Kult instagramových matek

Je to tu dnes a denně. Jakmile nedáš fotku svýho dítěte na instagram, jako bys nebyl. Především to musí být z dobrýho úhlu, naaranžovaný a bez chyby. Hlavně nezapomenout na hashtag jaký značky oblečení a dudlíku dítě na sobě má!

Do nikoho se nenavážím, jen je to výsledek mýho pozorování za poslední 3 dny, co se vlastně děje na instáči pořád dokola.
Jsem ve věku, kdy 90% mých kamarádek, příbuzných a známých mají děti, takže asi chápete o čem ty instastories jsou. Nemluvím o FB, kde jsou jen děti a ve světlých chvilkách nějaký štěňátko.
Třeba můj mozek taky přepne a budu šišlat, denně svoje dítě natáčet a publikovat jeho nezajímavý fotky úplně všude. Ne, nemám dítě, takže tomu nerozumím. Ne, nemusím tyto lidi sledovat, když se takto svobodně vyjadřuji. Prosím všechny vztahovačné matky, aby zavřely tento web a nečetly dál.
Zpátky k instagramu a denním rituálům insta matek:
1. naaranžovaná snídaně, eko/bio/raw/vegan/pet, kids friendly/homemade
2. fotka snídajícího dítěte, než začne snídat, protože pak je ušmudlaný a to nezachrání žádnej filtr
3. dítě si hraje a matka ho šišlajícím hlasem chválí, jakoby právě objevilo lék na rakovinu
4. procházka v parku a póza č. 37546, kdy se matka drží madla kočárku a nechybí hashtag značky kočárku, aby ostatní matky viděly, že ona na to má!
5. další fotka nezobrazuje dítě, ale většinou kelímek se smoothie či kafem. Všechno eko/bio/recycle
6. zkušenější matky si zvládnou udělat perfektní make up, když zrovna jejich lásenka spí a pak si spolu cvaknou fotku před zrcadlem. Lásenka vyspaná do růžova, třebaže to trvalo 45 minut dítě přemluvit, aby se usmálo.
7. nohy na stole, sklenička vína a matka přeje všem dalším matkám hezký večer
Proč někdo nevyfotí hromadu prádla, bordel v kuchyni, neustlanou postel a prostě neřekne na férovku, že ten jejich malej satan není dokonalý dítě jako ty z reklamy na plínky, dětskou výživu a kosmetiku. Proč se matky schovávají za naaranžovanýma, vyfiltrovanýma fotkama a snaží se být na oko dokonalý. Proč značka kočárku určuje jejich společenský status a když dítě nemá čepičku Elodie details, jako by nebylo.
Zajímalo by mě, kolik matek skutečně vidělo se svoje dítě smát i jinak, než přes displej telefonu, protože ho opět natáčí nebo fotí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikola Dzurianova | středa 25.4.2018 20:12 | karma článku: 33,49 | přečteno: 1805x
  • Další články autora

Nikola Dzurianova

Sexuální turismus

30.6.2018 v 11:11 | Karma: 42,92

Nikola Dzurianova

Zanzibarská kudla do zad

14.6.2018 v 9:53 | Karma: 37,62

Nikola Dzurianova

Instagram jí první!

12.5.2018 v 12:51 | Karma: 29,16