Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LZS

Lemuz ze Sudet

7. 9. 2012 10:29
Vazena pani/slecno.

Francka rise - Regnum Francorum/Reich der Franken - ma s dnesni Francii spolecne jen to " F ". Etnikum ve Francke rise byli Frankove, Salians, Ripuarians, tudiz germanske kmeny. Na jihu Francka rise sousedila s kralovstvim Syagriuse - dnesni sever Francie - kde etnikum byli prevazne Gallove. Tudiz dnesni Katalanci maji hodne, hodne malo, zda-li vubec, neco spolecneho s Franky.

0 0
možnosti
PL

petluke

7. 9. 2012 10:50
Re: Vazena pani/slecno.

Kámo, hoď se do klidu. Eliška všechno nastuduje. Času na to má dost a já ji držím palce.

0 0
možnosti
PL

petluke

7. 9. 2012 10:28
Prima.

Kdysi jsme se proplétali mimo hlavní turistické trasy. Viděli jsme místa, kterých se noha českého turisty zřejmě nedotkla:) Jezdili jsme autem z půjčovny, spali pod širákem a místní pokrmy hojně zalévali pivem. Jediným překvapením byly pidisklenice (0,3l). V katalánské hospůdce jsme trochu unavili obsluhu. Když nesla asi desáté pivo, usoudila, že se už snadno dorozumíme. Ptala se odkud jsme...

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

7. 9. 2012 10:03
Vtip

Vtip, který Španělé rádi a s chutí vypráví o Kataláncích, má právě původ v katalánské, pro Španěly tak nepochopitelné, šetrnosti.

U jednoho stolu, u sklenek vína, sedí Francouz, Angličan a Katalánec; a všem spadne do sklenky moucha. Francouz ji vytáhne, překousne a říká: "Lahodný dresing!", Angličan zavře oči, víno vypije a chová se, jako by se nic nestalo. A Katalánec ji vytáhne, pevně podrží jednou rukou, druhou ji plácá po zadečku, a křičí: "Vrať cos vypila!"

0 0
možnosti
LA

lord Acton

7. 9. 2012 10:09
Re: Vtip

..to už jsem slyšel o Skotech i Holanďanech.. :-/

0 0
možnosti