Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za hezky napsaný článek,

bohužel mi tu dost podstatně schází informace, proč je Zaman a ostatní tam, kde jsou. Proč jejich rodiče migrují (ne, neutíkají). Bohužel situace je taková, že socializace těchto skupin je velmi složitá a do budoucna si dovolím říct, že naprosto neudržitelná. Naprostá většina těchto migrantů, včetně jejich následující generace bude odkázána na všemožnou pomoc z venčí (dávky a různé podpory), nikoliv na vlastní tvořené hodnoty (práce) - pokud se tito lidé nebyli schopni valně uživit v prostředí, které pro ně bylo domácí, jak může někdo doufat v to, že v prostředí, které pro ně bude nové a do začátku dostanou někde velmi štědrou pomoc. Příběh jako takový je pro mě velmi těžko stravitelný, o děti by mělo vždy být postaráno, na druhou stranu výše popsaná druhá strana mince zde prostě schází

2 0
možnosti

Je prapodivné, že utíkají, za nemalý peníz, ze země, kde USA nastolily mír, demokracii a lidská práva.

;-D

0 0
možnosti

Tento příspěvek jsem napsal už k jiné diskuzi, ale tady se také hodí.

Proč všichni prchají k těm nenáviděným nevěřícím psům a proč neprchají k souvěrcům do slunné Saudské Arábie, Kuvajtu, SAR, Ománu ..... ?

Až si správně odpovíme na tuto základní otázku, můžeme řešit další.

Pro všechny pachatele dobra : v první fázi na přesun do Německa, potažmo EU, čeká cca 800 mil obyvatel.

;-)

4 0
možnosti

Paní Nová, ptám se podruhé - co konkrétně mám udělat pro děti na na hranici Polsko-Bělorusko.

2 0
možnosti

No treba ja po obědě zahajim protestni hladovku.. ;-O

0 0
možnosti

Co na situaci říká například německý ministr vnitra Horst Seehofer:

"Všechny státy EU se teď musejí spojit a polské vládě pomoci. Ti běženci jsou zneužíváni k destabilizaci EU a zejména Německa. Polsko ani Německo to sami nezvládnou. Musíme Polsko podpořit. Nemůžeme ho kritizovat za to, že brání vnější hranici EU. Poláci vykonávají velmi důležitou službu pro celou Evropu." Za přípustné prostředky obrany hranic německý ministr považuje použití slzného plynu i deportaci běženců zpět do Běloruska.

2 0
možnosti

Že se tak srdnatě nestavěl na stranu Maďarů, kteří dělali to samé, jako dnes Poláci !

;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Lidé na polsko-běloruských hranicích jsou obětí vlastní hlouposti, nezodpovědnosti a politického handlu.

Jejich vlastní hloupost jim nedovolila zjistit si objektivní informace o možnostech získání perspektivy v EU, nezodpovědnost jim umožnila vystavit jejich vlastní děti takovému riziku, a politický handl jim to všechno usnadnil.

Jak už tady zaznělo - jediné humanitární řešení je naložit je do letadla nebo na vlak a dopravit do země původu.

Nic jiného nepřipadá v úvahu, kvůli našim dětem.

10 0
možnosti
Foto

S humanitarni pomoci souhlas. Jednani EK s Beloruskem, zajisteni zakladnich potreb migrantu a odsun do zemi puvodu. Zamezeni dalsiho prisunu migrantu,aby nemuseli deti trpet,vcetne zamezeni slibu paseraku,ze je v EU ceka lepsi zivot. Reseni priciny.

Pokud petice navrhuje otevreni hranic EU (zamezeni odsunu jednotlivcu i rodin na uzemi Beloruska),co to znamena? Otevreni hranic EU pro miliony dalsich migrantu? A jak se pak budou mit nase deti?

12 0
možnosti
Foto

Na příčiny té situace sice existují různé názory, ovšem ty jsou, hlavně těm dětem, platné, jako v mrazu vzdálený zimník. Proto jsem po upoutávce Radky K. Váš článek přečetl a petici podepsal.

Počet podpisů přibývá. Asi by přibývalo i v případě, kdyby petice žádala o pomoc nějakým zvířátkům v zooparku, kdyby se nedostávalo financí na krmení.

Lidé totiž pomáhají docela rádi. Za určitých okolností, které ovšem nenastaly v případě petice spolku Rodiny poškozené českou justicí, o níž jsem zde už asi třikrát psal a dával na ni odkaz. Možná v tom hrají roli předsudky, možná i nějaké podivuhodné pseudovlastenectví. Nikoli však ve smyslu solidarity s občany této země, ale ve smyslu loajality k ČESKÉ justicí.

1 1
možnosti

Je normální vozit děti na výlet tam, kde jsou ostnaté dráty, hlad, zima, slzný plyn a střelba ?

Neměli by být rodiče za to týrání potrestáni ?

;-)

0 0
možnosti
Foto

J69i58ř40í 30K38i53n42d71l

13. 11. 2021 16:35

Evropa jednou na humanitu zahyne. Arabským států, je úplně jedno, co se děje s lidmi s jejich vírou. Z blízkého východu přilétá do Minsku za týden cca. 40 letadel plné migrantů. Evropská unie má j zprávy, že běloruští diplomaté sondují v Africe, jestli by nebylo možné otevřít linku Dakar-Minsk. Běloruská občanská společnost má mobilní telefony, takže je známo, že řídí konvoje náklaďáků z Minsku přímo na hranici. Na nahrávkách těch samotných migrantů z míst, kam už se nedostanou žádní běžní Bělorusové je slyšet jak běloruští vojáci instruují ty lidi, co mají dělat. Jsou důkazy, že běloruští vojáci prostříhali polský plot, aby se snáz prošlo, aby se ti lidé nepořezali, protože to je žiletkový plot. Takže těch důkazů jsou desítky a ona se tím běloruská strana ani netají, to je otevřená hra..

1 1
možnosti

Běloruská občanská společnost má mobilní telefony ?

;-D;-D;-D

0 1
možnosti

Představa, že se všichni navzájem milují, je stejně reálná jako ostatní žvásty jehovistů a podobných, vlastně i běžných věřících v ráj, manu, spasení atd. Ne, uprchlíče, které by v Bronxu (brněnském) úplně zapadlo do koloritu, se mě nedotkne naprosto nijak - ať si ho rodiče odvedou domů.

6 0
možnosti

Paní Edno, už název a poté celý článek je až neuvěřitelně černobilým pohledem na celou záležitost. Dokonce se o něm v diskuzích níže hovořilo tolik, že nemá cenu opakovat slova o provokaci, propagaci a vydírání.

Položte si otázku, pokud by došlo na možnost výměny kus za kus, když byste měla jít s dítětem a za tu rodinu se vyměnit, bez možnosti pozdější změny, zdali byste takovou změnu skutečně udělala.

Polsko se má právo chránit, a nic nezmění na to, že má právo se chránit i před rodinami s dětmi. O to víc má právo, když se ukazuje, že jde pouze o mocenský boj a provokace muže budujícího si očividně kult osobnosti jako kdysi ve větším měřítku sovětší papalášové.

Děti za nic nemohou, to máte pravdu - děti věří svým rodičům. A proto mi ve Vašem článku vedle touhy pomáhat těm dětem chyběla slova o chuti potrestat nezodpovědné rodiče, kteří děti na tuhle cestu vzali. Ty jsou největšími viníky, co zavili žalostné stavy dětí - a jsou o to většími viníky, že tyhle stavy prezentují světu a považují ho za vstupenku dál.

21 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik