cca 30 - 40 rodin (od dětství) a v této skupině si pamatuji (před 30 lety) jeden rozvod a navíc jednu potenciální (neprokázanou) nevěru. Tak u 20 rodin bych naopak odpřisáhl naprostou manželskou věrnost.

Statistika je vůbec zajímavá - pokud se nějaký jev týká např. 20% obyvatelstva a v nějaké skupině se nevyskytuje, pak se jinde musí týkat téměř každého druhého...

0 0
možnosti
A

Astartoth

2. 7. 2010 13:35
Re: Je to zajímavé

Pribuzenstvo se ti za zady smeje a rika ti "svatousek" nebo tak nejak :-P Nejvic se tomu smeje Tva manzelka s obema milenci ;-D

0 0
možnosti
K

kočičák12

2. 7. 2010 12:56
Když vidím

jak o sebe většina těch "dam" nedbá a ještě do chlapa rejou, tak čemu se oni divěj, když vezme kramle?

0 0
možnosti

LenkaCtv

2. 7. 2010 12:58
Re: Když vidím

Hlavně že většina vás, chlapů, jste i po patnácti letech voňaví, čistí, upravení chlápci za kterými je radost se ohlédnout. Vůbec se z vás nestanou tvorové, kteří doma pijí pivo z lahve, smrdí jim nohy, mají neoholené podpaží, nípou si nehty u televize a kalhoty musí zapínat pod pupkem, protože kdyby si koupili velikost kterou zapnou přes pupek, tak by s nohavicemi mohli obmotat barák. ;-D;-D

0 0
možnosti
P

plejtvák

2. 7. 2010 12:40
nebuďte k smíchu, dámy

Právě tohle, milé dámy, Vám jde nejlépe. Ptal jsem se cca 10ti dobrých kamarádek, která je svému muži věrná. Výsledek: ani jedna! Dokonce ani neměly žádnou vlastní věrnou kamarádku. Julie už prostě nejsou.

Dost pochybuji nad smyslem rodiny a vůbec nesouhalsím s tím, že jediný správný počet lidí zakládající rodinu je 2.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

2. 7. 2010 13:44
Re: nebuďte k smíchu, dámy

Zajímavé... já s jistotou samozřejmě nevím, jestli jsou moje kamarádky věrné. Ale pokud nejsou, rozhodně o tom nikomu nevykládají. Ani mě ne. Přece jen - každý rozumný člověk ví, že nevěra je problémem jen když se provalí, že...

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik