Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Luisa

9. 3. 2010 15:54
Neprověřuj???

Jak to myslíte? Aby zde neplatila presumpce neviny?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

9. 3. 2010 14:44
SEX roku 2050 - slečno, můžu???

slečno můžu na Vás nalehnout? Ano. ....můžu s Vámi splynout? Ano...

už jsem skoro tam....MŮŽU? Ano....tak, a jsem tam....MŮŽU KMITAT BOKY? Ano, krásné.....I pro mě....MOMENT, STOP! Rozmyslela jsem si to... ;-D;-D;-D

Nešlo by, že by třeba podepsala souhlas předem??? ;-D

0 0
možnosti
M5

Martin 5

9. 3. 2010 9:23
Dotaz

Co je špatného na kulturně, historicky či společensky zaběhlých stereotypech? Jsou to po mnoho generací osvědčené postupy k přežití rodu.:-/

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

9. 3. 2010 9:30
Re: Dotaz

Román pro ženy: "Funguje to tak tisíc let, tak to kur_a respektuj" ;-D

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

8. 3. 2010 15:34
Hele...

...co presne je to todle Gender Studies? Neco z FSV UK...?

0 0
možnosti
M5

Martin 5

9. 3. 2010 9:24
Re: Hele...

To je tahání peněz na nesmyslné výzkumy, o které nikdo nestojí, ale které opravňují vytvařečky těchto výzkumů k čerpání dalších dotací na další výzkumy.:-)

0 0
možnosti
GMI

Glock Mk. I

8. 3. 2010 15:19
ajéje

S těmito otázkami se zabývají soudy, když se blíže podíváte, tak zjistíte, že každý případ je odlišný, jedinečný. Dělat z toho statistiku a z ní vyvozovat jakési závěry, víceméně subjektivní, je dosti pochybné. Vy sice odsuzujete jedny, ale nebráníte se používání téměř identických metod manipulace v opačném gardu.

Nic pro mne, vážená. Já otázku znásilnění ano/ne ponechávám soudu, protože ten, na rozdíl od mé maličkosti, má dostupná fakta. A až z těch fakt mohu potom teprve zkusit sestavit statistiku.

Apropos, dle Vaší definice může být znásilněn i muž - forma duševního týrání je přece také znásilnění ....

0 0
možnosti
P

papaya

8. 3. 2010 13:26
..

..."Pokusme se vytvořit takové prostředí, kde nebude pochyb o tom, na které z těchto dvou stran je vina a nebudou zpochybňovány pocity osob, jež se staly terčem sexuálního násilí...."

Já říkám -- jelikož jste sama uvedla, že 6 - 10% nahlášených znásilnění je falešné obvinění, pochybnosti jsou a budou legitimní, s tím nic neuděláte.

Klikla jsem vám na karmu, protože téma je závažné a stojí za zamyšlení a delší rozpravu ve společnosti.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 3. 2010 13:24
Je mi líto,ale akt znásilnění je sice hnus,ale

dost často ho zneužívali manželky při rozvodu a boji o děti.(bohužel už nemám statistiku,a bývalý kolega se zas nechce hrabat v počítači,protože to nesmí,pro civilistu).

Souhlasím stím,že NE je NE.

Přesto nechápu ženy,které jdou do cizího bytu,pro ně s neznámým mužem,či to dokonce nechají dojít až téměř k souloži.Jistě mají právo říci kdykoliv NE,ale mě to zas nebrání tento typ žen označit za minimálně hloupé husy.

zažil jsem kdy vyběhla nahá žena z bytu a obvinila manžela s pokusu o znásilnění,půl roku trvalo,než se to vyšetřilo,aby se zjistilo,že jsou v rozvodovém řízení a ona mu chtěla znemožnit kontakt s dětmi,či případ kdy chlap skončil na rok ve vazbě,za obvinění manželky,že pohlavně zneužíval dceru.Dokázal svojí nevinu,ale mezitím mu krachla firma a on hlavně jako údajný pedofil byl rok na vazbě.Díky takovým ženám se pak nedivte ochotě či neochotě něco řešit,či se nedivte přístupu policie.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 3. 2010 13:33
Re: Je mi líto,ale akt znásilnění je sice hnus,ale

nebo znám případ kdy se žena seznámila s mužem v restauraci,popíjeli spolu,akceptovala jeho nabídku,aby pokračovali u něho doma,došlo k mazlení a těsně před souloží řekla ne.Jistě bylo to její plné právo,bohužel ten chlap si sní zasouložil a měl na krku znásilnění.neomlouvám ho,řekla NE,ale co si mám pak o takové ženě myslet?Nic inteligentního to rozhodně nebude.

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

8. 3. 2010 13:19
váš článek

se dopouští horšího omylu, než příspěvek citovaný v úvodu.

"Nezpochybňovat a věřit" popírá systém spravedlnosti, na kterém je naše společnost založená - presumpci neviny. Co křivá obvinění? Není chlap, křivě obviněný ze znásilnění, vámi odsouzen a "vykastrován" dávnou před soudem, když nepřipouštíte pochyby? Co tyhle traumata? Ty jsou vám jedno?

0 0
možnosti
JM

Hucul

8. 3. 2010 13:14
To je sice moc hezke...

... ale co presumpce neviny? Co zakladni lidske pravo byt povazovan za nevinneho, dokud neni PROKAZAN opak? To, ze se zakonem v primem rozporu s timto lidskym pravem poskodi jen statisticky zanedbatelny pocet lidi (jen krive obvineni), jaksi neni podstatne, nemyslite?

0 0
možnosti
JZ

Gorbag

8. 3. 2010 13:08
Mno...

Offtopic, ale což. Nenašel jsem jinou možnost, jak autorku kontaktovat.

Dovolím si vyjádřit ostrý nesouhlas. Nikoli s tímto článkem, znásilnění je zrůdnost, o tom není pochyb, ale s autorčiným nazíráním na svět a rozdíly mezi pohlavími.

Domnívám se, že feministky a "Gender studies" společnosti ničí v ženách ženskost a v mužích mužskost (či mužnost?). Nazírání na společnost ve stylu Gender studies je hloupé, krátkozraké, omezené - prosím, PROSÍM, rozdíly mezi pohlavími JSOU! A jsou jednoduše dané. A teď nemyslím ty fyzické. A je dobře, že tu jsou!

Abych předem umlčel gender-maniaky: své přítelkyně si nadevše vážím, neexistuje nic, s čím bych jí odmítl pomoci, naopak jí tu pomoc vždy nabídnu sám. Neexistují rozdělené role. Neexistuje, že by táhla nákup. Neexistuje, že bych jí neotevřel dveře. Neexistuje nic, s čím bych ji poslal do háje se slovy "to si udělej sama, je to tvoje práce".

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik