Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
II

moralista

24. 3. 2008 16:24
Antidiskriminační zákon škodí

Diskriminace je přirozená a normální. Když jakožto průměrně hezký český muž oslovím na ulici pohlednou nahodilou slečnu, že s ní chci mít sex, tak mě odmítne. Tedy mne diskriminuje. A je to v pořádku a normální. Nebo snad na základě antidiskriminačního zákona bude mít za povinnost se mnou souložit?

0 0
možnosti
E

EWCZ+

11. 4. 2008 18:10
Re: Antidiskriminační zákon škodí

 No - kdybyste byl nejaky tmavsi a ona bila blondyna, dalo by se to narazit na rasismus ze strany te slecny.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

21. 3. 2008 18:57
skvely novy byznys

Z udajne diskriminace se stane vynosny byznys. Vsehoschopni hajzlove budou kvuli tomuto zakonu moci vydirat o 106 - za lzi jim nic nehrozi a naklady a namaha jdou na hrbet jinym.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

21. 3. 2008 19:25
Re: skvely novy byznys

Jsem si vzpoměl, že na toto mě upozorňoval cca před 5 lety jeden italský bankéř, jak to k nám taky přijde. To u nich přijde albánský imigrant žádat o hypotéku a pak udělá tyjátr, že jí nedostal protože je albánec. Než by se tahali po soudech, radši se s ním nějak "dohodnout".

0 0
možnosti
S

Simd

21. 3. 2008 15:31
Šťastný má pravdu

To je mi tedy logika. Když nelze prokázat, jestli k diskriminaci došlo nebo ne, tak ať to tedy prokáže obviněný! A výslechy na mučidlech nebudou?

Mimoto se mi koncepce diskriminace vůbec zdá celkově pomýlená; neříkejte mi, že se někdo normální bude cpát do pracovního kolektivu, kde ho nechtějí. Dámy z Gender studies si zřejmě pod ideálním pracovním prostředím představují stav, kdy se lidé bojí navzájem se oslovovat křestními jmény, aby je někdo neobvinil z obtěžování..

Jak praví klasik: "Navrhuji společný postup: raz, dva, tři, fujtajksl!"

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

21. 3. 2008 19:01
Re: Šťastný má pravdu

Mucidel nebude treba. Soudy dostanou pokyn myslet politicky korektne a nestastnikum kteri nesvedou dokazat ze se neco nestalo poradne zasoli.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

20. 3. 2008 21:12
Antidiskriminační zákon

je nadbytečný. Diskriminuje každý a má na to právo. Do domu si nepustíte každého a autorka se jistě taky nevyspí s každým, kdo projeví zájem bez ohledu na věk, pohlaví a zdravotní stav. Antidiskriminační zákon by měl platit pro orgány státní i samosprávné, a nic nebránilo vybírat úřednictvo do funkcí anonymně na základě dotazníku, který by zahrnoval jen profesní předpoklady a vzdělání. Šéf by se sice mohl divit, kdo mu to přibyl do kanceláře, ale to by patřilo k věci. Proč mají tyhle ptákoviny platit i pro soukromý sektor? Tam je důležité, jak pracovník zapadne mezi ostatní, jestli se shodne se šéfem, jaký životní styl preferuje. Stát má snahu zmenšovat soukromou sféru na úkor veřejné. Docela mne štve, jak by stát a "neziskové organizace" každému nejraději vlezly až do postele.

0 0
možnosti
G

Gmur

20. 3. 2008 20:46
Konecene to nekdo zretelne vyjadril.

vyborne shrnuto. Nekterym to nedojde nikdy:

" takovém případě by žalovaný musel prokázat, že nediskriminoval. Je to logické, potenciální oběť diskriminace nemůže prokázat, proč jí žalovaný diskriminoval, naopak potenciální diskriminující může vysvětlit, proč se určitým způsobem zachoval a při tom nediskriminoval. Může prokázat, proč určitou osobu např. vyhodil ze zaměstnání nebo nepřijal nebo jí jinak finančně ohodnotil. Pokud k tomu vysvětlení nemá, pak s největší pravděpodobností diskriminuje."

