Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

18. 3. 2010 15:49
Otázka.

Zdravím vás, pane Edmunde, málem jsem vám dnes chtěla popřát k svátku, Eduard je podobné jméno.

Chtěla jsem se zeptat, máte vy osobně nějaký zážitek z minulého života? Já jsem prožila asi třikrát situaci, kterou jsem si vysvětlila existencí předešlého života. Pamatuji si živě jen na jednu, z dětství. Byla to obyčejná příhodička, která trvala několik sekund. Silné uvědomění, že tohle přesně už jsem jednou prožila.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

19. 3. 2010 9:50
Re: Otázka.

Kdepak, já jsem teoretik, nic, co bych mohl nazvat vzpomínkou na minulý život osobně neeviduji. Co popisujete je nejspíš deja-vu, vysvětlení těchto stavů se liší, je pravda, že jsou poměrně běžné.

-

Jednu dobu jsem se zabýval myšlenkou na hypnotické prozkoumání vlastních minulých životů, ale zavrhl jsem to, opravdu to nemusí být úplně dobrý nápad, trochu se obávám efektu Pandořiny skříňky.

-

Mimochodem, Edmund má svátek 20. listopadu. ;-)

0 0
možnosti
T

Tonička

17. 3. 2010 18:53
Informace z minulých životů máme uloženy v podvědomí

Napovrch mohou útržky vyplynout v meditaci i ve snu. Čím vším jsme prošli v předchozích reinkarnacích máme pochopit pozvolnou a nenásilnou cestou nezabředávající do jednotlivostí, jen tak získáme nadhled nad skutečností a pochopíme bečasovost či věčnost naší existence.V

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 3. 2010 19:13
Re: Informace z minulých životů máme uloženy v podvědomí

To je jeden z možných názorů. Já nevím, kde je vlastně uloženo podvědomí, takže nemůžu soudit, co je v tom podvědomí uloženo. :-/

-

Já jsem napsal jen ten model, který mě nejvíc zaujal. Možná bych měl někdy posbírat více takových modelů a porovnat je, bylo by to určitě zajímavé, i když pracné.

-

V tuto chvíli se pokouším zabývat spíše faktem, že minulé životy vůbec existují. Pokud toto nebude co nejdůkladněji prokázáno, veškeré modely stavící na reinkarnaci jsou jen zajímavými myšlenkovými cvičeními bez reálnách základů.

0 0
možnosti
O

ondulino

17. 3. 2010 10:47
reinkarnace.. opravdu vite co to je?

Problem reinkarnace je ze mnoho lidi vubec tomuto terminu nerozumi. Kdyz si reknou ja vetsinou si predstavi svoje soucasne telo... protoze sami se ze soucasnym telem identifikuji. Jakmile dosahnete znalosti oddelitelnosti duse, atmanu od tela, je vam vlastne uplne jedno co za telo jste mel v jinem zivote. Lide na tom  baziruji, podle me je to sum fuk.... starej se o svuj duchovni vyvoj ted, zij v pritomnosti, nema cenu patrat co bylo v minulosti. Staci si uvedomit, ze za soucasny stav naseho zivota jsme odpovedni my sami a to nasimi skutky a myslenky. No tak to vidim ja :-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 3. 2010 11:06
Re: reinkarnace.. opravdu vite co to je?

Pro mě jsou vzpomínky na minulé životy argumentem pro to, že existuje něco, co přesahuje představu člověka jako hmotného těla. Opravdu nerad přijímám nějaké nepodložené konstrukce o duších a bozích. Ale toto je cosi, co mě nutí nezavrhovat úplně všechny tyhle konstrukce jako nepodložené. Je to něco, co je může vázat k našemu světu. Samozřejmě to nic neříká o tom, která z těch konstrukcí je nebo není pravdivá. Jen to říká, že někde opravdu je něco víc, čemu nerozumíme.

0 0
možnosti
X

xs123

17. 3. 2010 9:32
Cvoci!!!

Povídám to pořád. Co blogger, to cvok!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 3. 2010 9:43
Re: Cvoci!!!

Takže nečetl jste o reinkarnaci nic? ;-)

0 0
možnosti
K

krejcos

17. 3. 2010 9:23
reinkarnace-příčiny

Když se člověk narodí, není to nepopsaný list papíru, každý se rodí již s určitými schopnostmi nebo předpoklady pro ně, a to je hlavním argumentem zastánců reinkarnace, podle kterých tyto schopnosti nebo karmickou zátěž každý získal v minulých životech. Podle mě jsou to ony hřivny, které Bůh dává každému člověku do života. Na reinkarnaci již nevěřím, Bible hovoří o smrti jako o ukončení existence člověka na Zemi. Pokud jde o různé regresní terapie, tady se člověk dostává do stavu, kde do jeho vědomí mají možnost zasahovat síly sloužící někomu jinému než zrovna Bohu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Kdo z nás ví, kým doopravdy je? Já ani nevím, kým bych vlastně chtěl být, a docela by mě zajímalo, kým jsem kdy pro koho byl...

Věříte na reinkarnaci?

Seznam rubrik