Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Dale Cooper

28. 4. 2010 10:44
Trošku mimo

Jen stručně: Zdá se, že jste příznivcem nástupu oligarchie. Víte vůbec, že nepřímé zdanění působí degresivně? Říkají vám něco slova jako rovné příležitosti?

Vámi navrhované změny by jen zvýraznily dědičnost majetku a postavení, čímž bychom se vlastně vraceli do časů šlechty a dědičných titulů. I když je pravda, že podobný trend je v západním světě přítomen již zhruba od konce 70. let minulého století, tak si nemyslím, že je třeba to ještě urychlovat - tedy pokud si nepřejete nějakou další revoluci. Kromě toho, nepřímé zdanění se dá také nejlépe obcházet - a nemám tím na mysli koncového spotřebitele.

Toto je jen klasická ukázka ekonomického myšlení naprosto odtrženého od společenosti. Chybí vám trocha všeobecného přehledu. Ono totiž není vše jen o výši růstu HDP.

Mimochodem, koukněte třeba na daňový systém Švédska - nejjednodušší na světě...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 4. 2010 13:22
Re: Trošku mimo

Oligrachie je VLÁDA bohatých. Já jsem zastánce demokracie. To ovšem neznamená, že když nechci upřednostňovat bohaté při přístupu k moci, že bych automaticky podporoval jejich okrádání. Myšlenka, že bohatí by měli platit speciální daň za to, že jsou bohatí, mi připadá nebezpečná. Po mém majetku nikomu nic není.

-

Rovné příležitosti si představujete jak? Že pravidelně čas od času všechno všem seberete a necháte je začínat od nuly?

-

Tváříte se, jako by dědičnost majetku byla něčím špatným. 8-o Proč bych nemohl vše, co jsem nashromáždil, předat svým dětem? Kvůli nějakým "rovným příležitostem"? O dědičných titulech tu opravdu neuvažuji, jak byste si představoval, že by změna daňového systému zavedla dědičné tituly? 8-o

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

28. 4. 2010 9:18
Reaguji na první větu

Občané neovládají nic, nanejvýš to, jaké xichty se objeví tam nahoře. Zásadní změna není z principu do příští revoluce možná.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 4. 2010 9:28
Re: Reaguji na první větu

Demokratický systém voleb umožňuje teoreticky téměř jakoukoli změnu politiky, kterou bude většina lidí doopravdu chtít. Jde jen o to, že lidé chtějí mnoho nejrůznějších věcí, takže se z nich neuskuteční žádná. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Kdo z nás ví, kým doopravdy je? Já ani nevím, kým bych vlastně chtěl být, a docela by mě zajímalo, kým jsem kdy pro koho byl...

Věříte na reinkarnaci?

Seznam rubrik