Diskuse

Václav Havel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nádhera, tak dojemně nepsal ani Pavel Kohout v 50. letech o Leninovi. Ale taky pak z toho vyrostl:-)

2 0
možnosti
JM

No na svůj idealismus máte, chlapče, vzhledem ke svému věku, nárok, jen nesněte příliš dlouho, aby to probuzení nebylo zároveň tvrdým pádem na zem.

Doporučuji si přečíst Analýzu 17. listopadu pana Dolejšího, kterou napsal myslím na podzim roku 1990, tedy necelý rok po plyšáku. On sám zemřel, přestože komunisty persekuovaný disident jako Havel, v zapomnění o cca 10 let později, protože odmítal přejít s přechodem do jiné reality ze života v pravdě (odmítání reálného socialismu) do života ve lži (báchorka o spontánní sametové revoluci). Pokud k tomu materiálu budete přistupovat s otevřenou myslí a budete o tom přemýšlet (včetně jeho predikcí, jimž se dá vytknout jen jedna věc a to, že se udály mnohem rychleji než předpokládal), tak možná pochopíte, že je všechno úplně jinak a že globální moc se vždy postará aby její nejvěrnější služebníci, byť by se jednalo o nejhanebnější z hanebných, byli po zásluze odměněni a medializováni. K čemu jinému by byly všechny ty ceny a čestné doktoráty, které udělují stovky a možná tisíce nadací a univerzit po celém světě. A proč to ta moc dělá? No, aby se vždy našlo dost zmetků, kteří vymění slávu a bohatství a vliv za službu ďábelskému zlu.

Jediné, co se dá panu Dolejšímu vytknout je, že podlehl té báchorce o židovském spiknutí za ovládnutí světa. Ale to je potřeba brát s rezervou, protože měl omezené informační zdroje a přesto dokázal pochopit mnohé a velmi přesně. Ona ta realita, jak už je dnes vidět, je mnohem košatější.

http://www.policejniveteran.cz/files/Anal%C3%BDza%2017.listopadu%201989.pdf

1 2
možnosti
PS

P49e23t58r 29S46k25á47c51e77l

8. 10. 2015 23:30

Zrovna na netu koluje email, kdo že je nejpřekládanější autor:

Pan Havel - jeho knihy se překládají ze skladu do skladu. Jak jsem koupil, tak prodávám.

4 1
možnosti
JR

J66a35r30a 29R55a98n53k

10. 10. 2015 0:55

Mylite se, ale pokud zijete jen tam doma, jak byste mohl vedet, neumite ani zadne jine jazyky:

http://www.vhlf.org/news/wendy-willis-on-havel-a-life/

0 0
možnosti
LH

Je zajímavé, že všichni modří ptáci vyskakují, že seriály a filmy z let socialismu jsou poplatné době a přesto je všechny televize donekonečna opakují (jak se tenkrát Železný na Nově dušoval, že "MAJORA ZEMANA" NIKDY!!!!, že je to komunistický seriál a v této době ho protočily už všechny televize). Pročpak neopakují hry Havla, když byl přece zakázaný a jeho hry také (je natočená Audience a Zahradní slavnost). Nebude to tím, že na jeho hry se NEDÁ koukat a jelikož televize koukají na sledovanost a na tyto hry by nikdo nekoukal (a tudíž by nebyl ani příjem z reklam), tak se všechny televize BOJÍ zařadit tyto bláboly do svých programů?

0 1
možnosti
PS

P75e86t75r 69S59k13á58c15e63l

8. 10. 2015 21:14

Bohumír Šimek 31044

Nikdo není jen svatý, ani jen ďábel. Proč to také nevyvažuješ? Proč nechceš vidět celého člověka?

..."""...

Máte pravdu, skutky přesvědčují, že? Takže se ptám, jaké skutky, tedy fakta jdou za panem Havlem?

1. Nitky Stb vedou do Slušovic - druhý den do JZD nastoupilo 400 kontrolorů s cílem "něco" najít. Pan Čuba otrávený raději JZD rozpustil.Pokud by JZD dnes fungovalo, 14 mld Kč by měl stát příjem.

2. Zrušíme zbrojovky, řekl "A". Ale zapomněl říci "B". Kde vezmou práci živitelé rodin? Trh se zbraněmi ve světě ochotně převzala, zaplnily naši mezeru firmy Francie a další zbrojovky států, našich tzv. "spojenců".