Cili pokud napr. cernoxh dostane vyhazov ze zamestnani, jen proto , ze je cernoch, tak je to diskriminace. POkud je tu treba casta absence, tak to diskriminace neni. jak jednoduche.!

0 0
možnosti
P9

pavel 99

20. 3. 2008 23:28
Re: Konecene to nekdo zretelne vyjadril.

no možná Vám to neprozradili, ale "vysvětlení" není důkaz. Nebo myslíte, že když kriminalista dodá "vysvětlení", že vraždil (pravděpodobně) právě pachatel (nacházel se zrovna někde poblíž), na kterého ukáže, tak to stačí? (No když to tak pozoruji, tak za chvíli to asi stačit bude.)

0 0
možnosti
T

tromi

20. 3. 2008 12:36
jakákoli

neschopná kráva, která vám navíc zatajila kupu dětí, vás bude honit po soudech, protože po ní budete chtít aby něco dělala

0 0
možnosti
P9

pavel 99

20. 3. 2008 17:11
Re: jakákoli

to už může nyní, na to jí stačí ZP. Ani tenhle "superzákon" nepotřebovala.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

20. 3. 2008 9:19
Ten zákon je vyloženě zločinný.

Vůbec není protidiskriminační, ale naopak pro diskriminační, protože zvýhodňuje některé skupiny obyvatelstva oproti jiných skupinám.

Nejšílenější je zvýhodňování majority proti minoritě, tedy žen proti mužům. To je vrchol absurdity, kdy žen je víc než mužů a už dnes mají nesmírné výhody mužům upřené.

0 0
možnosti
G

Gmur

20. 3. 2008 20:47
Kde konkretne jsou zvyhodneny

zeny? ?

0 0
možnosti
LD

strycek_Pompo

20. 3. 2008 9:10
To je fajn

mít firmu, udělat výběrový řízení a pak lítat pět let po soudech kvůli odmítnutejm uraženejm blbům a vysvětlovat, proč jsem si vybral zrovna toho zaměstnance, kterýho jsem si vybral. (Y)

0 0
možnosti
MB

buxus

20. 3. 2008 9:25
Re: To je fajn

Ovšem pokud si nějaká zaměstnankyńě vzpomene, že jste jí sáhl na zadek a Vy včas nezajistíte daktyloskopické stopy a tudíž neprokážete, že ten zadek byl osaháván někým jiným, pak Vás ve vazbě takovéhle prkotiny přestanou zajímat.:-/

0 0
možnosti
MB

buxus

20. 3. 2008 7:55
Mám dojem, že ...

.. se autorka inspirovala komunistickým režimem. Ten měl také volební kvóty - určovalo se, kolik má být ve Sněmovně dělníků, kolik rolníků, atd. Rovněž, když Vám někdo prodal auto nebo domek a pak emigroval, tak Vám to sebrali, protože jste nedokázal, že jste o chystané emigraci nevěděl (tedy spoluviník).

A na takovéhle projekty se vyhazují peníze daňových poplatníků.

0 0
možnosti
DN

DEINONYCHUS

20. 3. 2008 7:35
Je to všechno úlet ...

... zaplať Pán Bůh, že tyto blbosti smete válka. Lidi se mají moc dobře a tak vymýšlí nesmysly. Dřív hospodský, když někdo dělal bordel, ho chytil za prdítko a vyhodil. Dnes když to udělá, tak ten se vrátí zpátky s celou, špatně česky hovoříci tlupou, nebo s nějakou multikulti organizací. Se nedivím, že na každé hospodě u nás je napsáno klubové zařízení. Před verbeží a špínou se musíte nějak chránit ať zákon je nebo není.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

21. 3. 2008 19:04
Re: Je to všechno úlet ...

Neteste se - inkvizice fungovala po staleti a z toho soucastneho sileni se snadno muze vyvinout totalita Hitler hard.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik