Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za oba názory. Jobs byl opravdu - jak vyplývá z knihy - nesnesitelný šílenec, ale líbila se mi jeho filozofie přístupu k práci a důležitým firemním hodnotám. A proto jsem ten blog napsala, i když kniha není nová a o Jobsovi bylo mnohé napsáno. :-)

0 0
možnosti
Foto

Kdyby byl Jobs ještě k tomu technik, byl by ještě úspěšnější. Omyly, kterých se kvůli své tvrdohlavosti dopustil, musel pak řešit zvýšeným úsilím a tlakem na spolupracovníky. Bez Wozniaka by se neprosadil. Technickou stránku tu nebudu probírat, vyšla by na knihu.

Ale jeho životopisný příběh je úchvatný a audioknihu jsme poslouchali s napětím.

2 0
možnosti
Foto

Tento článek vyznívá možná až příliš idealisticky, nicméně to na podstatě nic nemění. Jobs ať byl jaký byl (a že vyjít s ním prý nebylo zrovna jednoduché), byl to zřejmě člověk s jasnou vizí a dokázal ji prosadit - toť ona pointa. Lidí s vizí není málo, ale nemají peníze k tomu své vize realizovat. Nebo je mají, ale jsou to prostě hňupi. Jobs ale dokázal obojí spojit a proto byl tak úspěšný.

2 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 14,17
  • Průměrná čtenost 2325x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik