Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

11. 10. 2012 11:34
Dále: Kromě odstoupení od smlouvy je třeba taky

odebrat plnou moc, kterou zpravidla zákazník budoucímu dodavateli poskytl k provedení cšech kroků souvisejících se změnou dodavatele, kontaktovat dosavadního dodavatele, informovat ho o odebrání té plné moci, informovat se, zda mezitím za něj nový dodavatel neučinil kroky k ukončení smlouvy (např. výpovědí) a pokud ano, pak buď dohodnout zpětvzetí výpovědi, nebo si vybrat jiného dodavatele.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

11. 10. 2012 11:29
Odstoupit od smlouvy s dodavatelem energií

lze nově (od 1. června 2012) do 5. dnů před zahájením dodávek, přičemž tato lhůta platí pro odeslání. Sám nad tím sice kroutím hlavou (doručeno to klidně může být v den zahájení dodávek anebo přinejmenším v době, kdy je transakce změny v plném proudu a je obtížné a nákladné pro všechny ji zastavit), ale je to tak. Ovšem - je pak na odpovědnosti zákazníka, aby si sám zajistil, že nebude bez dodavatele (a tedy černým odběratelem).

Mimoto:To odstoupení od smlouvy po návštěvě podomního obchodníka je možné ne proto, že je to psáno ve VOP, ale že je to psáno v zákoně. Je to možné i tam, kde o tom VOP nehovoří a bylo by to možné dokonce i v případě, že by to VOP výslovně zakazovaly (protože takový zákaz by byl neplatný pro rozpor se zákonem). A je ze zákona bezplatné.

0 0
možnosti
ML

marlow

11. 10. 2012 9:55
Diky

Konecne uzitecny prispevek.

0 0
možnosti
AN

TondaN

11. 10. 2012 8:17
potřebné,chvályhodné!

takový dtest,taky není od věci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1547x
Vše, co píši, vychází z mých osobních zkušeností a může Vám pomoci při rozhodování, koho zvolit za dodavatele a jak uspořit za energie.

www.jaknazmenudodavatele.cz
https://www.facebook.com/knihazmenadodavatele
www.michaleisner.cz

www.energienadruhou.cz

 

 

Seznam rubrik