Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkné, karma. Ale faktem je, že pro někoho to může být návod, jak se ještě víc vystresovat. Někdo nemá na to, jet s rodinou na týden na hory, nemá známé, kteří by poskytli chatu, nemá chalupu. Nebo nemá s kým tyto kratochvíle trávit. Naopak je "nucen do tradičních" zdvořilostních návštěv. Přece rodina ..., že? :-/  Ale i přesto by se měl každý na chvilku zastavit a uvědomit si, proč na tom světě vůbec je. A jestli po něm něco zůstane? Jestli po něm bude někdy někomu smutno. A není vůbec podstatné, jestli se zasní při pohledu přes okna umytá, nebo špinavá.  :-) Ale přes ta čistá je ten pohled optimističtější ;-DR^

0 0
možnosti
Foto

J45a10n42a 11M40a35j75o41v92á

8. 12. 2013 19:42

O stresu z vánoc rozhodujeme každý sám za sebe. Mne by zrovna z domu nikdo nedostal. Advent a Vánoce, to je vůně jehličí a skořice a taky punče, koncertů a povídání si s přáteli. Kdo se nechce "nervit", ten to prostě nedělá.

x

U nás je vždycky plný dům...a i v letech, kdy jsem byla s dětmi sama jsem si plánovala, jak budu dělat štědré dny pro singl lidi. Je to jako s řadou jiných situací. Jaký si to uděláme...

0 0
možnosti
IH

I45r95e66n66a 44H48r62u42b77á

2. 12. 2013 19:56

Děkuji, vánoce miluji. Lidé, kteří na ně nadávají a volají po jejich zrušení vlastně lituji. Přijdou mi nešťastní.

1 0
možnosti
Foto

R^:-)

Mám je ráda od doby, co mám děti. Velký úklid dělám většinou na jaře, a před Vánoci nikdy nemyju okna- nechápu, co lidi pudí k tomu v té kose mýt okna, když jsou pak stejně plískanice, sněžení apod...zbytečnost:-)

 Dárky už pár let objednávám přes e-shopy, nejenže to vyjde levněji,ale nemusím koukat na zpruzelé ksichty v hyper-super...A s dětmi upečeme 2-3 druhy cukroví.

1 0
možnosti
LB

okna jsem umyla dneska,ale ne proto,že budou Vánoce,ale proto,že byly špinavé...dárky přes e shop neobjednávám a nenakupuji,páč si ráda dárky prohlídnu zblízka a i následné vrácení či reklamace nejsou tak složité..a s těmi ksichty jste mě, Šárko, nahněvala..já šéfuji obchodu s hračkami,dělám zákazníkům pomyšlení,dokonce ve svých skoro 53 letech chodím v ťapácích,mám na hlavě hrající vánoční čepici a občas si myslím,že mám na čele nápis,který tu nemůžu napsat,páč tak se nazývá jistá část dámského těla;-D

2 0
možnosti
MB

A já ho sdílím

a přeji krásný vánoční čas!

:-)

MB

0 0
možnosti
MB

Díky moc! Zdravý pohľad.

0 0
možnosti
AM

Karma hned za nadpis.

5 0
možnosti
Foto

A třeba řada lidí nesdílí to Vaše zanícení.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti

R^ - taky mě ty hloupé "rady" štvou...

Na Vánoce nemívám umytá okna - za to na ně s vnučkami malujeme sněhové vločky. A protože se scházíme široká rodina, býváme "doma" zrovna tam, kde je nejvíc místa a největší stůl. Když jsme u sestry v Praze, jdeme se večer ještě před večeří projít na Staré město, když jsme u nás (což bývá, když je nás víc - přes 10) - povídáme a popíjíme...televize se u nás přes svátky nezapíná...Prostě Vánoce miluju a každý ať si je prožívá tak, jak se mu nejvíc líbí :-)

5 0
možnosti
TM

Konečně rozumný náhled na život. Díky za krásný článek, užijte si krásné Vánoce!

1 0
možnosti
VT

Vánoce beru jako příjemný konec roku. Nesnáším akorát nekonečné koledy v reklamách a supermarketech. Doma už jsem včera pověsil venkovní světýlka a adventní věnec. Kapra mám domluveného od souseda, dárečky pro manželku a děti už mám. Manželka s dcerou postupně pečou cukroví. Zbývá už jenom v obyváku povysávat + vánočka a nazdobit stromeček. Žádné velké gruntování před Vánocemi se nekoná - to nastane až se zlikviduje stromeček. A to je asi tak vše. Nebudu nikde lítat s vyplazeným jazykem. Vánoce jsou takové, jak si je kdo udělá.

3 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2328x
Novinářka a spisovatelka je reportérkou časopisu National Geographic, píše také pro MF Dnes a iDNES, Neviditelného psa, čte své fejetony v ČRo. Vydala deset knih. Jako žákyně spisovatele vede vlastní kurzy tvůrčí Psaní podle Lustiga, učí v Akademii ČTK, na Fakultě umění a designu v Plzni. Práce jejích studentů i další informace o kurzech najdete na: www.psanipodlelustiga.cz.

 

 

Seznam rubrik