Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

20. 8. 2008 9:14
Jste asi příliš mladá.

Jste příliš mladá na takové soudy.

0 0
možnosti
LG

lookas

20. 8. 2008 4:11
:/

"jedinci a jednotlivkyně" - nad cestinou soudruzky autorky by jeden blil ...

0 0
možnosti
L

Luborka

18. 8. 2008 16:22
Máte karmu

za správnou otázku: Proč si u nás na obtěžování nestěžují? No, možná je málokomu jasné, co si pod tímto pojmem vůbec představit. Osobně bych za to považovala třeba to, když si asistentka na sebe obleče průhlednou halenku bez spodního prádla a vyzívavě krátkou sukni (ale tomu se spíše říká móda). Zatím jsem neslyšela, že by nějaký chlap takovéto obtěžování chtěl předat soudu. Takže co vlastně lze považovat za sexuální otěžování? Řekla bych jenom to, co obtěžuje ženu od muže a muže od ženy. A pokud příjme projev jako běžný nebo příjemný jaké pak soudy? Jinak s panem Škvoreckým souhlasím (co se týče uvedeného citátu.)Ale příběh který jste uvedla je spíše podraz od toho, kdo Vás tam poslal. A podrazy lze řešit mnohem elegantněji, než soudem.;-)

0 0
možnosti
NB

j@ck

16. 8. 2008 11:57
-

Mila damo, kde neni zalobce, neni ani soudce, a neni mi jasne, proc prave vy se snazite hasit cizi problemy

0 0
možnosti
C

chodovar

14. 8. 2008 12:40
Ono je to také i jinak

Jedna pohledná slečna prohlásila: "kdyby na mě alespoň jednou za směnu nikdo nesáhnul, připadala bych si méněcenná".

0 0
možnosti
PJ

patockajan

14. 8. 2008 12:03
K věci a nejen k ní

Svůj názor trochu diskreditujete, když uděláte hloupou chybu hned ve jméně dnes už klasika Josefa (nikoliv Jaroslava) Škvoreckého.

Ale k věci, mám za to, že jádrem problému tolerance sexuálního obtěžování je v našem prostředí jednoduše nízká společenská kultura, akceptování jistých modelů chování a myšlení, které jinde již nejsou akceptovatelné. Prostě, pro většinu lidí to problém není. A to ani pro podstatnou část žen. A víte, proč to i pro ty ženy problém není? No, protože většinu z nich vaše Gender Studies neuživí. Ženy musejí žít v reálném světě, který ovládají někteří silní samci, a tak se holt musejí přizpůsobit a "internalizovat" pravidla hry. Ale, abych to ještě dovedl do důsledků, myslím si, že korektní vztahy na českých pracovištích nebudou nikdy. I když totiž odstraníte problém zneužívání moci v pracovním procesu k sexuálním úsluhám, sám problém ekonomické moci a jejího využívání tu zůstane a jen se přelije jinam. A zneužívat třeba budou mocné ženy, ale ne k sexu....

0 0
možnosti
RK

Radek0075

14. 8. 2008 12:28
Re: K věci a nejen k ní

Já mám bohužel opačné zkušennosti. Řada žen (respektive dívek) mi nabízela "sexuální úsluhy", protože to pro ně bylo příjemnější než práce.  Dopadlo to tak, že dneska bych nedokázal zaměstnat holku po škole a i mojí asistentce je přes 50. To si nedokážete představit, jakým způsobem seděla jedna moje podřízená proti mě na židli a to byla vdaná a krátce po mateřský:-©  To,  že ženy rády zneužívají "svou krásu", snad není žádným tajemstvím. Počínaje studentkami, které poodhalují před zkoušejícím profesorem svoje vnady, přes silniční kontroly, autostop a konče právě na pracovišti.

0 0
možnosti
W

Wolf778

14. 8. 2008 12:03
"Jednotlivci a jednotlivkyně"

LOL ;-D

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

15. 8. 2008 23:28
Re: "Jednotlivci a jednotlivkyně"

krabi a krabice, židé a židle...

0 0
možnosti
RK

Radek0075

14. 8. 2008 12:01
Někdy žasnu,

čím vším se dá taky živit. :-)

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

14. 8. 2008 10:54
ah, zase žandárka

"Gender Studies se snaží narušovat kulturně, historicky či společensky zaběhlé stereotypy spojované s tradičními rolemi žen a mužů" takže žandárky bourají to, co se osvědčilo, aniž by jen zbla tušily, čím to nahradit...

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

14. 8. 2008 10:25
poraďte mi, jak se zachovat.

Jako osmnáctiletý školák jsem se asi nevědomky dopustil hrubého harašení.

Stalo se na nástupišti velkého nádraží, že na asi tak stoletou paní přišly mdolby zrovna, když procházela kolem mne.  Jaksi instinktivně jsem upustil své zavazadlo, padající paní jsem zachytil a pmohl jí dojít několik kroků k lavičce. Náseldně jsem ještě požádal výpravčího, aby zavolal pohotovost.  Tenkrát mi paní poděkovala, děkovala mi i její o něco mladší přítelkyně, která, jdouc o dvou holích sama pomoci nemohla. 

Stalo se to před třiceti lety, já byl velmi mladý a neinformovaný.  Kdybych se v podobné situaci ocitl nyní, mám paní nechat upadnout do kolejiště a nijak si jí nevšímat?  Prosím o odpověď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik