Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HJ

Helena J.

22. 11. 2008 22:35
Velmi dobře rozumím:-)

Já osobně také nemám žádné biologické hodiny, a mateřské city na nule, ale co se dozvím? Že je samozřejmě mám, ale ještě se neozvaly... a od starších žen vím, že pokud budu totéž tvrdit po čtyřicítce, tak budu zapšklá neplodná chuděra, která dělá hrdinku;-)

A jinak, snad vám ani nemusím potvrzovat, jak moc máte pravdu - hloupý fanatický kult mateřství dokazuje příval hysterických komentářů pod tímto článkem.

OMG, někdo se dotkl jejich děložního božstva! Na hranici s ním! Množení je jasně definovaný smysl života a jedna velká odpověď na všechny ty existencionální otázky, které by nás jinak mohly obtěžovat!

Užívejme bezdětné svobody, a neřešmě závistivý řev lidí, kteří si dítě nepořídili protože "chci dítě", ale protože "je to normální" a teď trpce litují.

0 0
možnosti
HJ

Helena J.

22. 11. 2008 22:35
Re: Velmi dobře rozumím:-)

Mimochodem...

Moje bývalá spolužačka, která porodila ještě na gymnáziu, chlastala a fetovala až do porodu a pak dítě nosila do hospod, si o sobě myslí, jak je strašně dospělá a zodpovědná...

Jaké pak máme důsledky hloupého děložního kultu...

0 0
možnosti
AH

nyny.

31. 7. 2008 16:51
no nevíte o čem mluvíte

a taky to nemůžete vědět, právě proto, že nemáte dítě. Biologické hodiny nemají s mateřským pudem co do činění. Nikde není psáno, že i žena, kterou biol.hodiny ovládnou a ona dítě porodí, že se nemůže stát, že její mateřský pud bude slabý či žádný, ale to je opravdu patologická výjimka.Mateřský pud je něco, co nelze tak úplně popsat slovy, je to vnitřní spojení s dítětem, cítíte bolest, pokud ji cítí dítě,cítíte ji i když si jen myslíte, že má dítě trápení (a zdaleka tomu tak nemusí být), je-li dítě v ohrožení nevnímáte nebezpečí směrem k sobě,ale chráníte je i za cenu svého života (což si ani v tu chvíli neuvědomujete) atd.Opravdu tedy jako bezdětná mluvíte a přemýšlíte o něčem, co neznáte a ani si nemůžete představit, je to nesdělitelné.JInak pokud nechcete dítě,je to čistě vaše věc a důsledky si zase ponesete sama,ať již kladné či záporné.

0 0
možnosti
D

duhacenzor

31. 7. 2008 14:21
Je velice správné,

když se feministka rozhodne nemít děti, gratuluji a držím palce ať ti to vydrží až do smrti.

 

0 0
možnosti
VH

Stará kára

31. 7. 2008 14:30
Re: Je velice správné,

;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

31. 7. 2008 13:59
Jaký "kult" mateřství?

Bez mateřství své vlastní matky by se váš nepovedený blog (jakož i mnohé další z GS) nezrodil.

Víte - generace přemýšlely, proč je zde člověk. Jaký je smysl jeho života. Přitom je to tak jednoduché. Smysl jeho života je stejný, jako každého živého jedince: Zanechat tady (v tom koloběhu života) své geny. Co nejvíce genů. To je jediný cíl. Proto mají jedinci (pokud neměli smůlu, že se kopie genů zcela nepovedla) základní pudy, potřebné k přežití rodu. Pud sexuální (hetero), pudy zvané hlad a žízeň, pud mateřský a otcovský. Dokonce i pud partnerský (někteří se diví, že s odchováním mláďat někdy odejde).

Ano, existují lidé, kterým některý z pudů chybí, či funguje trochu jinak. Hra přírody.  Jistě můžeme jejich založení respektovat.

Co však vzbuzuje můj údiv je, když se tito (evidentně menšinoví) jedinci  začnou chovat, jako by jejich nedostatek (nedostatek z hlediska předání genů a tedy zachování rodu) byl samozřejmostí, či snad dokonce předností.

0 0
možnosti
NB

j@ck

31. 7. 2008 14:03
Re: Jaký "kult" mateřství?

Divim se tvemu udivu, karo. Chovaji se tak na zaklade dalsiho pudu.

0 0
možnosti
JP

Ginny

31. 7. 2008 13:16
Milá autorko

Já patřím k těm, kteří si myslí, že hodnota ženy stoupá s každým porozeným dítětem.

Ne, že by byly bez hodnoty bezdětné. Ale s těmi dětmi si jich ještě víc vážím. Jako něco navíc k ostatním kvalitám. Tak asi.

0 0
možnosti
JM

Hucul

31. 7. 2008 9:43
Muzi nenavidi zeny,

... ktere nechteji nebo dokonce nemohou mit deti. Sami totiz zpravidla deti poridi tehdy, kdy si neumeji ukazat prstem na smysl sve existence. Je to nic nestoji, ze? Smysluplna existence ale neni podminena mnozenim. Ne v dobe, kdy dokaze zena dat spolecnosti neco hodnotnejsiho nez jen dalsiho danoveho poplatnika.

Take mi porad nekdo rika, ze jsem kruta, nenormalni, nezenska, zrudna. Ale ja proste deti nemuzu mit hned ze dvou duvodu (zavazny problem s pocetim i se samotnym porodem) a jeste k tomu je nechci. Manzel se s tim vicemene srovnal, ale mozna mu jednou zacnou nejake ty hodiny tikat a pak bude problem. Nicmene i tehdy, kdy zacnou tikat nam obema, neni nic jednodussiho nez vyrthnout jedno nebozatko barbarskym kulturam a vychovat z nej cloveka. Usetrim si 9 mesicu v nemocnici, bolesti a trvale nasledky, za ktere bych to male nejspis stejne do smrti nenavidela.

0 0
možnosti
G

grinderman

31. 7. 2008 10:12
Re: Muzi nenavidi zeny,

zkuste tedy povit dite treba v monacu nebo v jinem danovem raji, chapu, ze svedsko-dansko / nebo kde to odvadite dane / danovy system je docela husty. a nebo radeji jedte na jizni pol jak jste chtela tam budete 'vit' leda tak zimou. co, ze jste na idnesblogu ? mars je v apogeu?:-)

0 0
možnosti
MR

Martina 77

31. 7. 2008 9:31
Mateřský pud je něco jiného než biologické hodiny

Mateřský pud v této souvislosti je myšleno, když se ženě dítě narodí – tzn. když už dítě má Potvrzuji, že funguje, za všech okolností a proti všem bych své dítě bránila. Mimochodem, ještě před 5 lety jsem byla také přesvědčena o tom, že plánovaně děti s manželem nechceme. Žili jsme v zajetých kolejích, spokojeně, jako ty dvě vešky.:-) Pak jsme si sedli, začali uvažovat, co s naším životem do budoucna – opravdu dítě nechceme – ano/ne – proč atd. A pak jsme se cíleně rozhodli, že chceme. Je to totální změna života, občas to není lehké, ale jsme rádi, že jsme názor změnili. Tím nechci říct, že má každý mít děti…. to určitě ne!! Mluvím jen o své zkušenosti. Přeji hezký život.R^

0 0
možnosti
MS

Miminobijec

31. 7. 2008 9:13
Reprodukce a Gender studies

Velmi dobře, slečno autorko. Nezbývá než konstatovat, že díky podobným produktům gender studies naši slavnou civilizaci brzy převálcují přistěhovalci z islámských zemí a ty Vaše názory vůbec, ale vůbec zajímat nebudou, prostě vyfasujete čádor a hotovo..a ještě budete ráda, že Vás v rámci seznámení nezmlátí:-). Muslimské ženy totiž nestudují gender studies, zato rodí děti a to v přírodě rozhoduje.

0 0
možnosti
HJ

Helena J.

22. 11. 2008 22:44
Re: Reprodukce a Gender studies

Ráda se nechám poučit o islámských zvyklostech od někoho, kdo o nich ví exkrement:-)

Islám je naopak mnohem feminističtější, než křesťanství, a jak moc bude feministická sekularizovaná post-islámská společnost, to si v šovinistické post-křesťanské společnosti vůbec nedovedeme představit.

A nechápu, proč se pořád tolik straší čádorem. Já na něm nevidím nic špatného. Já ho snad začnu nosit dobrovolně, aspoň ušetřím na krémech proti slunci.

Co je horší? Závoj přes ksicht, nebo obrovský parazit, který se vám vzdouvá v břiše? Radši budu krásně štíhlounká pod čádorem, než hrdě předvádět své znetvořené tělo.

Islamizaci zdar! Šovinistická Evropa jí potřebuje.

0 0
možnosti
PL

ALLDAER

31. 7. 2008 9:12
Díky Bohu....

....za vaše rozhodnutí. Doufám, že i další z vašeho "gender nesmyslu" se tak rozhodli. R^

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

31. 7. 2008 8:42
Vy jste na to kápla...

"Někdy mám pocit, že hodnota ženy roste s počtem odrozených, odkojených a odchovaných dětí. "

Ano. Tato "hodnota ženy" platila v lidstvu tisíce let. Možná že všichni naši předci byli hlupáci a nikdo jim nevysvětlil, že je to všechno úplně jinak. Že vůbec nevadí, když lidé nebudou plodit děti. Že se alespoň nemusí starat o ty ufňukabné haranty a mohou si více a klidněji užívat života. :-/

0 0
možnosti
T

tojefuk

31. 7. 2008 9:34
Re: Vy jste na to kápla...

No, naši předci si taky mysleli, že chlap má být lovec, starat se a chránit ženu a děti a vůbec bejt chlap. A realita? ;-D Jejich hodnota taky dnes povážlivě klesá, nemyslíte? ;-D 

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik