Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Hloupa husa

29. 5. 2008 20:06
Manželství

Ať souhlas s interrupcí podepisují jen ženatí. Ti se před oltářem zavázali, že jsou se svou ženou jedna bytost v dobrém i zlém - tak ať klidně nesou zodpovědnost i při potratu. Nevdaná žena o sebe pečuje samostatně.

Stejně by se namnožili otcové neznámí.

KDU-ČSL svými názory patří do starobince (a chudobince) :-/

0 0
možnosti
JH

Jaroslav Hašek

18. 4. 2008 14:33
Přerušení

takové přerušení lidové strany - to by nebylo marný;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
S

Semper2

19. 4. 2008 14:47
Re: Ani to nezkoušej doudruhu...

Tak to máš marný soudruhu -to nedokázali ani komunisti se svýma lágramaRv

0 0
možnosti
L

Luborka

18. 4. 2008 11:49
Strategie

Zaujalo mě, že jste ředitelka strategického plánování.  Takže jistě budete souhlasit, že každý dobře promyšlený plán má své výhody. Běžně lidé chtějí výhody a také je využívají všude, kde to jenom jde. Jestli je těhotenství nevýhodou, tak proč je potíž přijmout opatření, které by mu zabránilo? K tomu zákonu, nevím přesně jak zní, ale rozhodně bych tam přidala klauzuli, že tento podpis potencionálního otce by měl být uskutečněn před aktem a bylo by rozhodně strategické, pokud by tam bylo také uvedeno, co se bude dít následně pokud nesouhlasí a co pokud souhlasí. Je to v podstatě skoro jako předmanželská smlouva. Prostě víme do čeho jdeme. Připadá mi to jako výhoda.

0 0
možnosti
L

Luborka

18. 4. 2008 11:52
Re: Strategie

Jo, ono je to vlastně všechno jenom o tom, že by se lidé nejprve zastavili a přemýšleli jestli to vůbec chtějí. Možná by si uvědomili, že ten s kým se chystají užívat si je v podstatě někdo jiný, než jakého si představovali.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

18. 4. 2008 11:40
Ta věc je v zásadě velice jednoduchá.

Počaté dítě je buď osoba - a pak má právo na život, nebo je věc - a pak někomu patří.

Pokud patří matce, může si sama matka rozhodovat, co s tou věcí udělá, ale nikdo jiný není povinen jí na udržbu té věci přispívat. Žádné alimenty.

Pokud ta věc patří matce a otci společně, pak nemůže matka sama rozhodovat, ale musí rozhodovat oba spoluvlastníci společně. Oba mají stejná práva i stejné povinosti.

Otec se nemůže stát otcem při porodu. Může se jím stát jedině početím (nebo adopcí soudním rozsudkem). Když je otcem od početí, tak má také rodičovská práva a povinnosti od početí. Ne od narození - s tím už otec nic společného nemá, to je záležitost mezi matkou a dítětem. Od narození nemohou vznikat otcovská práva ani povinnosti.

0 0
možnosti
M

mak24

18. 4. 2008 11:56
Re: Ta věc je v zásadě velice jednoduchá.

taky si myslím, že by se tudíž měly platit alimenty už od početí - vitamíny, správná výživa, ošacení nosiče :-)

0 0
možnosti
M

mareky

18. 4. 2008 10:31
bravo

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
D

dwart

18. 4. 2008 10:21
Ach jo

Mě dostává jak se tu každá druhá milka ohání "svými" právy na interrupci. Tyto nanynky a ženy všeobecně, co se týče tohoto tématu, by měly tiše sedět v koutku, držet hubu a být rády, že o tom pořád mohou rozhodovat. Protože to co předvedly v posledních 15ti letech, poté co jim toto "právo" bylo výlučně svěřeno, z toho udělaly doslova nechutnou řezničinu obludných rozměrů. Ale místo omluvných článků, že jsou dyliny bez špetky zodpovědnosti, tu ještě hrdě vykřikují, že je to jejich právo.

Smutné.

0 0
možnosti
A

Aabulafia

18. 4. 2008 10:58
Re: Ach jo

Heh, nechtěl by jste navštívit stránku Českého statistického úřadu? Tam by jste se třeba dozvěděl, že počet potratů na počet těhotenství od 80. let výrazně klesá.

Nemyslím si, že ženské chodí na potrat s oblibou, na žádném jsem ještě nebyla a doufám, že na žádný taky nikdy nepůjdu. (a nejsem si jistá, jestli bych na nějaký někdy šla), ale dokážu si představit, že jak psychika tak fyzická stránka ženy tímto zákrokem dostanou celkem zabrat. Takže tvrzení typu "pro mladé je teď potrat jenom formou antikoncepce" jsou totální blbosti.

0 0
možnosti

ajsek

18. 4. 2008 10:07
považuji

se za liberála; přesto bych se přimlouval ne za zákaz interupcí, ale o to, aby se o nich prostě uvažovalo tak, jak se k něčemu tak hroznému patří; i já mám pocit, že pro spoustu lidí to byl a  je problém tak max. na úrovni vytrhnutí zubu; nezdá se mi, že bych měl já, potažno stát, právo o takové věci rozhodnout zakazujícím zákonem; naštěstí nevím, co to je, řešit takovou situaci; jen bych docela upřímě poprosil ty, kteří o interupci uvažují jako o posledním stupni antikoncepce, aby to tak chápat přestali; nechci tady házet silná slova, ale"TO" je vaším žíjícím pokračováním a vaší možnou budoucí radostí; není to ten zmíněný bolavý zub;

takže prosím "jen" tu zodpovědnost (s kým, jak), jinak klidně kdykoliv a jakkoliv, pokud Vám uplynul potřebný počet let...:-)

0 0
možnosti
A

Aabulafia

18. 4. 2008 10:59
Re: považuji

R^ Podle mě je v tomto ohledu velice důležitá osvěta, jak v rodinách, tak ve škole.

0 0
možnosti
A

Aabulafia

18. 4. 2008 9:19
diskriminace žen

Se spoustou věcí jsem ve vašem článku souhlasila, jenom mě tam zařážejí ty opakované a dokola omílané výkřiky o diskriminaci ženy na pracovním trhu. Ano, ženy rodí děti a muži ne, to sebou nese jistá omezení, nezdá se mi správné to ale nazývat diskriminací. Kromě toho Vás nikdo nenutí, aby jste dítě měla, pokud se rozhodnete, můžete se na rodinu vykašlat a budovat si kariéru.

Myslím, že by feministky udělaly líp, kdyby místo věčného rytí do západní společnosti a požadování extra výhod pro ženy, udělaly něco se ženskou obřízkou nebo s diskriminací žen v mnohých afrických a asijských státech. Bohužel, je to mnohem složitější, než si věčně stěžovat na diskriminaci ve společnosti, kde máte rovné postavení s mužem, svobodu slova, volební právo....

0 0
možnosti
IH

misaviki

18. 4. 2008 11:52
Re: diskriminace žen

Já myslím že autorka nevykřikuje o diskriminaci žen a její tvrzení mi nepřijdou feministická. Ona jen pojmenovala skutečnosti pravým jménem. Kdo myslíte, že má lepší šanci na získání dobrého místa? Muž a žena, stejná kvalifikace. On o 6 let delší praxe, protože ona byla na MD. Je to jasné, že bude přijat muž (a pochopitelné, od ženy se očekává, že bude doma s dětma v nemoci, nebude dělat přesčasy apod.) Rovněž zaměstnavatelé nechtějí moc ani mladé bezdětné ženy, protože se od nich očekává mateřská. Matka samoživitelka je průser sám o sobě. Muže se neptají na počet dětí či na dobu založení rodiny. Myslím že takto to autorka myslela a nelze její názor považovat za feministický, je to prostě tak a bohužel se s tím mnohé udělat nedá - někdo se o ty děti v domácnosti prostě starat musí.

0 0
možnosti
JD

William Bernard

18. 4. 2008 9:15
Bojují i proti potratů i proti antikoncepci....

Jestli to, milá slečno nebude tím, že nabízejí jinou alternativu.... Zodpovědný přístup k životu i výběru partnera, odložení sexuálních hrátek až po vstupu do manželského svazku, jiné hodnoty než počet náhodně získaných partnerů.... ;-)Já jsem zase překvapený umanutostí, se kterou se snaží zastánci potratů připojují právo na vraždu k základním právům člověka, respektive ženy. Jako argument jim klidně poslouží i jiné zločiny, místo aby rovnou bojovali proti nim. Třeba proti násilí ve vztazích, aby podporovali výchovu a vzdělávání takovým způsobem, aby se každý týraný partner dokázal před tyranem ubránit.

Jenže s tím je asi moc práce.... Je jednodušší mávat fangličkou a křičet, že oškliví muži a ještě ke všemu flanďáci chtějí omezovat lidská práva.

Při zplození jsou dva a proto mají stejná práva i povinnosti!!!

0 0
možnosti
MB

buxus

18. 4. 2008 8:58
Lidovecký návrh je hloupost především z hlediska

... proveditelnosti. Odhlédnu-li od skutečnosti, že v převážné většině případů, kdy se o interupci uvažuje, je to spíše partner, který ji na partnerce požaduje, pak nelze přehlédnout jak snadno si lze takový podpis opatřit. Otcovství dítěte nelze v této fázi těhotenství určit a žena si může za otce určit livovolného muže, který ji bude ochoten příslušný papír podepsat. Najít takového muže pak  bude v zemi, kde se běžně organizují podvodné sňatky, či kde běžné působí bílí koně, hračkou.

Čili - další blbost z lidovecké dílny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik