Lynč o páté

Každý už o tom ví, někdo to četl v novinách, někdo slyšel v rádiu, někdo viděl v televizi. Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi byl dopaden, zabit a pak vystaven… dopaden, mučen a zabit… zabit, nalezen a …. To je jedno přeci, HURÁ, ALLÁH AGHBAR.

Gaddafi byl diktátor, pravděpodobně sponzor teroristů, trestal, vraždil, mučil a trest si zasloužil. Ale to co nám bylo skrze média nabídnuto? Je mi líto neviděl jsem vykonání spravedlnosti. Viděl jsem lynč, neviděl jsem radost z nabyté svobody, viděl jsem mstu a nenávist. Neviděl jsem smrt tyrana, viděl jsem mučení člověka.

Zhnusení, to je to co cítím. Nad tím co se stalo a nad tím jak je to prezentováno. Je možné, že všichni kdo si do Gaddafiho v jeho posledních chvilkách (a mnoho chvilek poté) kopli, jeho rukou osobně trpěli. Ale volání předních světových politiků, že šlo o vítězství svobody na tyranii, vítězství spravedlnosti nad bezprávím? Ne, je mi líto nemohu souhlasit. Protože tohle ve videích není. Je tam krvácející člověk, který umíral a ti lidé, kteří „prý“ jsou lepší než on, ho nechali umřít. Je tam dav, který má vést zemi k lepším zítřkům a místo toho vláčejí mrtvolu člověka k pobavení ostatních. Je to bezpráví, které bylo oslavováno a utrpení které bylo vysmíváno. Neviděl jsem nic, co by bylo hodno oslavy.

Díky mediálnímu tlaku a politické korektnosti se jistě brzy vše vysvětli a o Lybijské revoluci se bude učit, jako o boji za svobodu kde na konci padl tyran. Ale já už si to budu pamatovat, ta „demokracie“ tam stojí na lynči a vraždě. A ta historie na pokrytectví a lži.

Edit: Činy Gaddafiho odsuzuju, ale věřím, že spravedlnost vypadá jinak.

Autor: Michal Dvořák | pátek 21.10.2011 17:37 | karma článku: 28,91 | přečteno: 1818x
  • Další články autora

Michal Dvořák

Je Babiš Bitcoin?

13.9.2017 v 10:59 | Karma: 8,67

Michal Dvořák

Koho vlastně Zeman nepozval

25.10.2013 v 11:40 | Karma: 16,09

Michal Dvořák

Ten pocit svobody

11.5.2013 v 10:23 | Karma: 5,24