Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aretta

23. 3. 2012 18:35
Zajímavé!

0 0
možnosti

jafava

21. 3. 2012 10:48
Dokud lidé nebudou v plné míře využívat svého volebního

práva, ale jenom v "hospodách" nadávat a kritizovat, k žádné pozitivní změně nedojde.

Vadí mi to věčné brblání na "ty, kteří za to můžou", když brblající sám není ochoten udělat nic, ani jít k volbám a zamyslet se, koho bude volit. To obligátní "já k volbám nechodím, stejně to nemá cenu" je strkání hlavy do písku a neoochota k zodpovědnosti za veřejné dění.

Jít se vykřičet na nějaký plácek spolu s dalšími brblaly, skrýt se v davu, to je velká bolest našich občanů. Jen lidé typu pana Popelky jsou schopni se osobně prezentovat, ale to je kontraproduktivní. A už se také objevují samozvaní "vůdci lidu", kteří chtějí sjednotit ony nepovedené občanské iniciativy pod svá ochranná křídla a v čele deprivantů se chopit moci - vždyť co jiného sdělil v televizi pan odborář Zavadil? Možná jsou i jiní, možná pan Babiš či jiný dosud se nijak neprojevující jánošíkoid. Bůh ochraňuj českou republiku!

Každý ví, co nechce, ale ví někdo, co chce? Je schopen vypracovat koncepci realizace, ne jen nástinu??

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

21. 3. 2012 10:57
Re: Dokud lidé nebudou v plné míře využívat svého volebního

Já jsem vypracoval koncepci systému, teď dělám na pilotním projektu. ;-)

-

Pochopte, že pokud je špatný volební systém, jakoli vysoká volební účast nemůže systém spravit. Porouchaný autobus nespravíte tím, že budou obsazena všechna sedadla. :-/

0 0
možnosti

Ottis300

21. 3. 2012 10:00
Určitě je to rozumná úvaha

ale musím přeci jen opět podotknout to, co se v různých diskuzích a různých obměnách objeví, i když ne zas tak často: obraz politické scény je jen obraz společnosti. To, že nám média nebo jiní "dobrodinci" nějakou neřest nebo průšvich politiků objeví, je jen díky tomu, že se na to soustřeďují a vyhledávají to. Čím více hlouběji, tedy níže do společnosti, tím více ten zájem ubývá, není tolik zajímavé a politicky použitelné ve vyšší politice, že Franta z Horní Dolní dostal zakázku od svého kamaráda na městském úřadě a očekává protislužbu. Atd., atd. Má to však ve skuetčnosti stejný rozkladný dopad na společnost, třebaže to média nevytrubují. Jsou to sice drobnější prohřešky, ale jejich hodně a zdraví společnosti kazí stejně jako méně časté, ale větší korupční nebo jiné maléry tam nahoře. Je to v hlavách lidí, přiznejme si to. Pokr.

0 0
možnosti

Ottis300

21. 3. 2012 10:00
Re: Určitě je to rozumná úvaha

Dědictví minulých desetiletí. Materiální rozvrácení se dá napravit relativně rychle, ale setrvačnost v myšlení lidí přetrvává generace. Jedině prudký společenský zlom by mohl něco radikálně zvrátit. Ale to si nikdo asi nepřeje.

0 0
možnosti

Chytry.Levicak

21. 3. 2012 10:00
autore budte rád

že aspon po této výzvě lidé vyšli do ulic.jinak by tam ani nebyli

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

21. 3. 2012 10:07
Re: autore budte rád

Já nepotřebuji lidi v ulicích. Já potřebuji změnu k lepšímu. 

-

V roce 1948 taky vyšli lidi do ulic. ;-(

0 0
možnosti

Žadatel

21. 3. 2012 0:05
No jo, ALE

kdo tu platformu vytvoří a kdo připravené návrhy alternativních politických systémů schválí ?;-)

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

21. 3. 2012 0:27
Re: No jo, ALE

Chápu. Jenže je tu jeden podstatný rozdíl - k vytvoření platformy nepotřebujete nic jiného, než zaručené právo na shromažďování. A k výběru alternativy zase nepotřebujete žádný mandát. Ten mandát musí získat uvedené hnutí tím, že předloží vybraný návrh veřejnosti. Pak buď toto hnutí v následných volbách získá mandát k prosazení návrhu, nebo ho nezíská. Tedy vše transparentní, maximálně demokratické a v souladu se zákony.

-

Holešovská výzva požaduje odstoupení platně zvolených představitelů a navíc požaduje, aby tito platně zvolení představitelé schválili návrhy, které nikdy neměli ve svém programu. Tedy vynucuje si bez jakéhokoli mandátu kroky, které přísluší někomu jinému, namísto aby se pokoušela nějaký mandát ke svým návrhům získat.

1 0
možnosti

zmat

20. 3. 2012 23:39
holešovskou výzvu

jsem si na jejich stránkách pečlivě přečetl, vyslechl jsem v Hyde parku pana Popelku.

Resume - děkuji, beze mne.

2 0
možnosti

Lev-__z--_Rožmitálu

20. 3. 2012 23:18
už jsem chtěl kritizovat

pak jsem to přeci jen dočetl

nicméně musím říct že to jsou jen kecy zatímco dluh roste politici zhoršují ekonomickou situaci a kradou to vše nerušeně dál

kecat to v čechách šlo vždycky na jedničku ted jsou podstatné činy prostě jít na to násměstí a zúčastnit se

kecat co dál můžeme až se něco změní

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

20. 3. 2012 23:42
Re: už jsem chtěl kritizovat

Já prostě myslím, že demonstrovat by se mělo za něco, ne proti něčemu. Takže až bude nějaký smysluplný cíl, za který bude stát za to demonstrovat, tak se na to náměstí vypravím.

5 0
možnosti

ataknevim

20. 3. 2012 22:40
odstoupení prezidenta Václav Klause pro ztrátu důvěry

To je fakt. To naprosto deklasuje a znevažuje tu holešovskou výzvu, i když ji osobně respektuju.   Ti lidé se snaží, proti většině, prosadit něco co je štve. To prostě nejde, a i když se zdráhám pro ně použít výrazu ulice, tak tento požadavek je do pozice silové ulice staví. Oni prostě spletli páté přes deváté. A že pár navedených sprosťáků programově dehonestuje prezidenta republiky, ještě neznamená, že budu požadovat jeho odstoupení, když za ním stojí většina. To je problém naší demokracie, že navedené skupinky silově prosazují něco, s čím je většina spokojená.

2 0
možnosti

Alechin

20. 3. 2012 22:21
zajimava myslenka

diky za ni

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Kdo z nás ví, kým doopravdy je? Já ani nevím, kým bych vlastně chtěl být, a docela by mě zajímalo, kým jsem kdy pro koho byl...

Věříte na reinkarnaci?

Seznam rubrik