3. "Humanitární bombardování", k tomu není co dodat. Výsledkem je Kosovo.

4. Postoj ke skandální privatizaci, od pana Havla žádný neznám. Asi i jemu nevadilo, že zkrachovaly světově proslulé značky - ČKD, Tatra, Poldi, Zetor. Posledně uvedená firma ještě v roce 1990 vyvážela traktory do 80. zemí světa. Dokázal to se svým kolektivem Ing.Chalikov (95), nedávno zesnulý Pan ředitel, kterému někteří dnešní šéfové firem nesahají ani po kolena. Tím nechválím politický systém před rokem 1989, i Ing.Chalikov musel mít "červenou" knížku. Dělal si kapitalismus v socialistických podmínkách.

5. Nedávno "Reportéři ČT" odvysílali informaci, jak pan Havel zoufale hledal v zahraničí investory, kteří by renovovali Barrandovské terasy. Zchátraly totiž jeho vinou, nedokázal se ani postarat o zděděný majetek po svých úspěšných předcích. Takže by vlastně ani neuřídil ani malou firmičku.

Všechny skutky tvárného pana Havla velmi vyhovovaly našim tzv. "spojencům", těm za mořem zvláště. Proto i jemu odhalili bustu. Závěr - počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) se od našich tzv. "spojenců" napálit nenecháme. Vždy nás hodili přes palubu s jasným cílem - ekonomicky nás srazit, aby jejich firmy mohli nastoupit za nás na světový trh. Něco podobného se děje nyní, ale jinou formou. Na tisící podobu zla tisící najdeme lék - J.A.Komenský. Zdravý rozum nakonec zvítězí...

3 2
možnosti
Foto

Osobně jsem jej neznal, protože já jsem alkoholu neholdoval. Podle pana Černého, který s ním současně chodil do tanečních, tak obtloustlý Venda býval nejčipernější ze zadavatelů tance u slečen. Ostatní asi dlouho přemýšleli, jakou vybrat, ale on už běžel! Venda otevřel cestu k demokracii,  což potvrdilo jeho ideu, ale zároveň podlehl aureole USA, jako státu plného demokracie. Nevšiml si však, jak federální instituce ničí jejich prostředí, jak neustále vyvolávají nové války v zemích, které mají přírodní zdroje a nechtějí je věnovat USA. Kvůli těmto zdrojům zavraždili i téměř 4 000 Američanů 11. září 2001, a svedli to na 19 Arabů, kteří neuměli letadlo ani nastartovat. Na idnes v mém blogu je v 50 článcích vysvětleno 10 potřebných technologií z jejich armádního zpravodaje FASU, který jste mohli deset let číst. Česká televize však by chtěla oponenta možného programu, jenže jej nelze sehnat, protože ze tří tisíc vojenských vědců je vázáno přísahou! Jinak by špatně dopadlo, jako 35 dosud zavražděných svědků!

1 2
možnosti
JH

Přečetl jsem potěšeně.Myslím sem jsem psal o Žantovského životopisu Havel. Pokud jste nečetl, doporučuji. Havel byl člověk a každý člověk dělá chyby.Dělal je jistě i on a zdejší"zapšklíci" je rádi přepočítávají.Važte si dál toho kvalitního Čecha a pište dál.R^

2 2
možnosti
Foto

Jméno Havel jsem před revolucí viděla napsáno na zdi Prioru v Brně. Klidně přiznám, že mi nic neříkalo. Mám ráda světovou literaturu, historické knihy a dobré detektivky, ale o jeho dílech jsem nikdy neslyšela. Později jsem se pokoušela do některé knihy začíst, ale bohužel nedostala jsem se nikdy přes první kapitolu.

 Ideály ty měl, to je pravda. Krásně hovořil o budoucnosti která nás čeká, o pravdě a lásce která zvítězí nad nenávistí. Nebudu citovat jeho další pozitivní myšlenky, ty už tady napsali jiní.

Bohužel, něco se pokazilo, bublina praskla a přišla realita, která nás donutila se začít zajímat také o to, co předcházelo revoluci a jací vlastně byli lidé, kteří stáli při jejím zrodu.

Někdy je dobré otevřít černou skříňku pro zjištění skutečností. Některé údaje nás překvapí, některé vyrazí dech, ale takový je život a je na nás abychom přijali i ty informace, které nesedí našemu naturelu a uměli je použít k svému poznání. :-)

2 1
možnosti