Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Svět je hodně složitý, ale mně přijde snad nejdůležitější prostá věc: že lidem už opravdu není nic svaté...

0 0
možnosti
LJ

"Islám je vhodný pro soužití různých kultur a vyznání", tvrdí český muslimský předák předseda Ústředí muslimských obcí v České republice Muneeb Hassan Alrawi a já pokračuji - až do té doby než Evropu změníme podle sebe. Čím více bude muslimů tím dříve k tomu dojde. Za 200 let se Egypťané takto změnili, tady to bude trvat třikrát rychleji. Potom už pak bude jen jedna kultura v Evropě a to pouze muslimská. Umírněný muslim to je muslim, který toho chce dosáhnout plíživě a pomalu. Radikální muslim to chce co nejrychleji. Vážení jaký je v tom rozdíl ?

9 0
možnosti
Foto

Souhlas. I v té svobodě má být určitý balanc. Extrémy napomáhají zase jen extrémistickým reakcím. Bezbřehý nihilismus, neukotvení v hodnotách, které jsou podstatou naší civilizace, i jejich popírání, jen dávají prostor druhé straně.

1 0
možnosti
AM

Jen jestli už není pozdě. Třeba Janyška v knize "Nemáte nás rádi, bude vás to bolet" popisuje situaci na vyloučených francouzských předměstích slovy ".......kde teenageři útočí na každý symbol státu, i když je to sanitka nebo hasiči ... Ženám nutí zahalení, de facto se tam toleruje polygamie...."

Moc mě nenapadá, co s tím. :-/

3 0
možnosti
Foto

Předposlední, červený, odstavec považuji za podstatu a nejzávažnější pravidlo, které by mělo být nejen respektováno, ale i vymáháno. Rovně a stejně ke všem. 

Nedodržování takového postupu, či liknavost, vytvářejí prostor pro nesnášenlivost, která v radikálních muslimských kruzích zaručeně vyústí v krvavou řež nevěřících.

2 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavý článek. Dotýkáte se výrazného znaku západní společnosti, v níž demokracie a svoboda je i svobodou volného trhu a v níž jsme ochotni pro komerční úspěch prodat kde co a jakkoli. Často prodáváme i svou důstojnost a ke kde čemu přidáváme jako bonus nějaké to sexuální harašení, lascivnosti. Nějaké to ohambí. Ze zábavných pořadů trčí ta "náhodná kouzla nechtěného" (přesně podle scénáře), předstíraná překvapení z "nečekaných souvislostí" (aby to nevypadalo jako připravené čuňačiny).

1 0
možnosti
ZM

pekne jste napsala, ze "nemame pravo vyvazet nasi demokracii do islamskych zemi..." kteri politici a nejenom nasi, se pred casem tetelili blahem jak je uzasna nove vznikajici demokracie v Lybii, Syrii ... stejne tak bysme si meli chranit vseobecne platne hodnoty evropske civilizace... kez by nastoupila nova generace politiku, kteri si to uvedomi...

9 0
možnosti
ZM

omluva... samozřejmě Libye, psal jsem to z mobilu......

0 0
možnosti
AM

Autorka píše: "Přesto považuji za nezbytné, aby přistěhovalci striktně respektovali pravidla a kulturu zemí, ve kterých hledají útočiště."

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, hm, moc to nesleduju, ale bratři Kouachihové se narodili v Paříži a jejich francouština nemá chybu, ne?

2 2
možnosti

Přesto zůstali přistěhovalci.

3 0
možnosti
JD

Souhlas,

Ovsem nepouzivejte slovo poprava tam kde jde o prachsproste vrazdeni!

3 2
možnosti
BK

Skutečná poprava podle vás je, když se někdo nechá zabít se svým souhlasem a na svou žádost?

0 0
možnosti
Foto

Asi jsou lidé, kterým absolutné nevtipné vtipy francouzských novinářů připadaly vtipné. Některým obyvatelům Orientu zase připadá vtipné postřílet celouredakci při jednání. Prostě sranda musí bejt, i kdyby na chleba nebylo R^

3 5
možnosti
LN

..víte soudruhu...to že to nechápete vy...ještě nutně neznamená.... že blbí jsou všichni ostatní

8 3
možnosti
JK

Ano, přesně tak to je.R^

Bohužel masa lidí, která se s jinou kulturou nikdy nesetkala a ani nesetká, nemá a nikdy nebude mít zájem nějaké společné soužití budovat. Budou vždy proti všemu jinému a cizímu v naší společnosti.

1 2
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2328x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik