Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, máte pravdu. Uprchlická krize je zkouškou našeho chápání. A Vy jste ostudně propadl. 

--- 

Mimo češtiny byste mohl procvičit i trochu počtů. Populační přírůstek v Africe je takový, že každoročním přijetím pár (desítek/set) tisíc nájezdníků do Evropy tlak ani trochu nezmenšíte.

5 0
možnosti
Foto

Karma za schopnost empatie a ochotu přemýšlet. 

Nemusím souhlasit se všemi Vašimi názory, ale ta první věta platí.

1 0
možnosti
Foto

K69a93r14e93l 98M69á98d84l34e

22. 6. 2015 21:44

Mladý muži, jestli jsem Vás správně pochopil, tak nebýt Islámského státu, byli by všichni muslimové učiněná zlatíčka a žádný radikál či xenofob by neměl čím strašit nemyslící davy.

Za sebe říkám muhehe a Vám doporučuji, ABYSTE (nikoliv ABY JSTE!) se místo politice věnoval raději češtině.

8 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že většina Čechů, kteří sami ještě nedávno emigrovali na Západ (a často právě z ekonomických  příčin, ač to maskovali vznešeně znějícími důvody jako hledání svobody a únik před politickou perzekucí), se nyní negativně staví k jiným uprchlíkům, z nichž mnoho utíká před bombami a hladem, tedy prchají z podmínek nesrovnatelně horších, než jaké jsme zažili a které si jen těžko umíme představit.Na druhé straně  nikdo nechce aby Evropu zaplavila vlna hladových a zoufalých lidí, protože jak známo, zoufalí lidé dělalí zoufalé věci, a mnozí z nich nemají co ztratit a než by se vrátili, jsou logicky schopni čehokoliv.

Problém se musí řešit (vlastně měl se řešit už před lety, teď je poněkud pozdě) přímo na místech, ze kterých utíkají-kdo žije v bezpečí a pohodě, nepotřebuje opuštět domov a riskovat přitom ztrátu života. Jen za letošek se při plavbě po Středozemním moři utopily stovky uprchlíků. Přitom z historického pohledu to byli naopak Evropané, kteří před staletími houfně táhli do Afriky, aby tam zakládali kolonie, obyvatelstvu vnutili jazyk, přiměli je přijmout křesťanství a těžili z místního nerostného bohatství. Ale i dnes většina nadnárodnostních společností nechutně drancuje tamní zdroje zatímco místní lidé dřou za směšný peníz. Kvóty jsou nesmysl, ať se o uprchlíky starají právě ty státy, která tam kdysi měly kolonie a nesmírně se tak obohatily. Když budu léta lézt k sousedovi na zahradu a sklízet mu úrodu, musím počítat s tím, že to bude mít jednou důsledky.Většina z uprchlíků stejně chce radši do Británie nebo do Francie, fancouzsky a anglicky  se učit museli, tak pochybuji, že by se chtěli usadit právě u nás, asi by to spíš brali jako trest. Neíbí se mi také, že hodně lidí ke slovu muslim automaticky přiřadí terorista. To je zjednodušené generalizování.

2 2
možnosti

T41o75m47á66š 70P30í75c78l

22. 6. 2015 21:56

Jojo, ti vyhladovělí chudáci, co se sotva drží na nohou a nezbylo jim na víc než pár značkových triček a iphony se ženou v člunech za záchranou holého života, zatímco jejich ženy, děti, matky a babičky si v té válkou sužované zemi vyloženě vrní blahem. Ach jo, to je pořád dokola.

9 0
možnosti

A39d65a92m 68R78y55c56h78l80ý

22. 6. 2015 21:28

A proto ti chudi africti imigranti co tu jsou vytahují iphony a shání připojení k internetu? ?

3 0
možnosti
Foto

to mi připomíná jak se hned po Sametovce mnozí západní turisté podivovali, jaktože ti chudáci ze zaostalého východního bloku (tedy my) vědí co je pračka a barevná televize a vědí co je počítač

1 0
možnosti

Jen tak dál, a autor se možná jednou stane slavným mírotvorcem. Asi jako Chamberlain.

4 0
možnosti
Foto

Chudák autor, takový cejch si nezasloužil.

8 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Student

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články