Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Ta paní se asi inspirovala v Litvě , Lotyšsku a Estonsku kde také žádní Rusové nejsou a není tam ani žádná diskriminace Rusů stejně jako na Ukrajině , co nato Jourová a EU?

5 2
možnosti
JZ

Češi svoji národnostní menšinu rovnou vyhnali, nemají Pobalťanům co vyčítat. Ti náhodou jednají s tamními Rusy až moc slušně.

3 2
možnosti
Foto

Omlouvám se všem za část svého příspěvku, jenž je zbytkem jiného, jenž se mi sem nějakým omylem zkopíroval.

0 0
možnosti
Foto

Kolik Rusů žije na Ukrajině, netuším, ale ruskojazyčná minorita na Ano, zavíral jsem diskuse a možná zase budu, protože nechci utrácet čas na infantilně hloupé příspěvky trolů. Jako příklad uvádím slova o klacek nichž mne zaujaly například samozřejmě je. Ti, kdo už se naučili rozlišovat po několika větách Ukrajinštinu a Ruštinu, to velmi dobře vědí.

Ovšem Ukrajinci mluvící rusky ( a to například na obou březích Dněpru) nebyli a nejsou nijak diskriminováni či utlačováni. Pouze se stala i pro ně Ukrajinština úředním jazykem. Ostatně každý má možnost se jich na to zeptat. Je jich tu dost, a to proto, že tam, kde žijí, je válka ostřejší a vyhnala více uprchlíků než ze západu země. Možnost se jich zeptat nevyužil ani pan Milá Šarapatka, jenž zřejmě čerpal z jemu milých zdrojů.

3 7
možnosti
PK

Asi budu poněkud cynický, ale záleží na výsledku války, pokud tedy vůbec nějaký bude. Pokud Rusko Ukrajinu zabere, z ruské minority se rázem stane majorita. Pokud se Ukrajina úspěšně ubrání, ruská minorita bude odsunuta (pokud se k ní bude hlásit), nebo se sama odsune do Ruska.

5 1
možnosti
AM

A13d66a60m 90M66a17l32ý

3. 1. 2024 15:26

Ojoj, diskriminace minority...

Já myslím, že je potřeba nepředbíhat.

Nejdřív musí skončit ruská agrese, pak musí Rusko nahradit škody a pak se mohou řešit další věci jako práva menšin

8 3
možnosti
LP

já té odpovědi paní velvyslankyně rozumím tak, že podle ukrajinských legislativců, a tedy i podle EU, na Ukrajině žádná ruská minorita neexistuje. Tento blog je snad o této její "svérázné" odpovědi. Nebo mi něco uniká ?

11 0
možnosti
EH

Ruska minorita se zakáže nebo vykáže a mají po problému.

Rozhodně bych nechtěla být ruskojazyčná osoba po válce na Ukrajině.

Druhá věc, jestli válka někdy skončí a nedopadne to jako Minské dohody.

5 6
možnosti
Foto

Asi Vám ušlo, že Zelenskyj je původem ruskojazyčný Ukrajinec. Kromě toho to ruskojazyční Ukrajinci schytali v Mariupolu (a jinde) jako ukrajinskojazyční. Ono to tím jazykem není. Jenže Vy jste hupsla na špek kecům Putina, Lavrova a Peskova a podobným.

A můžete nám vysvětlit, proč ta ruská minorita dávno neutekla do matičky Rusi? Místa tam je!

Ani naši kremlofilové se tam nehrnou - jak to?

Když zmiňujete Minské dohody, nezapomeňte na Budapešťské memorandum.

12 7
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,98
  • Průměrná čtenost 1113x
Pár postřehů aneb, jak říká jeden známý, co nás napadlo ve vaně. On to myslí pejorativně, ale já tiše volám „Heuréka!" .

Seznam rubrik