Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TKN

ta, která nejsem

19. 12. 2010 3:09
Golf jsem hrála ve Skotsku

kde hřiště není třeba moc upravovat a potkáte na nich instalatéra i univerzitního profesora. Potom jsem zašla na hřiště na Karlštejně a musela jsem odejít, protože poslouchat ty namyšlené zbohatlíky prostě nešlo. Všeobecně se golfovým hřištím vyhýbám, protože je mi odporné to plýtvání vodou (třeba ve Španělsku a Portugalsku), znásilňování krajiny a její otravování hnojivy a přípravky proti hmyzu. Golfové hřiště je zavražděná louka.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

19. 12. 2010 7:34
Re: Golf jsem hrála ve Skotsku

Karlštějn je opravdu o něčem úplně jiném než Skotsko. Zabloudila jste, já se také určitým hřištím vyhýbám. 

-

Golfové hřiště může být z pohledu ekologie zlo i dobro. Záleží na tom kde a jak se vybuduje. Jsou hřiště, udělané rekultivací skládek, i u nás jsou hřiště přírodní jako ve Skotsku (akorát tu trávu nespásají ovce). A jsou samozřejmě hřiště postavené na poušti, do kterých se lije voda horem dolem. Opravdu je nesmysl hodit všechna hřiště do jednoho pytle.

-

Je také potřeba si všimnout alternativ. Srovnejte hřiště (podle vás znásilněnou louku) s polem (to je louka umučená k smrti?) nebo stavebními parcelami (pohřbená louka?). Nebo takový park, není to také znásilněná louka? Golf není horší než uvedené věci, ale ochránci přírody se proti němu profilují, protože je to pohodlnější bojovat proti skupince golfistů než třeba proti zemědělcům nebo EU, která nás přiměla osázet obrovslé plochy řepkou olejkou. To je ekologické? Co na to bývalá louka?

0 0
možnosti
C

carolusI

18. 12. 2010 23:50
.

Golf se mi celkem líbí. Jenže lidi kolem mi jsou protivní. Nejspíš si udělám vlastní  hřiště. A nebudu tam pouštět žádné celebrity.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

19. 12. 2010 7:21
Re: .

O tom, že si postaví vlastní hřiště, přemýšlí v určité fázi naprostá většina golfistů. ;-)

-

Ale obvykle se ukáže, že je jednodušší najít hřiště, kde jsou lidi fajn a v pohodě. A obvykle jsou to ta levnější hřiště, kde si na nic nehrají a golfem se opravdu baví. R^

0 0
možnosti
EF

_sluníčko

18. 12. 2010 12:00
Letos

jsem chtěla využít té akce (teď honem nevím, jak se jmenuje) na propagaci golfu, nevyšlo mi to, takže závazek do příštího roku.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 12. 2010 12:21
Re: Letos

Myslíte Hraj golf změň život? http://www.hrajgolfzmenzivot.cz

-

Snad to bude i příští rok, nejsem si jist, protože s tím nebyly všude jen pozitivní zkušenosti. Doporučuji nečekat na termín dne otevřených dveří, pohled přes tyto náborové akce může být zkreslující. Lepší je udělat si první dojem mimo podobné termíny. Najděte si na cgf.cz blízké hřiště s přijatelnými cenami (na drahé hřiště nemá smysl jezdit, pokud víte, že si nebudete moct dovolit platit tamní poplatky) a zavolejte na recepci, kdy je vhodné přijít na prohlídku hřiště. Obvykle je možné domluvit si, aby se vám při první návštěvě někdo věnoval, kdo vám ukáže co a jak.

-

Den otevřených dveří je pak příležitost si vyzkoušet golf bezplatně, pokud nemáte nějakého známého, který se golfu věnuje, je dobré mít aspoň napoprvé trenéra, který vám řekne jak držet hůl a podobné detaily. Jinak je trenér docela drahá záležitost a bez nějaké rady se člověk jen zbytečně trápí.

0 0
možnosti
H

hahasverus

18. 12. 2010 11:39
Dobrý nápad

vyměnit chalupu za golf. Nevadí mně ten vzorek multimilionářů na golfovém hřišti, ale ty jejich kecy, kdo to má poslouchat, a přitom si aktivně odpočinout?

http://kultura.idnes.cz/bartoska-sel-na-green-se-slivovici-knazko-s-doutnikem-pd2-/zpr_mff.asp?c=A080709_234232_zpr_mff_kot

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 12. 2010 11:56
Re: Dobrý nápad

To je přesně to, o čem píšu. Věřte nebo ne, hraju golf víc než 15 let a za tu dobu jsem nikdy nehrál s nějakou celebritou. Jednou jsem málem trefil míčkem tehdejšího pražského primátora Koukala a jednou jsem viděl odpalovat do autu tehdy poslance za ODS Langera. ;-) S multimilionáři jsem hrál párkrát, spíše omylem.

-

Naprostou většinu her člověk odehraje s lidmi, které dobře zná a kteří mu vyhovují. S přáteli, které si na golfu udělá mezi lidmi s podobným založením nebo kteří ho ke golfu přivedli (nebo které přivedl ke golfu on). R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Kdo z nás ví, kým doopravdy je? Já ani nevím, kým bych vlastně chtěl být, a docela by mě zajímalo, kým jsem kdy pro koho byl...

Věříte na reinkarnaci?

Seznam rubrik